Programpolitikker for udgivere i Google Play Bøger

Bemærk! Vi kan til enhver tid ændre vores politikker, og det er dit ansvar at holde dig ajour med og overholde de anførte politikker. Vi underretter kontoindehavere via e-mail, når disse politikker ændres.

Digitale filtyper, som Google accepterer til salg i Google Play

Googles foretrukne filformat er ePub. Vi accepterer ePub version 2.0.1 og 3.0.1, herunder faste layoutfiler. Google accepterer også PDF-filer med både tekst og billeder, når ePub-formatet ikke er tilgængeligt. PDF-filer med et tekstlag foretrækkes.

Indholdsbeskyttelse

Google bruger en navnebeskyttet teknologi til indholdsbeskyttelse i Google-læsere på Android, iOS og nettet. Google understøtter Adobe Content Server 4 som sin nuværende leverandør af en løsning til administration af digitale rettigheder (DRM), der er standard for branchen, til downloadede bogfiler i Google Play. Google kræver, at brugerne knytter hvert af deres Adobe ACS4-læsesystemer til deres Google-konto ved hjælp af en engangsgodkendelse. Disse enheder kan derefter anmode om ACS4-krypterede ePub- eller PDF-filer via en Google-leveret API. Google giver også brugerne mulighed for at downloade ACS4-krypterede ePub- eller PDF-filer til understøttet læsesoftware, som f.eks. Adobe Digital Editions. Dette gælder dog ikke for bøger, der købes i Google Play, som er tilgængelige i lejeperioder eller perioder med begrænset adgang, og brugerne vil ikke kunne downloade ACS4-krypterede ePub- eller PDF-filer af denne type bøger.

Forklaring af begreberne "Listepris" og "Lejelistepris"

"Listepris" gør det muligt for udgivere, som ikke er en del af et bureau, at anbefale en pris for en bog i Google Play. Listeprisen er kun en vejledende pris og er ikke nødvendigvis identisk med den endelige salgspris af bogen i Google Play. Google giver dig i øjeblikket mulighed for, at du i forbindelse med de bøger, som du gør tilgængelige til leje, kan angive en "Lejelistepris" for hver godkendt lejeperiode som en procentdel af bogens e-bogslistepris.

Rapportering af køb af bøger i Google Play

Google gør rapporter om salg og leje af bøger i Google Play tilgængelige via vores partnercenter. Disse rapporter vil vise salgstransaktionsdatoer, listeprisen på salgstidspunktet, indtjeningsandel og ISBN. For bøger, der sælges på lejevilkår, rapporterer Google også om den gældende lejeperiode, der er købt.

Refusionspolitik

Google accepterer refusionsanmodninger om annullering af køb, der er foretaget inden for syv dage efter salget, selv om vi også kan tage anmodninger uden for dette tidsrum i betragtning, for eksempel for at overholde gældende lovgivning. Der gives ingen refusion for annulleringer af køb af bøger, der sælges for lejeperioder på 24 timer, medmindre indholdet eller tjenesten er defekt. Google vil til enhver tid imødekomme refusionsanmodninger for leje eller køb, hvis en bog i Google Play ikke fungerer som anført, men afgørelsen af, om en bog i Google Play fungerer som anført, træffes ud fra Googles eget skøn. Google kan også overveje andre faktorer end, hvordan bogen fungerer i Google Play, såsom hvorvidt en fejl blev foretaget under købet og hvorvidt refusionsanmodningen forekommer at være misbrug. Når der ydes en refusion, tilbageføres salgstransaktionen: Brugerens adgang til bogen i Google Play afbrydes, brugerens penge tilbageføres, og din konto debiteres. (Brugere kan i nogle tilfælde bevare begrænset adgang til en refunderet bog i Google Play, hvis de allerede har downloadet en kopi til en læseenhed).

Kopiering/indsætning og udskrivning

Udgivere bestemmer, hvor meget af deres tekstindhold der kan kopieres/indsættes af Google Play-brugere. Vi anbefaler, at du tillader kopiering/indsættelse af mindst 10 % af indholdet i bøger, som købes i Google Play, så brugere, der tager noter i en bog, får en god oplevelse, når de læser. Bøger kan ikke udlejes i Google Play, medmindre du giver brugeren mulighed for at kopiere/indsætte mindst 20 % af indholdet i disse bøger.

Bøger, som brugeren skal kunne skrive/tegne eller klippe i, eller som på anden måde kræver fysiske sider for at brugeren kan bruge indholdet, skal have deaktiveret DRM-indstillingen, så brugeren kan udskrive bogen. Bøger med disse egenskaber, hvor DRM er aktiveret, fjernes fra butikken. Eksempler på sådanne bøger omfatter, men er ikke begrænset til:

• Malebøger
  • Bøger med puslespil
  • Bøger med mønstre, som skal udklippes

Indholdspolitikker

Bøger, som du sælger i Google Play, skal overholde de gældende indholdspolitikker for udgivere af bøger i Google Play. Du skal begrænse eksempelvisning af bøger med billeder af seksuelt orienteret nøgenhed, som ikke har et kunstnerisk, uddannelsesmæssigt eller politisk formål (hvor det er tilladt i henhold til lokal lovgivning), til 0 % tilgængelig, og du skal som minimum debitere 1,00 USD eller tilsvarende i den lokale valuta for disse bøger. Du må ikke tilbyde sådanne bøger gratis.

