Je smartklok bedienen

Voor de meeste acties kun je het scherm bedienen met je handen of met je stem.

Op smartklokken kun je de Google Assistent gebruiken in het Deens, Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Noors, Spaans en Zweeds.

Verschillen tussen smartklokken en smartdisplays

Je smartklok is ontworpen voor de slaapkamer en heeft dus andere functies dan smartdisplays. Als gevolg hiervan zijn de volgende functies niet beschikbaar op smartklokken.

• Je kunt geen video's afspelen, maar je kunt video's casten naar tv's met Chromecast.
  • Er is geen camera.

Een wekker instellen en bewerken

Als je een wekker wilt instellen, swipe je omlaag vanaf de bovenkant van het scherm of vraag je de Google Assistent om een wekker in te stellen.

Als je de ingestelde wekkers wilt bekijken, swipe je naar links op het startscherm of vraag je de Google Assistent welke wekkers zijn ingesteld.

Als je een wekker wilt veranderen, zoals de tijd, het wekkergeluid en of er een routine wordt moet worden geactiveerd:

1. Swipe naar links op het startscherm van je smartklok.
  2. Kies een wekker.
  3. Scroll voor verschillende opties.
  4. Tik op de optie die je wilt veranderen.

Je klok gebruiken

• Toegang tot snelle acties: Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  • Terug naar het vorige scherm: Swipe vanaf de linkerkant van het scherm naar rechts of zeg 'Hey Google, ga terug'.
  • Naar het startscherm: Swipe naar rechts of zeg 'Hey Google, ga naar het startscherm'.
  • Het volume veranderen: Gebruik de knoppen op het apparaat of verander het volume met je stem.
  • Meldingen op stil zetten: Swipe omhoog en tik dan op Niet storen DND off.
    • Wekkers en timers werken nog wel wanneer 'Niet storen' aanstaat.
  • De microfoon aan- of uitzetten: Gebruik de schakelaar op de achterkant van je smartklok.
  • Nachtverlichting: Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en tik op aan.

De instellingen van je klok veranderen

Je standaardinstellingen voor wekkers veranderen
Je kunt instellingen veranderen, zoals hoe hard je wekkers zijn, hoe je wekkers klinken en hoelang een wekker moet snoozen.
  1. Swipe naar links op het startscherm van je smartklok om naar de pagina met de wekkerlijst te gaan.
  2. Tik op Instellingen Instellingen.
  3. Scroll voor verschillende wekkerinstellingen.
  4. Tik op een wekkerinstelling om deze te veranderen.
De scherminstellingen veranderen
  • Helderheid aanpassen: Swipe omhoog en tik op Helderheid Autobrightness 5.0.
  • Minimum helderheid instellen: Swipe omhoog. Tik op Instellingen Instellingen en dan Scherminstellingen en dan Minimale helderheid.
  • Wijzerplaat voor weinig licht instellen: Swipe omhoog. Tik op Instellingen Instellingen en dan Weergave-instellingen en dan Bij weinig licht.
De instellingen voor de wijzerplaat veranderen
Je kunt aanpassen hoe de wijzerplaat eruitziet.
  1. Tik op het startscherm van je smartklok op de wijzerplaat en houd deze vast.
  2. Swipe naar links of rechts voor verschillende wijzerplaten.
  3. Tik op een wijzerplaat om deze te selecteren.
  4. Optioneel: Als je de kleur, modus of temperatuur van de wijzerplaat wilt veranderen, tik je op Bewerken Bewerken.

Meer informatie over hoe je een live album instelt op je smartklok.

De instellingen voor de Nachtverlichting veranderen

Je kunt de kleur, helderheid en duur van je Nachtverlichting aanpassen.

• Kleur: tik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen voor Nachtverlichtingen dan Kleur.
  • Helderheid: Tik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen voor Nachtverlichting. Verplaats de schuifregelaar onder 'Helderheid'.
  • Duur van de Nachtverlichting: Tik op Instellingen Instellingen en dan Instellingen voor Nachtverlichting en dan Duur.