Kom i gang med Google-assistenten på Pixel

Den nye Google-assistenten er innebygd i telefonen og appene dine, slik at det blir enklere å utføre oppgaver. Du kan sende tekstmeldinger, ringe, få svar, finne veibeskrivelser og gjøre andre ting bare ved å bruke stemmen.

Dette trenger du

For å bruke den nye Google-assistenten må du ha Pixel 4 eller nyere, inkludert Fold, med

• versjon 10.73 eller nyere av Google-appen
  • Google Play-tjenester
  • Assistent-språket satt til arabisk, bengalsk, dansk, engelsk, fransk, gujarati, hindi, indonesisk, italiensk, japansk, kannada, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, malayalam, marathi, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk (Brasil), portugisisk (Portugal), russisk, spansk, svensk, tamilsk, telugu, thai, tyrkisk, tysk, urdu eller vietnamesisk Flere språk kommer snart.

Snakk med den nye Google-assistenten

1. Bruk stemmen eller telefonen:
    • Ved å bruke stemmen: Si «Hey Google» eller «OK Google».
    • Ved å klemme sammen: På Pixel 2, 3 og 4 kan du klemme sammen den nedre halvdelen av telefonen. Finn ut hvordan du klemmer sammen telefonen.
    • Trykk: På Pixel 6 eller nyere – også Fold – trykk og hold på av/på-knappen.
  2. Still et spørsmål eller si en kommando. Du kan for eksempel si «Hvordan blir været i dag?» eller «Start en nedtelling på ti minutter».
  3. Lytt til svaret.

Tips: Hvis du har en Pixel 4 eller nyere med minst Android 12 og du vil snakke med assistenten via av/på-knappen, kan du åpne Innstillinger på enheten og så System og så Bevegelser og så Trykk og hold på av/på-knappen. Finn ut hvordan du sjekker hvilken Android-versjon du har.

Fortsett samtalen

Viktig: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på engelsk (USA, Canada, Storbritannia, Irland, Australia og Singapore).
  1. Si «Hey Google» til telefonen, og still et spørsmål eller si en kommando.
  2. Lytt til svaret.
  3. For å fortsette samtalen, still et annet spørsmål eller si en ny kommando.

Finn ut hvordan du snakker med Google-assistenten.

Dette kan du spørre om

Ta bilder, åpne apper, endre innstillingene dine, og få svar. Eksempel:

• «Slå på Bluetooth.»
  • «Ta en skjermdump.»
  • «Ta en selfie.»
  • «Gå til John Legend på Twitter.»
  • «Hjelp meg med å snakke spansk.»
  • «Start et taleopptak.»
  • «Søk på Wikipedia etter Henrik VIII.»

Få flere eksempler på ting du kan spørre om.

Gjør ting uten å si «Hey Google»

Assistenten kan gjøre visse ting for deg uten at du må si «Hey Google». Eksempel: Du kan si «Slumre» for å slumre alarmer og «Avvis» for å avvise anrop med stemmen.

Viktig: Denne funksjonen er bare tilgjengelig

• på engelsk, fransk, italiensk, japansk, spansk og tysk – flere språk kommer snart
  • på Pixel Buds Pro, Pixel 6 eller nyere, inkludert Fold, når du har valgt ett språk

Finn ut hvordan du bytter språk for Google-assistenten.

1. Si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene» på Pixel-enheten din.
  2. Trykk på Hurtigfraser.
  3. Til høyre trykker du på glidebryterne for de ulike hurtigfrasescenarioene for å slå dem av eller på.

Hvis du slår på hurtigfraser for innkommende anrop, kan det fra tid til annen hende at anrop kobles til uten at du ville det. Dette kan for eksempel skje

• hvis du sier «svar» når telefonen er i stillemodus eller du ikke vet at den ringer
  • hvis noen andre sier «svar»
  • hvis Google-assistenten registrerer noe som høres ut som «svar»
Legg til språket ditt

Du må kanskje laste ned språket ditt for å bruke hurtigfraser.

1. Åpne Google-appen Google-appen.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din.
  3. Trykk på Innstillinger og så Tale og så Talegjenkjenning uten nett og så Alle.
  4. Velg språket du vil snakke med Google-assistenten på.
  5. Trykk på Last ned.

Åpne Google Assistent-innstillingene

1. Si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene» eller gå til Innstillinger på telefonen og så Apper og varsler og så Assistent og så Se alle Assistent-innstillingene.
  2. Øverst ser du populære innstillinger.
    • Slik søker du etter en bestemt innstilling: Trykk på Søkeinnstillinger øverst.

Du har ikke den nye Google-assistenten

Hvis du ikke ser lysene som beveger seg nederst på skjermen, har du en eldre versjon av assistenten. Ta en titt på denne informasjonen for å skaffe deg den nye Google-assistenten.

Sjekk telefoninnstillingene

For at den nye Google-assistenten skal fungere, må du bekrefte at du har disse innstillingene:

• Assistent-språket må være angitt som engelsk (Australia, Canada, India, Irland, Singapore, Storbritannia eller USA), fransk, italiensk, japansk, spansk eller tysk. For å endre språket du bruker med Google-assistenten, gå til «Bytt eller legg til språk»-innstillingene.
  • Du kan bare ha ett Assistent-språk. Hvis du har et sekundært Assistent-språk, fjerner du det.
  • Du kan ikke bruke en appoversikt fra en tredjepart.