Google Play Kirjojen julkaisijoiden ohjelmakäytännöt

Huomioithan, että käytäntöjä voidaan muuttaa ajoittain. On sinun vastuullasi varmistaa, että pysyt ajan tasalla ja noudatat alla kerrottuja käytäntöjä. Ilmoitamme käytäntömuutoksista tilin omistajille sähköpostitse.

Digitaaliset tiedostotyypit, jotka Google hyväksyy myyntiin Google Playssa

Google suosittelee EPUB-tiedostomuodon käyttöä. Hyväksymme EPUB-versiot 2.0.1 ja 3.0.1, myös kiinteällä asettelulla. Google hyväksyy myös tekstiä ja kuvia sisältävät PDF-tiedostot, jos EPUB-tiedostoja ei ole saatavilla. Tekstitason sisältävä PDF-tiedosto on tällöin paras vaihtoehto.

Sisällön suojaus

Google käyttää omaa sisällönsuojausteknologiaansa Androidille, iOS:lle ja verkkokäyttöön tarkoitetuissa Google-lukusovelluksissa. Niitä käyttäjiä varten, jotka haluavat ladata tiedostoja muihin sovelluksiin, Google tukee Adobe Content Serveriä. Se tarjoaa toimialan standardien mukaisen digitaalisen käyttöoikeushallintaratkaisun. Käyttäjien on yhdistettävä kaikki Adobe ACS ‑lukujärjestelmänsä Google-tiliin kertaluontoisella valtuutuksella. Tämän jälkeen laitteilla voi pyytää ACS-salattuja EPUB- tai PDF-tiedostoja Googlen tarjoaman APIn kautta. Google sallii myös ACS-salattujen EPUB- tai PDF-tiedostojen lataamisen tuettuihin lukuohjelmistoihin, kuten Adobe Digital Editionsiin.

Ovh-hinta ja vuokrauksen ovh-hinta

Ovh-hinnan avulla muutkin julkaisijat kuin toimistot voivat suositella kirjalleen hintaa Google Playssa. Luettelohinta on vain suositushinta, joka ei välttämättä ole kirjan lopullinen myyntihinta Google Playssa. Vuokrattavan kirjan ovh-hinnan voi ilmoittaa vuokra-ajan mukaan prosentteina e-kirjan ovh-hinnasta.

Google Playn kirjaostosten ja ‑vuokrausten raportointi

Google tarjoaa Google Playssa myytävistä ja vuokrattavista kirjoista raportteja Yhteistyökumppanikeskuksen kautta. Raporteissa näkyvät myyntipäivät, ovh-hinnat myyntihetkellä, tulojen jako-osuudet ja ISBN-numerot. Vuokrattujen kirjojen kohdalla kerrotaan myös vuokra-aika.

Hyvityskäytäntö

Google hyväksyy ostoksen perumista koskevat hyvityspyynnöt, jotka tehdään seitsemän päivän kuluessa ostoksesta. Myös tämän jälkeen saapuneet pyynnöt saatetaan käsitellä esimerkiksi silloin, kun sovellettavat lait niin vaativat. Emme tarjoa hyvitystä 24 tunnin vuokrakausien peruuttamisesta, ellei palvelun sisällössä ole vikaa. Google myöntää aina vuokraukselle tai ostokselle hyvityksen, jos Google Playn kirja ei toimi oikein. Päätämme kuitenkin itse, toimiiko kirja luvatulla tavalla. Google voi ottaa huomioon myös muita seikkoja kuin kirjan toiminnan Google Playssa, esimerkiksi mahdolliset virheet myyntivaiheessa ja sen, vaikuttaako hyvityspyyntö vilpilliseltä. Kun hyvitys myönnetään, myyntitapahtuma peruutetaan: käyttäjä ei voi enää käyttää kirjaa Google Playssa, myyntisumma palautetaan hänelle ja tiliäsi veloitetaan. (Käyttäjät voivat joissain tapauksissa edelleen käyttää Google Playn hyvitettyä kirjaa rajallisesti, jos he ovat jo ladanneet siitä kopion lukulaitteelleen.)

