Boeken verkopen op Google Play

We bieden je een lezerspubliek en een makkelijke manier om je content te beheren. Je kunt je boek verkopen op Google Play en via andere verkopers. Het kost niets om boeken te verkopen op Google Play. Jij krijgt het merendeel van de opbrengst van elk verkochte boek en je opbrengstenaandeel is altijd gebaseerd op de catalogusprijs die je instelt.

Meer informatie over de beveiliging van onze content

Belangrijk: Google Play-partners kunnen e-boeken verkopen in bepaalde landen/regio's. Deze functies zijn niet overal beschikbaar. Op dit moment kunnen alleen bepaalde partners audioboeken verkopen op Google Play.

Hoe het werkt voor uitgevers en auteurs

Je levert de boekbestanden

Word lid van het Partnerprogramma voor Google Boeken om boeken in te dienen. We accepteren bestanden met een pdf- of epub-indeling. Als je beide indelingen uploadt, kunnen lezers kiezen tussen de oorspronkelijke lay-out van het pdf-bestand en de tekst van het epub-bestand.

Je kiest de instellingen voor het boek

Beheer je boeken en verkoopinstellingen in het Partnercentrum voor Google Play Boeken. Geef de landen op waar je boeken wilt verkopen, kies of je Digital Rights Management (DRM) wilt toepassen en geef de catalogusprijzen op. Google kan naar eigen goeddunken prijzen bepalen, behalve wanneer Google optreedt als je vertegenwoordiger of als Google een boek moet verkopen voor de prijs die wordt bepaald door de uitgever. We delen de verkoopopbrengst echter wel met je op basis van de catalogusprijs die je opgeeft.

Google zorgt voor de hosting, verkoop en distributie

Je boeken worden verkocht op Google Play, een digitale contentfunctionaliteit die internationaal op meerdere platforms beschikbaar is. Een beperkt percentage van je boek is beschikbaar als voorbeeld op Google Boeken. Je kunt gedetailleerde rapporten voor voorbeeldweergave en verkoop downloaden. Je ontvangt het merendeel van de opbrengst van elke verkoop.

Tip: Gebruik onze stapsgewijze checklist voor meer informatie over hoe je een boek beschikbaar stelt voor verkoop op Google Play.

Hoe het werkt voor kopers

Lezers kunnen je boeken vinden in de Google Play Store of via een link bij het voorbeeld van het boek op Google Boeken. Als ze je boek kopen, kunnen ze het lezen in hun webbrowser of de Google Play Boeken-app gebruiken. Lezers kunnen het boek ook overzetten naar ondersteunde e-readers. Bekijk meer informatie over de functionaliteit voor lezers van Google Play Boeken.