Last opp og oppdater filer

Tips:

E-bøker

Du kan laste opp én eller flere filer for én eller flere bøker i partnersenteret.

Du kan oppdatere en fil ved å laste opp den nye versjonen, som da altså erstatter den gamle versjonen.

Én fil per e-bok

Slik laster du opp filer for enkeltbøker:

1. Gå til Innhold-fanen på bokens detaljside.
  2. Last opp den nye filen.

Du kan oppdatere innhold eller omslagsbilder ved å laste opp en ny fil til den eksisterende bokoppføringen.

Flere filer for én e-bok

Slik laster du opp flere filer for enkeltbøker:

1. Gå til Innhold-fanen på bokens detaljside.
  2. Sjekk at filene dine oppfyller navnekravene.
  3. Last opp og send inn alle filene samtidig.
    • Hvis du ikke sender inn alle de nødvendige filene samtidig, får filene statusen «Ventende innhold» på bokens «Innhold»-fane.
    • Innholdet eller omslaget blir ikke behandlet før du sender inn alle de forventede filene. Eksempel:
      • ISBN_frontcover.pdf forblir oppført under «Ventende innhold» frem til du laster opp ISBN_interior.pdf.

Når du skal oppdatere en bok

• med flere PDF-filer, for eksempel ISBN_1of2.pdf og ISBN_2of2.pdf:
    • Send inn alle filene på nytt, selv om ikke alle skal oppdateres.
  • med en PDF-fil uten omslaget, for eksempel ISBN_interior.pdf og ISBN_frontcover.jpg:
    • Send inn innholdet på nytt (ISBN_interior.pdf) for å utløse prosessen for de nyeste filene.
    • Eller hvis du oppdaterer omslagsbildet med en PDF-fil og ikke endrer noen andre filer, gir du filen navnet ISBN_frontcoveronly.pdf.

Flere filer for flere e-bøker

Slik laster du opp flere filer for flere e-bøker:

1. Gå til bokkatalogen.
  2. Velg Avansertealternativer og så Last opp innholdsfiler (PDF, JPG osv.).
  3. Velg ønsket format.
  4. Velg E-bok.

Hvert oppdaterte filnavn må ha enten

• samme filnavn som originalfilen
  • identifikatoren som et prefiks

Hvis du bruker et filnavn som ikke oppfyller disse kravene, får du en ny bokoppføring i bokkatalogen din.

Én eller flere filer for én lydbok

Slik laster du opp filer med innhold til lydbøker:

1. Gå til Innhold-fanen på bokens detaljside.
  2. Velg «Last opp en lydfil».
  3. Dra og slipp om nødvendig filene i ønsket rekkefølge.
  4. Hver fil vises sammen med et alternativ for å oppgi kapittelnavn. Hvis du gir navn til ett kapittel, må du gi alle kapitlene navn. Men hvis du ikke oppgir noen kapittelnavn, genereres de automatisk.

Slik kan du laste opp nye versjoner, som erstatter nåværende versjoner:

1. Gå til Innhold-fanen på bokens detaljside.
  2. Du kan velge «Kopier til nytt utkast» eller «Nytt tomt utkast».
    • Med «Kopier til nytt utkast» kopieres de gamle filene til en ny versjon, slik at du kan redigere innholdsfortegnelsen og endre rekkefølgen på kapitlene.
    • Med «Nytt tomt utkast» blir ingen av de eksisterende filene eller endringene overført.

Viktig: Du kan ikke laste opp flere lydbokfiler samtidig. Du kan vurdere automatisk henting hvis du har behov for å sende flere lydbøker.

Filstatus og -logg

Slik sjekker du statusen for filene dine:

1. Klikk på Bokkatalog i partnersenteret for Play Bøker.
  2. Klikk på en boktittel.
  3. Gå til Innhold-fanen på bokens detaljside.
    • Filstatusen vises under Status-overskriften for hvert filnavn.

E-bøker:

I opplastingsloggen vises filer med et annet filnavn enn det du brukte.

Ventende innhold Filene er oppført her hvis de ikke er behandlet ennå. Dette innholdet omfatter filer som for øyeblikket er under behandling, og filer med feil. Du finner mer informasjon i «Problemer»-kolonnen.
Behandlet innhold Den sist behandlede versjonen av hver visningstype er oppført her. Versjonen som blir tilgjengelig på Google Bøker og på Google Play, avhengig av innstillingene dine.
Omslagsfiler Behandlede omslagsbildefiler er oppført her.
Tidligere filer Tidligere versjoner av bokfilene dine er oppført her, inkludert versjoner som ikke er behandlet, og gamle omslagsbildefiler.

Lydbøker:

Du kan se alle versjoner og statusen for lydbokinnholdet ditt i rullegardinmenyen.

Direktesendt innhold Dette er den versjonen som er tilgjengelig på Google Bøker og Google Play, avhengig av innstillingene.
Godkjent innhold Dette er den versjonen som blir tilgjengelig på Google Bøker og på Google Play så snart boken er gjennomgått og publisert.
Utkast Innholdet er lastet opp, men ikke sendt inn ennå.
Ventende innhold Dette er filer som ikke er behandlet ennå.
Ikke-godkjent innhold Dette innholdet innfridde ikke kravene til lydfiler. Åpne Problemer-fanen for å finne feilmeldinger.
Omslagsfiler Behandlede omslagsbildefiler er oppført her.
Supplerende PDF-er I tillegg til lydfilen har leseren også tilgang til disse PDF-filene.