Smarthome-apparaten bedienen

Je kunt smarthome-apparaten, zoals lampen, schakelaars, stekkers en thermostaten, bedienen met de meeste apparaten met de Assistent.

Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

• 'Hey Google, zet de verwarming op 21 graden.'
  • 'Hey Google, doe de lampen in de keuken aan.'

Belangrijk: Welke talen je kunt gebruiken, hangt af van het apparaat. Meer informatie over welke talen op je apparaat werken

Smartapparaten die je nodig hebt

Je hebt smartapparaten nodig die werken met de Google Assistent. Ontdek welke apparaten je kunt gebruiken.

Stap 1: Je apparaten instellen

Als je dat nog niet hebt gedaan, stel je je smarthome-apparaten in volgens de instructies van de fabrikant van het apparaat.

Stap 2: Apparaten koppelen aan de Google Assistent

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Toevoegen Toevoegen.
  3. Tik op Apparaat instellen.
  4. Tik bij Werkt met Google op Heb je al iets ingesteld?
  5. Tik op de fabrikant en volg de stappen.

Stap 3: Bijnamen instellen voor je apparaten

Je kunt je smarthome-apparaten een naam geven, zoals 'plafondlamp' of 'lamp van Ben'.

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op het apparaat waarvan je de naam wilt wijzigen en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Apparaatgegevens en dan Apparaatnaam.
  5. Geef de nieuwe naam op en tik op Opslaan.

Stap 4: Apparaten toewijzen aan een ruimte

Je kunt je apparaten aan een ruimte toewijzen om ze makkelijker te bedienen. Als je bijvoorbeeld lampen aan je slaapkamer toewijst, kun je zeggen 'Doe het licht aan in de slaapkamer'.

Een apparaat toevoegen aan een ruimte
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je apparaat en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Apparaatgegevens en dan Plaatsing.
  5. Tik op een ruimte en dan Opslaan.
Checken op nieuwe apparaten

Je kunt checken op nieuwe apparaten die niet aan een ruimte zijn toegewezen. Als je SmartThings gebruikt, kun je de onderstaande stappen overslaan.

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je Profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen.
  3. Tik onder Alle instellingen op Bediening voor in huis en dan de service.
    • Je moet je account misschien opnieuw koppelen aan de service.
  4. Je ziet nieuwe apparaten die niet aan een ruimte zijn toegewezen.
  5. Volg de stappen om voor deze apparaten een bijnaam in te stellen en ze toe te voegen aan een ruimte.
De naam van een ruimte veranderen
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in het tabblad Huis op de naam van de ruimte en dan Ruimte-instellingen Instellingen.
  3. Tik onder Algemeen op Naam.
  4. Geef een nieuwe naam voor de ruimte op.
  5. Tik op Opslaan.
Een ruimte verwijderen
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in het tabblad Huis op de naam van de ruimte en dan Ruimte-instellingen Instellingen.
  3. Tik op Ruimte verwijderen en dan Verwijderen.

Stap 5: Apparaten bedienen met opdrachten

Zeg 'Hey Google' en spreek daarna een opdracht uit:

Verlichting bedienen
  • Doe de [naam van lamp] aan/uit.
  • Doe alle lampen aan/uit.
  • Doe de verlichting aan/uit in [naam van ruimte].
  • Dim de [naam van lamp].
  • Verhoog de helderheid van de [naam van lamp].
  • Zet de [naam van lamp] op 50%.
  • Zet de [naam van lamp] op groen.
De thermostaat bedienen

De thermostaat aanzetten

Opmerking: Je moet een stand noemen.

• Zet de verwarmings-/koelingsstand aan.
  • Zet de verwarm-/koelmodus aan.

De thermostaat uitzetten

• Zet de thermostaat uit.

De temperatuur instellen

• Zet de verwarming op 20 graden.
  • Zet de verwarming/koeling op 22 graden.
  • Zet de airconditioning op 21 graden.
  • Zet de thermostaat van de [naam van ruimte] op 21 graden.

De temperatuur aanpassen

Opmerking: Je kunt 'temp' of 'temperatuur' zeggen.

• Zorg dat het warmer/kouder wordt.
  • Verhoog/verlaag de temperatuur.
  • Verhoog/verlaag de temperatuur met 2 graden.

Switchen tussen verwarmen en koelen

• Zet de verwarming/koeling aan.
  • Stel de thermostaat in op koelen/verwarmen.
  • Stel de thermostaat in op de stand voor verwarmen/koelen.

Vragen naar de temperatuur

• Op welke temperatuur staat de thermostaat?
  • Wat is de temperatuur buiten?
Schakelaars of stopcontacten bedienen
  • Zet [naam van stopcontact] aan/uit.
  • Zet [naam van schakelaar] aan/uit.
Beveiligingscamera's streamen
Je kunt je camera streamen op elk apparaat met Chromecast, zoals een tv met een Chromecast, een smartdisplay of een smartklok.
  • Laat [cameranaam] zien.
  • Wat is er te zien op [cameranaam]?
  • Toon [cameranaam] op [apparaatnaam].
  • Laat [cameranaam] zien op [apparaatnaam].
  • Stop [cameranaam].

Apparaten van de Google Assistent ontkoppelen

Als je je smarthome-apparaten niet meer via de Assistent wilt bedienen, kun je je account ontkoppelen.

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Assistent en dan Bediening voor in huis.
  3. Tik rechtsboven in het tabblad 'Apparaten' op Meer Meer en dan Accounts beheren.
  4. Tik op het account dat je wilt ontkoppelen en dan Account ontkoppelen en dan Ontkoppelen.

Problemen oplossen

De Google Assistent kan het apparaat niet bedienen

Probeer het probleem te verhelpen door de naam van je apparaat te wijzigen. Lees de onderstaande tips en volg de stappen om een nieuwe bijnaam in te stellen.

Tips voor het wijzigen van de naam van je apparaat:

• Voeg geen nummers, speciale tekens of ruimtenamen toe.
  • Als je een naam opgeeft voor lampen die zijn aangesloten op stekkers of schakelaars, voeg je 'stekker' of 'schakelaar' toe aan de bijnaam.
  • Vermijd vergelijkbare namen (bijvoorbeeld 'Tafellampje links' en 'Tafellampje rechts').
De Philips Hue Bridge kan niet aan de Google Assistent worden gekoppeld
  1. Check of je Philips Hue Bridge:
    • Stroom krijgt
    • Alle bovenste lampjes heeft aangezet
    • Is aangesloten op je wifi-router
  2. Check of je Philips Hue Bridge is gekoppeld aan de Philips Hue-cloud. Doe het volgende:
  3. Maak op je telefoon verbinding met hetzelfde wifi-netwerk en dezelfde router als je Philips Hue Bridge

Als deze stappen niet werken, start je de telefoon en de Philips Hue Bridge opnieuw op. Neem contact op met Philips als je vragen hebt over je Philips Hue Bridge of meer hulp nodig hebt.