Komma igång med Google Assistent på Pixel

Den nya Google-assistenten är integrerad i telefonen och apparna så det blir lättare att utföra uppgifter. Du kan skicka sms, ringa, få svar, hitta vägbeskrivningar och få mer gjort med hjälp av rösten.

Detta behövs

För att använda nya Google Assistent krävs en Pixel 4 eller senare, inklusive Fold, med

• Google-appen i version 10.73 eller senare
  • Google Play-tjänster
  • assistentens språk inställt på arabiska, bengali, danska, engelska, franska, gujarati, hindi, indonesiska, italienska, japanska, kannada, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell), koreanska, malayalam, marathi, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien), portugisiska (Portugal), ryska, spanska, svenska, tamil, telugu, thai, turkiska, tyska, urdu och vietnamesiska. Fler språk kommer snart.

Prata med din nya Google-assistent

1. Med rösten eller telefonen:
    • Röst:Säg ”Hey Google” eller ”Ok Google”.
    • Klämma: Kläm nedtill på telefonen (Pixel 2 till 4). Läs mer om hur du klämmer på telefonen.
    • Hålla nere: På Pixel 6 och senare håller du av/på-knappen nedtryckt.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando. Du kan till exempel säga ”Hur blir vädret i dag?” eller ”Ställ in en timer på 10 minuter”.
  3. Lyssna på svaret.

Tips! Om du har en Pixel 4 eller senare, inklusive Fold, som kör Android 12 eller senare och du vill kunna prata med assistenten när du håller av/på-knappen nedtryckt öppnar du Inställningar följt av System följt av Rörelser följt av Håll av/på-knappen nedtryckt. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Fortsätt konversationen

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på engelska (USA, Kanada, Förenade kungariket, Irland, Australien och Singapore).
  1. Säg ”Hey Google” på telefonen och ställ en fråga eller säg ett kommando.
  2. Lyssna på svaret.
  3. Fortsätt konversationen genom att ställa en fråga till eller säga ett kommando.

Läs mer om hur du har en konversation med Google Assistent.

Detta kan du be eller fråga om

Ta bilder, öppna appar, ändra inställningarna och få svar. Exempel:

• ”Aktivera Bluetooth.”
  • ”Ta en skärmbild.”
  • ”Ta en selfie.”
  • ”Besök John Legend på Twitter.”
  • ”Hjälp mig att prata spanska.”
  • ”Starta en röstinspelning.”
  • ”Sök efter Henry VIII på Wikipedia.”

Här finns fler exempel på sådant du kan be eller fråga om.

Utföra åtgärder utan att säga ”Hey Google”

Assistenten kan utföra specifika uppgifter utan att du behöver säga ”Hey Google”. Du kan till exempel säga ”snooza” för att snooza ett alarm eller ”avvisa” om du vill avvisa ett samtal med rösten.

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på följande:

• Engelska, franska, italienska, japanska, spanska och tyska. Fler språk kommer snart.
  • Pixel Buds Pro, Pixel 6 och senare inklusive Fold, när du har valt ett språk.

Läs mer om hur du byter språk för Google Assistent.

1. På Pixel säger du ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten”.
  2. Tryck på Snabbfraser.
  3. Tryck på reglaget till höger för att aktivera eller inaktivera snabbfraser.

Om du aktiverar snabbfraser för inkommande samtal kan det hända att du svarar på samtal av misstag, till exempel

• om du säger ”svara” när du inte vet att telefonen ringer, eller om den är inställd på ljudlöst
  • om någon annan säger ”svara”
  • om Google-assistenten registrerar något som liknar ”svara”.
Lägga till språk

Du kan behöva ladda ned ditt språk för att kunna använda snabbfraser.

1. Öppna Google-appen Google-appen.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen.
  3. Tryck på Inställningar följt av Röst följt av Taligenkänning offline följt av Alla.
  4. Välj vilket språk du vill prata med Google-assistenten.
  5. Tryck på Ladda ned.

Öppna inställningarna för Google Assistent

1. Säg ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna” eller öppna Inställningar på telefonen följt av Appar och aviseringar följt av Assistent följt av Alla inställningar för assistenten.
  2. Du hittar favoritinställningar högst upp.
    • Så här söker du efter en specifik inställning: Tryck på Sökinställningar högst upp.

Du har inte den nya Google-assistenten

Om du inte ser ljusen som rör sig längst ned på skärmen har du en äldre version av assistenten. Om du vill skaffa den nya Google-assistenten läser du följande information:

Kontrollera inställningarna på telefonen

Kontrollera att du har följande inställningar som krävs för att den nya Google-assistenten ska fungera:

• Assistentens språk måste vara inställt på engelska (USA, Kanada, Förenade kungariket, Irland, Australien, Singapore och Indien), franska, tyska, italienska, japanska eller spanska. Om du vill ändra det språk du använder med Google Assistent öppnar du inställningarna för att ändra eller lägga till ett språk.
  • Du kan bara använda ett språk för assistenten. Om du använder ett andra språk för assistenten tar du bort det.
  • Du kan inte använda ett startprogram från tredje part.