Google Play Kirjojen kustantajien ohjelmasäännöt

Muista, että saatamme muuttaa käytäntöjämme milloin tahansa. Olet itse vastuussa täällä ilmoitettujen käytäntöjen seuraamisesta ja noudattamisesta. Ilmoitamme käytäntömuutoksista tilin omistajille sähköpostitse.

Digitaaliset tiedostotyypit, jotka Google hyväksyy myyntiin Google Playssa

Google suosittelee EPUB-tiedostomuodon käyttöä. Hyväksymme EPUB-versiot 2.0.1 ja 3.0.1, mukaan lukien kiinteää asettelua käyttävät tiedostot. Hyväksymme myös tekstiä ja kuvia sisältävät PDF-tiedostot, mikäli EPUB-tiedostoa ei ole saatavilla. Tekstitason sisältävä PDF-tiedosto on tällöin paras vaihtoehto.

Sisällön suojaus

Google suojaa Google-syötteenlukijoiden sisällöt patentoidulla sisällönsuojaustekniikalla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmissä ja verkossa. Google suojaa tällä hetkellä Google Playsta ladatut kirjatiedostot Adobe Content Server 4:llä, joka on alan standardiratkaisu digitaaliseen sisällönsuojaukseen. Käyttäjien on yhdistettävä kaikki Adobe ACS4 ‑lukujärjestelmänsä Google-tiliinsä kertaluontoisella valtuutuksella. Tämän jälkeen laitteet voivat pyytää ACS4-salattuja EPUB- tai PDF-tiedostoja Googlen tarjoaman sovellusliittymän kautta. Google sallii myös ACS4-salattujen EPUB- tai PDF-tiedostojen lataamisen Adobe Digital Editionsiin ja muihin yhteensopiviin ohjelmistoihin – tämä ei kuitenkaan koske Google Playsta vuokrattuja tai rajoitetuksi ajaksi hankittuja kirjoja, eikä niitä voi ladata ACS4-salatussa EPUB‑ tai PDF-muodossa.

Ovh-hinnan ja vuokrauksen ovh-hinnan merkitys

Ovh-hinnan avulla muutkin julkaisijat kuin toimistot voivat suositella hintaa kirjalleen Google Playssa. Luettelohinta on vain suositushinta, joka ei välttämättä ole kirjan lopullinen myyntihinta Google Playssa. Voit määrittää myös vuokrattavien kirjojen ovh-hinnat, jotka annetaan prosenttiosuutena e-kirjan ovh-hinnasta.

Google Playn kirjaostosten ja -vuokrausten raportointi

Google tarjoaa raportit Google Playssa myytävistä ja vuokrattavista kirjoista kumppanikeskuksen kautta. Raporteissa kerrotaan myyntipäivä, myyntihetken luettelohinta, tuotto-osuus ja ISBN-numero. Vuokrattujen kirjojen kohdalla kerrotaan myös hankittu vuokra-aika.

Hyvityskäytäntö

Google hyväksyy hyvityspyynnöt, joissa pyydetään ostoksen peruuttamista, mikäli ne tehdään 7 päivän kuluessa ostoksesta. Voimme kuitenkin käsitellä myös tämän jälkeen saapuneet pyynnöt, jos esimerkiksi laki meidät siihen velvoittaa. Emme tarjoa hyvitystä 24 tunnin vuokrakausien peruuttamisesta, ellei palvelun sisällössä ole vikaa. Google myöntää aina vuokraukselle tai ostokselle hyvityksen, jos Google Playn kirja ei toimi oikein. Päätämme kuitenkin itse, toimiiko kirja luvatulla tavalla. Google ottaa huomioon myös muut seikat kuin kirjan toiminnan, kuten myyntivaiheen mahdolliset virheet ja hyvityspyynnön motiivin (mikäli pyyntöä on syytä epäillä vilpilliseksi). Kun hyvitys myönnetään, myyntitapahtuma peruutetaan: käyttäjä ei voi enää käyttää kirjaa Google Playssa, myyntisumma palautetaan hänelle ja tiliäsi veloitetaan. (Käyttäjät voivat joissain tapauksissa edelleen käyttää Google Playn hyvitettyä kirjaa rajallisesti, jos he ovat jo ladanneet siitä kopion lukulaitteelleen.)

Kopiointi, liittäminen ja tulostaminen

Kustantajat voivat päättää, miten suurta osaa tekstistä Google Playn käyttäjät voivat kopioida ja liittää. Suosittelemme, että se sallitaan ainakin 10 %:ssa Google Playssa myytävän kirjan sisällöstä, jotta muistiinpanoja tekevien käyttäjien käyttökokemus on hyvä. Kirjan voi asettaa vuokralle Google Playssa vain, jos olet sallinut kopioimisen ja liittämisen vähintään 20 %:ssa sen sisällöstä.

Jos kirjaan on tarkoitus tehdä merkintöjä, sitä on tarkoitus leikellä tai sen käyttö edellyttää fyysisiä sivuja muista syistä, DRM-asetus täytyy poistaa käytöstä, jotta käyttäjä voi tulostaa kirjan. Jos tällaisia ominaisuuksia sisältävä kirja käyttää DRM:ää, se poistetaan kaupasta. Alla on joitakin esimerkkejä tällaisista kirjoista:

• värityskirjat
  • tehtäväkirjat
  • kirjat, joissa on leikeltäviä kuvioita.