Købers valuta

Google kan give dig tilladelse til at angive særlige priser for dine bøger i Google Play og gøre det muligt for en bruger at købe dine bøger i Google Play i en valuta, der er forskellig fra den, der anvendes på din angivne bankkonto ("købstransaktion i brugerens valuta"). Ved købstransaktion i brugerens valuta bliver du betalt via Google Payments ved bankoverførsel i amerikanske dollars eller i valutaen, der anvendes på din angivne bankkonto, som fastlægges af Google fra tid til anden på baggrund af en valutakurs, der gælder for købesummen (denomineret i køberens valuta) på det tidspunkt, hvor transaktionen indsendes. Du kan f.eks. prissætte dine bøger i Google Play i euro for en belgisk bruger og modtage betaling af Google i amerikanske dollars, hvis din bankkonto er amerikansk. Valutakursen fastlægges af et pengeinstitut, der anvendes af Google til beregning af valutakurser, og den kan uden varsel justeres afhængigt af markedsvilkårene. Hvis en købstransaktion i brugerens valuta efterfølgende er underlagt refusion, tilbageførsel eller andre former for justering, vil Google anvende samme valutakurs og valuta, der blev anvendt på den oprindelige købstransaktion i brugerens valuta ved beregning af refusionen, tilbageførslen eller en anden justering. Google forbeholder sig retten til at pålægge gebyrer ved denne valutaomregning.

Købere får vist priserne for bøgerne i Google Play i deres lokale valuta eller i USD eller EUR efter Google Play Butiks valg i det pågældende land. Hvis du ikke kan oplyse priserne i købsvalutaen, kan du vælge at aktivere valutaomregning i Betalingscenter på din konto. Dette giver Google tilladelse til automatisk at konvertere de priser, som en partner har oplyst i en basisvaluta, til andre valutaer. Denne funktion er ikke tilgængelig på alle konti. Du kan få flere oplysninger her.

Kundeserviceaftale

Hvis du fungerer som distributør af bøger, der udgives af en anden virksomhed, skal du indgå en kundeserviceaftale med Google. Kundeserviceaftalen giver dig mulighed for at levere digitale filer og vælge indstillinger i partnerprogrammet og i Google Play for hver udgiver, som du repræsenterer. Hver udgiver skal også have en aftale direkte med Google. Her kan du få flere oplysninger om, hvordan du bliver tjenesteudbyder.

Google Play for Education

Hvis denne tjeneste er tilgængelig, kan du gøre bøger tilgængelige for uddannelsesinstitutioner til køb til deres brugere i bestemte perioder via Google Play for Education. Hvis du vil medtage dine bøger i Google Play for Education, vil du blive pålagt at angive priser for alle tilgængelige perioder, der er aktiveret i denne tjeneste, hvilket i øjeblikket er 60 dage, 180 dage og 360 dage. Bøger er ikke egnet til at blive medtaget i Google Play for Education, medmindre du giver slutbrugerne tilladelse til at kopiere/indsætte og udskrive 100 % af bøgernes indhold.

Google giver dig i øjeblikket mulighed for, at du i forbindelse med de bøger, som du gør tilgængelige til salg i Google Play, kan angive en "Listepris for begrænset adgang" for hver adgangsperiode som en procentdel af bogens e-bogslistepris.

Køb i Google Play for Education i en hvilken som helst adgangsperiode kan refunderes inden for 30 dage fra salgsdatoen, selvom Google til enhver tid forbeholder sig retten til at yde refusion for bøger, der ikke er blevet distribueret til slutbrugerne. Som det er tilfældet med andre bogsalg, imødekommer Google til enhver tid en refusionsanmodning, hvis en bog i Google Play for Education ikke præsterer som anført. Den endelige beslutning om, hvorvidt en bog i Google Play præsterer som anført, afgøres ud fra Googles eget skøn. Google kan også overveje andre faktorer end, hvordan bogen præsterer i Google Play, f.eks. om der opstod en fejl i forbindelse med salget, og om refusionsanmodningen ser ud til at være misbrug. Når der ydes refusion, tilbageføres salgstransaktionen: Brugerens adgang til bogen afbrydes, købesummen tilbageføres, og din konto debiteres.

Google gør rapporter om salg af bøger i Google Play for Education tilgængelige via vores partnercenter. Disse rapporter viser salgstransaktionsdatoer, antal købte enheder, listeprisen for begrænset adgang på salgstidspunktet, omsætningsandelen, ISBN-nummeret og den gældende lejeperiode, der er købt.