Een eigen domein instellen

Belangrijk: Als je CAA-records gebruikt op je eigen domein, voeg je een record toe voor letsencrypt.org. Als je dit niet doet, wordt je SSL-certificaat niet gemaakt of verlengd door Blogger.

Als je het websiteadres van je blog wilt personaliseren, kun je een domein kopen. Als je beheerder bent, kun je domeinen beheren die via Blogger zijn geregistreerd.

Stap 1: Koop een domein

Belangrijk: Als Google Domains niet wordt ondersteund in je land, kun je een domein kopen bij een niet-Google-provider. Meer informatie over de beschikbaarheid van Google Domains

Een Google-domein kopen:

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik onder 'Publiceren' op Eigen domein en vervolgens Een domein kopen.
  5. Zoek bovenaan de pagina naar een domein.
  6. Klik naast het domein dat je wilt kopen op Kopen.
  7. Volg de instructies op het scherm.

Stap 2: Stel je domein in voor je blog

Koppelen aan je Google-domein vanuit Blogger

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik onder 'Publiceren' op Eigen domein.
  5. Geef de gewenste URL op voor je blog.
  6. Klik op Opslaan.

Koppelen aan je niet-Google-domein vanuit Blogger

Belangrijk: Het kan tot 24 uur duren voordat het adres voor 'blogspot.com' je omleidt naar je eigen domein.

Stap 1: Stel je domein in op Blogger

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik onder 'Publiceren' op Eigen domein.
  5. Typ de URL van het domein dat je hebt gekocht.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Er wordt een fout weergegeven met twee CNAME's.
    • Naam, Label of Host: Voer de naam in als het subdomein, zoals 'blog'. of 'www'. Geef als bestemming 'ghs.googlehosted.com' op.
    • Bestemming, Doel of Verwijst naar: Dit is voor iedere persoon verschillend en is specifiek voor je blog en je Google-account.

Stap 2: Configureer de instellingen van je niet-Google-domeinprovider

1. Ga naar de website van je domeinprovider en zoek de DNS in het dashboard.
  2. Onder 'Naam, Label of Host' voer je het subdomein in uit stap 7 hierboven.
  3. Onder 'Bestemming, Doel of Verwijst naar' voer je 'ghs.googlehosted.com' in.
  4. Voer de gegevens in voor de tweede CNAME.
    • Deze zijn specifiek voor jouw blog en Google-account.
  5. Wacht ten minste één uur om je DNS-instellingen te activeren.
  6. Herhaal Stap 1: Stel je domein in op Blogger.

Stap 3 (optioneel): Maak een omleiding van de URL zonder subdomein naar de URL van je blog

Als je je lezers wilt omleiden van 'mijndomein.com' naar 'www.mijndomein.com', stel je een 'naked redirect' in:

1. Ga naar de website van je domeinprovider.
  2. Open je DNS-instellingen.
  3. Voeg deze vier A-records toe die verwijzen naar IP-adressen van Google:
    • 216.239.32.21
    • 216.239.34.21
    • 216.239.36.21
    • 216.239.38.21
  4. Log in bij Blogger.
  5. Selecteer linksboven een blog.
  6. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  7. Schakel onder 'Publiceren' de optie Domein omleiden in (van mijndomein.com naar www.mijndomein.com).

Problemen oplossen met het instellen van een eigen domein

Probeer de volgende stappen als je problemen ondervindt:

• Als je je domein instelt, hoef je mogelijk niet de twee CNAME's op te geven.
  • Zorg ervoor dat de CNAME 'Naam, Label of Host' correct is.
  • Als je eigen domeinnaam niet werkt, wacht je voordat je de stappen opnieuw probeert. Als je problemen ondervindt, neem je contact op met je domeinbeheerder.