Aan de slag met series

Belangrijk:

• Sommige functies die op deze pagina worden beschreven, zijn misschien niet beschikbaar in je land.
  • Seriepagina's op Google Play zijn momenteel beperkt tot Engels, Japans, Koreaans en Frans.
Een seriepagina op Google Play is een speciale pagina met een groep boeken die men in een bepaalde volgorde hoort te lezen of beluisteren. Zodra een seriepagina bestaat, komt een serie misschien in aanmerking voor bundelpromoties.

Een serie maken op Play

1. Klik in het Partnercentrum op Boekencatalogus.
  2. Klik op het boek dat je wilt toevoegen aan je nieuwe serie.
  3. Klik in het gedeelte Boekgegevens bovenaan de pagina op het tabblad Series.
  4. Geef de naam van de serie en het serienummer op in de bijbehorende tekstvakken.
    • Het serienummer moet een geheel getal zijn, zonder overgeslagen of herhaalde nummers in de serie.
  5. Klik op Opslaan.
Tip: Als je eerder informatie over de serie hebt opgegeven toen je het boek instelde, kunnen de gegevens automatisch worden ingevuld in de tekstvakken. Je kunt zo nodig de automatisch ingevulde gegevens updaten.

Metadata van series indienen

Naam van reeks

De naam van de serie die je wilt maken.

• Nadat je op een boek in je catalogus hebt geklikt, vind je het veld 'Naam van serie' in het gedeelte Series op het tabblad Boekgegevens.
  • De naam van de serie moet overeenkomen voor alle boeken in de serie, inclusief hoofdletters, spaties en andere leestekens.
Tip: Als je ONIX gebruikt, worden <TitleElement>-composieten met <TitleElementLevel> 02 beschouwd als de naam van de serie. Meer informatie over ONIX
Nummer in reeks
  • Het serienummer van elk boek moet een geheel getal zijn.
  • Elk boek heeft een eigen nummer nodig, zonder dat er nummers worden overgeslagen of herhaald.
Tip: Er is een uitzondering voor boeken in speciale boektypen zonder volgnummers.
Genre
Nadat je op een boek in je catalogus hebt geklikt, kun je genres toevoegen als je Genre bovenaan het tabblad Boekgegevens selecteert.

Als de boeken in je serie stripverhalen, beeldromans, manga of light novels zijn, voeg je het juiste onderstaande genre toe aan alle boeken in de serie. Play gebruikt deze informatie om gebruikers de meest relevante informatie te geven.

Geef ook de juiste taal van je boek op in de boekgegevens.

Speciale boektypen

Neem in de titel van het boek woorden op die het speciale type aangeven om je klanten en Play inzicht te geven in de relatie tussen de boeken:

• Boxset
  • Bundel
  • Omnibus
  • Speciale editie

Voor bundels en boxsets kun je bundelkortingen maken die losse titels bundelen. Bekijk meer informatie over hoe je bundelkortingen maakt voor boeken in een serie. Bundelkortingen bieden het volgende:

• Een betere gebruikerservaring
  • Meer controle over promoties voor uitgevers

Hoe Google Play boeken in een serie toont

Google Play optimaliseert hoe een pagina in de serie wordt getoond op basis van het genre van het boek.

Als het genre van je boek een stripverhaal, graphic novel, manga of light novel is, zie je op Play het volgende:

• Ondertitel van boek
  • Naam van reeks
  • Nummer in reeks

Als het genre van je boek niet overeenkomt met de hierboven vermelde genres, geeft Play de volgende informatie weer:

• Boektitel
  • Naam van reeks
  • Nummer in reeks

Metadata van een serie updaten

1. Klik in het Partnercentrum op Boekencatalogus.
  2. Klik op een boek dat deel uitmaakt van de serie die je wilt bewerken.
  3. Klik in het gedeelte Boekgegevens bovenaan de pagina op het tabblad Series.
  4. Klik op het tabblad Detailpagina van serie bekijken.
  5. Bewerk zo nodig de metadata van de serie.

Tip: Als je de wijzigingen niet binnen 48 uur op Google Play ziet, neem je contact op met onze support.

Een boek toevoegen aan een serie

Je kunt op 2 verschillende manieren boeken toevoegen aan nieuwe of bestaande series.

Optie 1: Voeg een boek toe via de pagina Boekgegevens

1. Klik in het Partnercentrum op Boekencatalogus.
  2. Klik op het boek dat je wilt toevoegen aan een serie.
  3. Klik in het gedeelte Boekgegevens bovenaan de pagina op het tabblad Series.
  4. Voeg een boek toe aan een serie.

Een boek toevoegen aan een nieuwe serie

1. Geef de naam van de serie en het serienummer op in de bijbehorende tekstvakken.
    • Het serienummer moet een geheel getal zijn, zonder overgeslagen of herhaalde nummers in de serie.
  2. Klik op Opslaan.

Tip: Als je eerder informatie over de serie hebt opgegeven toen je het boek instelde, kunnen de gegevens automatisch worden ingevuld in de tekstvakken. Je kunt de automatisch ingevulde gegevens updaten of verwijderen en toevoegen aan een bestaande serie.

Een boek toevoegen aan een bestaande serie

1. Klik op Toevoegen aan bestaande serie.
  2. Selecteer in het dropdownmenu de serie waaraan je het boek wilt toevoegen.
  3. Selecteer het type serierelatie.
  4. Voeg een serienummer voor het boek toe.
    • Het serienummer moet een geheel getal zijn, zonder overgeslagen of herhaalde nummers in de serie.
  5. Klik op Opslaan.

Optie 2: Voeg een boek toe via de pagina Boekencatalogus

1. Klik in het Partnercentrum op Boekencatalogus.
  2. Gebruik de zoekfunctie om een serie te vinden.
  3. Selecteer de serie.
  4. Klik op het filter met de serienaam om naar de seriepagina te gaan.
  5. Klik in het gedeelte Serietitel op Titel toevoegen.
  6. Nadat je het boek dat je wilt toevoegen aan de serie hebt gevonden, selecteer je het type serierelatie.
  7. Voeg een serienummer voor het boek toe.
    • Het serienummer moet een geheel getal zijn, zonder overgeslagen of herhaalde nummers in de serie.
  8. Klik op Opslaan.

Tip:

Zo rangschik je titels in een serie:

1. Scroll op de pagina van de serie naar het gedeelte Serietitel.
  2. Wijzig de volgorde door titels te slepen en neer te zetten.