Audio afspelen via Bluetooth op je apparaat met de Google Assistent

Met bluetooth kun je muziek of andere audio op je mobiele apparaat of computer via je speaker, smartdisplay, smartklok of Pixel Tablet afspelen.

Belangrijk: Deze functie werkt misschien niet op bepaalde speakers met de Google Assistent.

Muziek en video's afspelen op je tv of speakers

Je kunt de Google Assistent vragen om muziek, films en radio naar je Smart TV of speakers te casten.

Let op: De talen die je kunt gebruiken, zijn afhankelijk van het apparaat. Meer informatie over welke talen op je apparaat werken

Tv's

Speakers

Je apparaat koppelen

Met je stem

Zeg 'Hey Google, bluetooth-koppeling'. Je apparaat met de Assistent gaat in de koppelingsstand.

Nadat je de koppelingsstand hebt geactiveerd, open je de bluetooth-instellingen op je mobiele apparaat of computer en maak je verbinding met je apparaat met de Assistent.

Via de Google Home-app
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Houd je vinger op het apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Audio en dan Gekoppelde bluetooth-apparaten.
  5. Tik op Koppelingsstand aanzetten.

Nadat je de koppelingsstand hebt geactiveerd, open je de bluetooth-instellingen op je mobiele apparaat of computer en maak je verbinding met je apparaat met de Assistent.

Gekoppelde apparaten beheren

Checken of je smartapparaat met de Assistent is gekoppeld

Met je stem

Zeg 'Hey Google' en stel een vraag, zoals:

• 'Is bluetooth actief?'
  • 'Is Bluetooth gekoppeld?'
  • 'Is Bluetooth verbonden?'

Met de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Houd je vinger op het apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Audio en dan Gekoppelde bluetooth-apparaten.
  5. Check de gekoppelde apparaten en de datum waarop ze zijn gekoppeld.
Een smartapparaat met de Assistent ontkoppelen

Met je stem

Zeg 'Hey Google' en geef een opdracht, zoals:

• 'Ontkoppel de apparaten.'
  • 'Wis alle gekoppelde Bluetooth-apparaten.'
  • 'Wis alle gekoppelde apparaten.'
  • 'Wis alle Bluetooth-apparaten.'

Met de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Houd je vinger op het apparaat.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Audio en dan Gekoppelde bluetooth-apparaten.
  5. Tik naast het apparaat dat je wilt ontkoppelen op Verwijderen Remove en dan Ontkoppelen.

Stap 1: Een tv of speaker aan de Assistent koppelen

Nadat je een tv of speaker aan de Google Assistent hebt gekoppeld, kun je de Assistent vragen om dat apparaat te bedienen.

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten en dan Apparaat toevoegen.
  3. Volg de stappen om je apparaat toe te voegen.

Stap 2: Koppel muziek- en video-apps

Selecteer apps waarvan je muziek en video's wilt afspelen. Je kunt bijvoorbeeld Spotify kiezen voor muziek of Netflix voor video's.

Een muziek-app koppelen
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Muziek.
  3. Kies een muziekservice. Bij sommige services wordt je gevraagd in te loggen op je account.
Een video-app koppelen
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Video's en foto's.
  3. Tik voor de app die je wilt koppelen op Koppelen en dan Account koppelen.
  4. Volg de stappen om in te loggen.

Stap 3: Muziek en video's afspelen via opdrachten

1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg of typ een opdracht:
Opdrachten voor muziek

Als je iets wilt afspelen, kun je bijvoorbeeld zeggen:

• 'Speel [naam van nummer] af op [speaker].'
  • 'Speel [naam van artiest] af op [speaker].'
  • 'Speel [albumnaam] af op [speaker].'
  • 'Speel [naam van nummer] van [naam van artiest] af op [speaker].'

