Audioboeken uploaden en verkopen

Je kunt je audioboeken rechtstreeks verkopen via je Partnercentrum-account. Als je je audioboeken rechtstreeks verkoopt, heb je meer controle over je catalogus met audioboeken. Je kunt het volgende doen:

• Promoties maken
  • Verkoopanalyses doornemen
  • Metadata updaten

Dit programma is op dit moment beperkt tot bepaalde uitgevers in:

• Australië
  • Canada
  • Nieuw-Zeeland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Belangrijk: Vul dit formulier in als je audioboeken verkoopt via een distributeur. Als je de rechten op een audioboek bezit, kun je dit verplaatsen van het account van je distributeur naar je partneraccount. Verwijder deze audioboeken niet uit Google Play met het account van je distributeur.

Aan de slag met audioboeken uploaden en verkopen

Je moet de Servicevoorwaarden accepteren voordat je audioboeken kunt uploaden en verkopen.

Controleer de verkoopregio's van audioboeken of voeg ze toe in het tabblad Betalingscentrum van je Partnercentrum. Meer informatie over hoe je verkoopregio's toevoegt

Audioboeken verplaatsen naar je uitgeversaccount

Belangrijk: Rond dit proces af voor alle audioboeken die op dit moment live zijn op Google Play via het account van een distributeur. Verwijder deze audioboeken niet uit Google Play Boeken.

Vul dit formulier in als je audioboeken die op dit moment live zijn via het account van je distributeur, wilt verplaatsen naar je partneraccount. Zo blijven de gegevens en reviews van je audioboeken in onze winkel behouden.

Nieuwe audioboeken publiceren op Google Play Boeken

Als een audioboek op dit moment niet te koop is op Google Play Boeken, kun je het meteen naar je account uploaden. Meer informatie over de richtlijnen voor boekbestanden