Aan de slag met de Google Assistent op de Pixel

De Google Assistent is ingebouwd in je telefoon en apps, zodat je makkelijker taken kunt voltooien. Met je stem kun je sms'en, bellen, antwoord krijgen op je vragen, routes opvragen en nog meer doen.

Wat je nodig hebt

Als je de nieuwe Google Assistent wilt gebruiken, heb je een Pixel 4 of hoger, waaronder de Fold, nodig met:

• De Google-app met versie 10.73 of hoger.
  • Google Play-services.
  • De taal van de Assistent ingesteld op: Arabisch, Bengaals, Chinees (Vereenvoudigd), Chinees (Traditioneel), Deens, Duits, Engels, Frans, Gujarati, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Kannada, Koreaans, Malayalam, Marathi, Nederlands, Noors, Pools, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal), Russisch, Spaans, Tamil, Telugu, Thai, Turks, Urdu, Vietnamees en Zweeds. Meer talen volgen binnenkort.

Praten met de nieuwe Google Assistent

1. Gebruik je stem of telefoon:
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit. Zeg bijvoorbeeld 'Wat voor weer is het vandaag?' of 'Zet een timer voor 10 minuten'.
  3. Luister naar het antwoord.

Tip: Als je een Pixel 4 of hoger, waaronder de Fold, hebt met Android 12 of hoger en met de Assistent wilt praten via de aan/uit-knop, open je Instellingen en dan Systeem en dan Gebaren en dan Houd de aan/uit-knop ingedrukt. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Doorgaan met het gesprek

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in het Engels (VS, Canada, VK, Ierland, Australië en Singapore).
  1. Gebruik je telefoon en zeg 'Hey Google'. Stel je vraag of geef een opdracht.
  2. Luister naar het antwoord.
  3. Stel een andere vraag of spreek nog een opdracht uit, als je wilt doorgaan met het gesprek.

Meer informatie over hoe je een gesprek voert met de Google Assistent

Wat je kunt vragen

Maak foto's, open apps, wijzig je instellingen en krijg antwoord op je vragen. Voorbeeld:

• 'Zet bluetooth aan.'
  • 'Maak een screenshot.'
  • 'Maak een selfie.'
  • 'Ga naar John Legend op Twitter.'
  • 'Help me om Spaans te spreken.'
  • 'Start een spraakopname.'
  • 'Zoek in Wikipedia naar Henry VIII.'

Bekijk meer voorbeelden van wat je kunt vragen.

Taken voltooien zonder 'Hey Google'

De Assistent kan specifieke taken uitvoeren zonder de spraakopdracht 'Hey Google'. Als je bijvoorbeeld een wekker wilt snoozen, zeg je 'Snoozen'. Als je een gesprek handsfree wilt weigeren, kun je ook 'Weigeren' zeggen.

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar:

• In het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans en Spaans. Meer talen volgen binnenkort.
  • Op de Pixel Buds Pro, Pixel 6 en nieuwer (waaronder de Fold) als je 1 taal hebt geselecteerd.

Lees hoe je de taal van de Google Assistent verandert.

1. Gebruik je Pixel en zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
  2. Tik op Korte zinnen.
  3. Tik rechts op de schuifregelaar om elk scenario met korte zinnen aan of uit te zetten.

Als je Korte zinnen inschakelt voor inkomende gesprekken, kunnen gesprekken soms onbedoeld verbinding maken. Bijvoorbeeld:

• Als je 'antwoord' zegt als je niet weet dat je telefoon overgaat of als het geluid uitstaat
  • Als een andere stem 'antwoord' zegt
  • Als de Google Assistent iets herkent dat klinkt als 'antwoord'
Je taal toevoegen

Mogelijk moet je je taal downloaden om Korte zinnen te gebruiken.

1. Open de Google-app Google-app.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal.
  3. Tik op Instellingen en dan Spraak en dan Offline spraakherkenning en dan Alle.
  4. Kies de taal die je gebruikt om met de Google Assistent te praten.
  5. Tik op Downloaden.

De instellingen van de Google Assistent openen

1. Zeg 'Hey Google, open de Assistent-instellingen' of ga op je telefoon naar Instellingen en dan Apps en meldingen en dan Assistent en dan Assistent-instellingen bekijken.
  2. Bovenaan zie je populaire instellingen.
    • Als je naar een specifieke instelling zoekt, tik je bovenaan op Zoekinstellingen.

Je hebt de nieuwe Google Assistent niet

Als je geen bewegende lampjes onderaan het scherm vindt, heb je een oudere versie van de Assistent. Check deze informatie om de nieuwe Google Assistent te downloaden:

Je telefooninstellingen checken

Check of je de volgende instellingen hebt zodat de nieuwe Google Assistent werkt:

• De taal van de Assistent is ingesteld op Engels (VS, Canada, VK, Ierland, Australië, Singapore, India), Frans, Duits, Italiaans, Japans of Spaans. Als je de taal wilt veranderen die je met de Google Assistent gebruikt, ga je naar de instellingen van een taal veranderen of toevoegen.
  • Je gebruikt maar één taal voor de Assistent. Als je een tweede taal voor de Assistent hebt, verwijder je die.
  • Je gebruikt geen launcher van derden.