Kom godt i gang med Google Assistent på Pixel

Den nye Google Assistent er indbygget i din telefon og dine apps, hvilket gør det nemmere at udføre opgaver. Du kan sende sms-beskeder, foretage opkald, få svar, finde rutevejledninger og få mere fra hånden ved hjælp af stemmen.

Du skal bruge følgende

Hvis du vil bruge den nye Google Assistent, skal du have en Pixel 4 eller nyere, herunder Fold, med:

• Google-appen i version 10.73 eller nyere.
  • Google Play-tjenester.
  • Google Assistent, hvor sproget er angivet som: Arabisk, bengali, dansk, engelsk, fransk, gujarati, hindi, indonesisk, italiensk, japansk, kannada, kinesisk (forenklet), kinesisk (traditionelt), koreansk, malayalam, marathi, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk (Brasilien), portugisisk (Portugal), russisk, spansk, svensk, tamil, telugu, thai, tyrkisk, tysk, urdu eller vietnamesisk. Der kommer snart flere sprog.

Tal til din nye Google Assistent

1. Brug din stemme eller telefonen:
    • Stemme: Sig "Hey Google".
    • Klem: På Pixel 2 til 4 kan du klemme den nederste halvdel af din telefon. Se, hvordan du klemmer din telefon.
    • Langt tryk: På Pixel 6 og nyere, herunder Fold, skal du holde fingeren på afbryderknappen.
  2. Stil et spørgsmål, eller sig en kommando. Du kan f.eks. Sige "Hvordan bliver vejret i dag?" eller "Indstil en timer til 10 minutter".
  3. Hør svaret.

Tip! Hvis du har en Pixel 4 eller nyere, herunder Fold, der kører Android 12 eller nyere, og du vil bruge afbryderknappen til at tale til Google Assistent, skal du på enheden åbne Indstillinger og derefter System og derefter Bevægelser og derefter Hold afbryderknappen nede. Se, hvilken Android-version du har.

Fortsæt samtalen

Vigtigt! Denne funktion er kun tilgængelig på engelsk (USA, Canada, Storbritannien, Irland, Australien og Singapore).
  1. Sig "Hey Google" på din telefon efterfulgt af et spørgsmål eller en kommando.
  2. Hør svaret.
  3. Hvis du vil fortsætte samtalen, skal du stille et nyt spørgsmål eller sige en kommando.

Se, hvordan du fører en samtale med Google Assistent.

Hvad du kan spørge eller bede om

Tag billeder, åbn apps, skift indstillinger, og få svar. Eksempel:

• "Aktivér Bluetooth."
  • "Tag et screenshot."
  • "Tag en selfie."
  • "Gå til John Legend på Twitter."
  • "Hjælp mig med at tale spansk."
  • "Start en stemmeoptagelse."
  • "Søg efter Harald Blåtand på Wikipedia."

Se flere eksempler på, hvad du kan bede eller spørge om.

Udfør handlinger uden at sige "Hey Google"

Assistent kan udføre specifikke opgaver uden stemmekommandoen "Hey Google". Du kan f.eks. udsætte en alarm ved at sige "Udsæt" eller afvise et opkald med stemmen ved at sige "Afvis".

Vigtigt! Denne funktion er kun tilgængelig på:

• Engelsk, fransk, italiensk, japansk, spansk og tysk. Der kommer snart flere sprog.
  • Pixel Buds Pro, Pixel 6 og nyere, herunder Fold, når du har valgt ét sprog.

Se, hvordan du ændrer sprog for Google Assistent.

1. Sig "Hey Google, åbn indstillingerne for Assistent" på din Pixel.
  2. Tryk på Genvejskommandoer.
  3. Tryk på skyderen til højre for at slå hver genvejskommando til eller fra.

Hvis du aktiverer Genvejskommandoer i forbindelse med indgående opkald, afbrydes opkald muligvis utilsigtet. Eksempel:

• Hvis du siger "Svar", når du ikke ved, at din telefon ringer, eller hvis den er på lydløs
  • Hvis andre siger "Svar"
  • Hvis Google Assistent registrerer noget, der lyder som "Svar"

Hvis du aktiverer Genvejskommandoer i forbindelse med indgående opkald, afbrydes opkald muligvis utilsigtet. Eksempel:

• Hvis du siger "Svar", når du ikke ved, at din telefon ringer, eller hvis den er på lydløs
  • Hvis andre siger "Svar"
  • Hvis Google Assistent registrerer noget, der lyder som "Svar"
Tilføj dit sprog

Du skal muligvis downloade dit sprog for at kunne bruge genvejskommandoer.

1. Åbn Google-appen Google-appen.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav.
  3. Tryk på Indstillinger og derefter Tale og derefter Offline talegenkendelse og derefter Alle.
  4. Vælg det sprog, du vil bruge til tale med Google Assistent.
  5. Tryk på Download.

Åbn indstillingerne for Google Assistent

1. Sig "Hey Google, åbn indstillingerne for Assistent", eller brug din telefon til at gå til Indstillinger og derefter Apps og notifikationer og derefter Assistent og derefter Se alle indstillinger for Assistent.
  2. Øverst kan du se populære indstillinger.
    • Sådan søger du efter en bestemt indstilling: Tryk på Søg efter indstillinger øverst.

Du har ikke den nye version af Google Assistent

Hvis du ikke kan se lyset, der bevæger sig, nederst på din skærm, har du en ældre version af Google Assistent. Hvis du vil hente den nye Google Assistent, skal du læse følgende oplysninger:

Tjek dine telefonindstillinger

Hvis du vil bruge den nye Google Assistent, skal du bekræfte, at følgende gælder for dine indstillinger:

• Sproget i Google Assistent er angivet til engelsk (USA, Canada, Storbritannien, Irland, Australien, Singapore, Indien), fransk, italiensk, japansk, spansk eller tysk. Hvis du vil ændre det sprog, du bruger i Google Assistent, skal du gå til indstillingerne for "Skift eller tilføj et sprog".
  • Du bruger kun ét sprog i Google Assistent. Hvis du har et sekundært sprog i Google Assistent, skal du fjerne det.
  • Du bruger ikke en starter fra en tredjepart.