Kopiointi, liittäminen ja tulostaminen

Kustantajat voivat päättää, miten suurta osaa tekstistä Google Playn käyttäjät voivat kopioida ja liittää. Suosittelemme, että se sallitaan ainakin 10 %:ssa Google Playssa myytävän kirjan sisällöstä, jotta muistiinpanoja tekevien käyttäjien käyttökokemus on hyvä. Kirjan voi asettaa vuokralle Google Playssa vain, jos olet sallinut kopioimisen ja liittämisen vähintään 20 %:ssa sen sisällöstä.

Jos kirjaan on tarkoitus tehdä merkintöjä, sitä on tarkoitus leikellä tai sen käyttö edellyttää fyysisiä sivuja muista syistä, DRM-asetus täytyy poistaa käytöstä, jotta käyttäjä voi tulostaa kirjan. Jos tällaisia ominaisuuksia sisältävä kirja käyttää DRM:ää, se poistetaan kaupasta. Esimerkkejä:

• Värityskirjat
  • Tehtäväkirjat
  • Kirjat, joissa on leikeltäviä kuvioita

Sisältökäytännöt

Google Playssa myymiesi kirjojen tulee noudattaa sovellettavia Google Play Kirjojen julkaisijoiden sisältökäytäntöjä. Sinun on estettävä sellaisten kirjojen esikatselu, jotka sisältävät seksuaalisesti vihjailevaa alastomuutta, jolla ei ole taiteellista, opetuksellista tai poliittista tarkoitusta (paikallisten lakien mukaisesti). Tällaisten kirjojen minimihinnan on oltava 1,00 $ tai vastaava summa paikallisessa valuutassa. Et voi tarjota tällaisia kirjoja maksutta.

Ostajan valuutta

Google voi sallia kirjojesi hinnan määrittämisen Google Playssa sekä niiden hankkimisen Google Playsta pankkitilisi valuutasta eroavassa valuutassa (ostotapahtuma käyttäjän valuutassa). Jokainen käyttäjän valuutassa tapahtuva ostotapahtuma maksetaan sinulle Google Paymentsin kautta pankkisiirtona Yhdysvaltain dollareissa tai määrittämäsi pankkitilin valuutassa. Tämän päätöksen tekee Google. Summa perustuu ostotapahtuman hetkellä voimassa olevaan valuuttakurssiin, jota sovelletaan (ostajan valuutassa ilmoitettavaan) ostosummaan. Voit esimerkiksi määrittää Google Playssa myytävien kirjojesi hinnat euroina belgialaisille käyttäjille. Jos pankkitilisi sijaitsee Yhdysvalloissa, Google maksaa ostokset sinulle Yhdysvaltain dollareina. Vaihtokurssin määrittää rahoituslaitos, jonka Google on valtuuttanut laskemaan vaihtokurssit, ja kurssia voidaan muuttaa markkinatilanteen mukaan ilman erillistä ilmoitusta. Jos käyttäjän valuutassa tehdystä ostotapahtumasta pyydetään myöhemmin hyvitystä, palautusta, takaisinveloitusta tai muuta oikaisua, Google laskee summan käyttämällä alkuperäisen ostotapahtuman vaihtokurssia ja valuuttaa. Google pidättää oikeuden veloittaa maksuja valuuttamuunnoksesta.

Ostajat näkevät Google Playn kirjojen hinnat paikallisessa valuutassa, Yhdysvaltain dollareissa tai euroissa kyseisen maan Google Play Kaupan harkinnan mukaan. Jos et voi tarjota hintoja ostovaluutassa, voit ottaa valuuttamuunnokset käyttöön tilisi Maksukeskuksessa. Tällöin Google muuntaa ilmoittamasi hinnat automaattisesti muiksi valuutoiksi. (Ominaisuus ei ole saatavilla kaikille tileille.) Lisätietoa saat täältä.

Asiakaspalvelusopimus

Jos toimit toisen yrityksen julkaisemien kirjojen jakelijana, sinun on tehtävä Googlen kanssa asiakaspalvelusopimus. Sen avulla voit toimittaa digitaalisia tiedostoja sekä määrittää Yhteistyökumppaniohjelman ja Google Playn asetukset erikseen jokaiselle edustamallesi julkaisijalle. Jokaisen kustantajan on myös tehtävä sopimus Googlen kanssa. Täältä saat lisätietoa siitä, miten ilmoittaudut asiakaspalvelun tarjoajaksi.