Boeken verkopen op Google Play

Google Play-partners kunnen e-boeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet overal beschikbaar. Op dit moment is de verkoop van audioboeken op Play beperkt tot bepaalde partners. Google accepteert momenteel geen nieuwe partners voor audioboeken, maar dit kan veranderen. Kom terug voor updates.

Instructies voor uitgevers en auteurs

U levert de boekbestanden

Meld u aan voor het Partnerprogramma voor Google Boeken om boeken te kunnen indienen. We accepteren bestanden met een pdf- of epub-indeling. Als u beide indelingen uploadt, kunnen lezers kiezen tussen de oorspronkelijke lay-out van het pdf-bestand en de flexibele doorlopende tekst van het EPUB-bestand.

U bepaalt de instellingen voor het boek

Beheer uw boeken en verkoopinstellingen in het Partnercentrum voor Google Play Boeken. Geef de landen op waar u boeken wilt verkopen, kies of u Digital Rights Management (DRM) wilt toepassen en geef de catalogusprijzen op. Google kan naar eigen goeddunken prijzen bepalen, behalve wanneer Google optreedt als uw vertegenwoordiger of als Google een boek moet verkopen voor een prijs die wordt bepaald door de uitgever. We delen echter wel de omzet van alle verkochte exemplaren met u op basis van de catalogusprijs die u heeft vastgesteld.

Google verzorgt het hosten, het verkopen en het leveren

Uw boeken worden verkocht op Google Play, een digitale media-ervaring die internationaal op diverse platforms beschikbaar is. Van een beperkt deel van uw boeken kan een voorbeeld worden bekeken op Google Boeken, net zoals lezers in fysieke boekenwinkels ook door boeken kunnen bladeren voordat ze die kopen. U kunt gedetailleerde voorbeeld- en verkooprapporten downloaden en ontvangt het merendeel van de opbrengst van elke verkoop.

Bekijk onze stapsgewijze checklist voor meer informatie over hoe u een boek beschikbaar stelt op Google Play.

Voordelen

Google heeft ontzettend veel gebruikers en biedt een gebruiksvriendelijke manier om uw inhoud te beheren. Omdat we een ongeëvenaarde zoekervaring realiseren, hopen we dat veel mensen uw boeken ontdekken. Wij willen graag dat gebruikers op elke plek en op elk gewenst moment een boek kunnen lezen: deze overtuiging trekt ook veel lezers aan. En dankzij ons internationale bereik, dat we zo snel mogelijk verder willen uitbreiden, hebben lezers overal ter wereld toegang tot uw boek.

Omdat Google niet vraagt om het exclusieve recht tot het verkopen van de digitale versies van uw boeken, kunt u uw boek niet alleen in Google Play verkopen, maar ook via andere winkels. Het verkopen van boeken op Google Play kost niets. U ontvangt het merendeel van de opbrengst van elk verkochte boek en uw inkomstenaandeel is altijd gebaseerd op de door u gekozen catalogusprijs.

We hechten ook veel belang aan het beveiligen van uw inhoud. Meer informatie.

Hoe het werkt voor kopers

Lezers kunnen uw boeken vinden in de Google Play Store of via een link bij het voorbeeld op Google Boeken. Als ze uw boek kopen, kunnen ze het direct gaan lezen via de internetbrowser, of met de Google Play Boeken-app. Kopers kunnen het boek ook overzetten naar ondersteunde eReaders. Meer informatie over de functionaliteit voor lezers van Google Play Boeken.