Sisältökäytännöt

Google Playssa myymiesi kirjojen tulee noudattaa asianmukaisia Google Playn kirjojen kustantajien sisältökäytäntöjä . Edellytämme, että estät esikatselun kirjoille, jotka sisältävät seksuaalista alastomuutta, jolla ei ole taiteellista, opetuksellista tai poliittista merkitystä (maasi lakien mukaan). Tällaisten kirjojen minimihinnan on oltava 1,00 $ tai vastaava summa paikallisessa valuutassa. Et voi tarjota tällaisia kirjoja maksutta käyttäjille.

Ostajan valuutta

Google voi sallia kirjojesi hinnan määrittämisen Google Playssa sekä niiden hankkimisen Google Playsta pankkitilisi valuutasta eroavassa valuutassa (Ostotapahtuma käyttäjän valuutassa). Jokainen käyttäjän valuutassa tapahtuva ostotapahtuma maksetaan sinulle Google Paymentsin kautta pankkisiirtona Yhdysvaltain dollareissa tai määrittämäsi pankkitilin valuutassa. Tämän päätöksen tekee Google. Summa perustuu ostotapahtuman hetkellä voimassa olevaan valuuttakurssiin, jota sovelletaan (ostajan valuutassa ilmoitettavaan) ostosummaan. Voit esimerkiksi määrittää Google Playssa myytävien kirjojesi hinnat euroina belgialaisille käyttäjille. Jos pankkitilisi sijaitsee Yhdysvalloissa, Google maksaa ostokset sinulle Yhdysvaltain dollareina. Vaihtokurssin määrittää rahoituslaitos, jonka Google on valtuuttanut laskemaan vaihtokurssit, ja kurssia voidaan muuttaa markkinatilanteen mukaan ilman erillistä ilmoitusta. Jos käyttäjän valuutassa tehdystä ostotapahtumasta pyydetään myöhemmin hyvitystä, palautusta, takaisinveloitusta tai muuta oikaisua, Google käyttää alkuperäisessä ostotapahtumassa käytettyä vaihtokurssia ja valuuttaa määrittäessään hyvitettävän, palautettavan, takaisinveloitettavan tai muuten oikaistavan summan. Google pidättää oikeuden veloittaa maksuja valuuttamuunnoksesta.

Käyttäjille näytetään Google Playn kirjojen hinnat paikallisessa valuutassa, USD- tai EUR-valuutassa kyseisen maan Google Play -kaupan päätöksen mukaan. Jos et voi tarjota hintoja ostovaluutassa, voit ottaa valuuttamuunnokset käyttöön tilisi Maksukeskuksessa. Tällöin Google muuntaa antamasi hinnat automaattisesti muiksi valuutoiksi. (Ominaisuus ei ole saatavilla kaikille tileille.) Saat lisätietoja täällä.

Asiakaspalvelusopimus

Jos toimit toisen yrityksen julkaisemien kirjojen jakelijana, sinun on tehtävä Googlen kanssa asiakaspalvelusopimus. Sen avulla voit toimittaa digitaalisia tiedostoja ja määrittää asetukset Yhteistyökumppaniohjelmalle sekä Google Playlle erikseen jokaiselle edustamallesi julkaisijalle. Jokaisen kustantajan on myös tehtävä sopimus Googlen kanssa. Täältä saat lisätietoja siitä, miten voit ilmoittautua asiakaspalvelun tarjoajaksi.

Google Play for Education

Mikäli tämä palvelu on saatavilla alueellasi, voit valita kirjat, joita oppilaitokset voivat hankkia käyttöönsä tietyksi ajaksi Google Play for Educationin kautta. Jotta voit lisätä kirjasi Google Play Educationiin, sinun on annettava hintatiedot kaikille palvelussa käytössä oleville käyttöoikeuskausille, jotka ovat tällä hetkellä 60 päivää, 180 päivää ja 360 päivää. Google Play for Educationiin hyväksytään vain kirjat, joista loppukäyttäjät voivat kopioida, liittää ja tulostaa kaiken sisällön.

Google mahdollistaa myös näiden kirjojen käyttöoikeuskausien ovh-hinnan määrittämisen, joka annetaan prosenttiosuutena e-kirjan ovh-hinnasta.

Google Play for Educationin kautta tehdyt ostokset (käyttöoikeuskauden pituudesta riippumatta) voi palauttaa 30 päivän sisällä ostoksesta, mutta Google varaa oikeuden hyvittää ostoksia tämän jälkeenkin, mikäli kirjaa ei ole toimitettu loppukäyttäjälle. Kuten aina, Google myöntää hyvityksen, jos Google Playn kirja ei toimi oikein. Päätämme kuitenkin itse, toimiiko kirja luvatulla tavalla. Google voi ottaa huomioon myös muita seikkoja kuin kirjan toiminnan, kuten myyntivaiheen mahdolliset virheet ja hyvityspyynnön motiivin (mikäli pyyntöä on syytä epäillä vilpilliseksi). Kun hyvitys myönnetään, myyntitapahtuma peruutetaan: käyttäjä ei voi enää käyttää kirjaa, ostoksen kokonaissumma palautetaan ja tiliäsi veloitetaan.

Google tarjoaa raportit Google Play for Educationissa myytävistä kirjoista kumppanikeskuksen kautta. Raporteissa kerrotaan myyntipäivä, ostetut tuotteet, rajoitetun ajanjakson ovh-hinta myyntihetkellä, tuotto-osuus, ISBN-numero ja hankittu käyttöoikeusaika.