Opmerking : Met deze opdrachten wordt je standaard muziek-app geopend. Als je een andere app wilt gebruiken, voeg je de naam toe aan de opdracht, bijvoorbeeld: 'Speel [naam van artiest] af op [Spotify] via de [speaker]'.

Als je wilt bedienen wat er wordt afgespeeld, kun je bijvoorbeeld zeggen:

• 'Pauzeren.'
  • 'Stoppen.'
  • 'Doorgaan.'
Meer informatie over de opdrachten die je kunt gebruiken
Opdrachten voor video's

Als je iets wilt afspelen, kun je bijvoorbeeld zeggen:

• 'Speel [naam van film] af op [tv].'
  • 'Kijk [naam van tv-programma] op [tv].'
  • 'Kijk [naam van film] op [Netflix] op [tv].'

Als je wilt bedienen wat er wordt afgespeeld, kun je bijvoorbeeld zeggen:

• Volgende of vorige: 'Volgende aflevering.' 'Vorige aflevering.'
  • Onderbreken of doorgaan: 'Pauzeren.' 'Stoppen.' 'Doorgaan.'
  • Terugspoelen: 'Ga [X] seconden of minuten terug'. 'Spoel [X] seconden of minuten terug.'
  • Vooruitspoelen: 'Ga [X] seconden of minuten vooruit.'
  • Volume: 'Zet het geluid harder.' 'Zet het geluid zachter.' 'Volume op 5.'

Ondertiteling gebruiken of de taal wijzigen

Welke talen je kunt gebruiken, is afhankelijk van de videoservice en het programma. Je kunt zeggen:

• Ondertiteling:
    • 'Zet ondertiteling aan/uit.'
    • 'Schakel de ondertiteling in/uit.'
    • 'Ondertiteling aan/uit.'
    • 'Zet de Spaanse ondertiteling aan/uit.'
  • Gesproken taal:
    • 'Zet nasynchronisatie aan/uit.'
    • 'Nasynchronisatie aan/uit.'
    • 'Speel het af in het Duits.'
    • 'Verander de taal naar Duits.'
Opdrachten voor radio

Als je iets wilt afspelen, kun je bijvoorbeeld zeggen:

• 'Speel [naam van zender] af op [speaker].'
  • 'Speel [frequentie] af op [speaker].'
  • 'Speel [zendercode] af op [speaker].'

Als je wilt bedienen wat er wordt afgespeeld, kun je bijvoorbeeld zeggen:

• 'Pauzeren.'
  • 'Stoppen.'
  • 'Doorgaan.'
Meer informatie over de opdrachten die je kunt gebruiken

Een tv, speaker of app ontkoppelen

Een tv of speaker ontkoppelen

Als je niet wilt dat de Assistent een tv of speaker bedient:

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten en dan je apparaat.
  3. Tik onderaan op Apparaat verwijderen en dan Verwijderen.
Een muziek-app wijzigen of ontkoppelen
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Muziek.
  3. Je kunt nu het volgende doen:
    • Een andere service kiezen.
    • Verbinding met een service verbreken: Tik op Ontkoppelen.
Een video-app wijzigen of ontkoppelen
  1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Video's en foto's.
  3. Je kunt nu het volgende doen:
    • Een app ontkoppelen: Tik op Ontkoppelen en dan Account ontkoppelen.
    • Een andere app kiezen: Tik op Koppelen en dan Account koppelen. Volg de stappen om in te loggen.

Muziek en video's afspelen met de Google Assistent

Je kunt de Google Assistent vragen om muziek, video's en radio naar je Smart TV of smartdisplay te casten. Je kunt ook muziek en radio naar je speaker of smartklok casten.

Let op: De talen die je kunt gebruiken, zijn afhankelijk van het apparaat. Meer informatie over welke talen op je apparaat werken

Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

• 'Hey Google, speel [naam van nummer] af op de speaker in mijn slaapkamer.'
  • 'Hey Google, speel [tv-programma] af op de tv in mijn keuken.'