Aktivera röstigenkänning med Voice Match

När du aktiverar Voice Match kan du lära Google Assistent att känna igen din röst så att den kan verifiera din identitet innan den ger dig personliga resultat. Du kan aktivera Voice Match för ett hem eller för enskilda enheter med Google Assistent, till exempel en högtalare, Smart Display eller smart väckarklocka. Upp till sex personer kan aktivera Voice Match för ett och samma hem i Google Home-appen.

Läs mer om Voice Match och personliga resultat.

Obs! Vilka språk du kan använda beror på enheten. Läs mer om vilka språk som fungerar på enheten.

Aktivera Voice Match

Viktigt! De här stegen fungerar inte med Google Workspace-kontot. Läs mer om hur du använder ett Google Workspace-konto på en enhet.
Du måste länka ett Google-konto till enheten med Google Assistent för att kunna använda Voice Match. Om du har flera Google-konton väljer du vilket konto du vill använda.
  1. På de flesta enheter med Google Assistent öppnar du Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar.
  3. Tryck på Hey Google och Voice Match följt av Andra enheter.
    • Om du har mer än ett hem trycker du på hemmet som du vill lägga till Voice Match i.
  4. Tryck på Kom igång.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
    • Om du vill att Voice Match ska aktiveras automatiskt för högtalare, enheter med Google Assistent eller smarta väckarklockor som du lägger till senare i samma hem aktiverar du Enheter som du lägger till senare.

Tips! Om ett felmeddelande visas när du försöker lägga till en enhet kan du prova att gå med i hemmet som är länkat till enheten.

Hantera inställningarna för din röst och Voice Match

Se vilka delade enheter du har aktiverat Voice Match för

Så här ser du en lista över delade enheter, som högtalare, enheter med Google Assistent och smarta väckarklockor:

1. På de flesta enheter med Google Assistent öppnar du Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Hey Google och Voice Match följt av Andra enheter.
    • Om du har mer än ett hem trycker du på det hem du vill kontrollera.
  3. Scrolla ned för att se en lista över delade enheter som du har aktiverat Voice Match för.
Lära Google-assistenten att känna igen din röst igen
  1. På de flesta enheter med Google Assistent öppnar du Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Hey Google och Voice Match följt av Andra enheter.
  3. Tryck på Lär assistenten att känna igen din röst igen följt av Träna om.
Inaktivera Voice Match för hemmet

När du inaktiverar Voice Match för hemmet får du inte längre personliga resultat på någon av enheterna i det hemmet, såvida du inte ställer in personliga resultat igen. När du inaktiverar inställningen inaktiveras inte andra inställningar för ljud och anpassning för assistenten.

1. På de flesta enheter med Google Assistent öppnar du Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Hey Google och Voice Match följt av Andra enheter.
  3. Tryck på hemmet som du vill ta bort din röst från följt av Ta bort Voice Match från hemmet följt av Ta bort.
Inaktivera Voice Match för en enskild enhet

När du inaktiverar Voice Match för en enhet får du inte längre personliga resultat på den enheten, såvida du inte ställer in personliga resultat igen. När du inaktiverar inställningen inaktiveras inte andra inställningar för ljud och anpassning för assistenten.

1. På de flesta enheter med Google Assistent öppnar du Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Hey Google och Voice Match följt av Andra enheter.
    • Om du har mer än ett hem trycker du på hemmet med enheten som du vill inaktivera Voice Match för.
  3. Avmarkera kryssrutan vid den enhet som du vill inaktivera Voice Match för.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
Inaktivera Voice Match för enheter som du lägger till senare

När du inaktiverar Voice Match för enheter som du lägger till senare känner assistenten inte igen din röst och du får inga personliga resultat på nya enheter som du lägger till i hemmet.

1. På de flesta enheter med Google Assistent öppnar du Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar följt av Hey Google och Voice Match följt av Andra enheter.
    • Om du har mer än ett hem trycker du på hemmet som du vill uppdatera inställningarna för Voice Match för.
  3. Inaktivera Enheter som du lägger till senare.

Tips! Du kan även ta bort Voice Match från alla enheter. Om du vill ta bort Voice Match trycker du på Ta bort Voice Match från alla mina enheter.

Förstå hur rösten fungerar med andra inställningar

Så här fungerar Voice Match
  • När du har lärt Google Assistent att känna igen din röst skapas en unik röstmodell. Röstmodellen skapas på Googles servrar men lagras endast på de enheter där du har aktiverat Voice Match.
  • När någon pratar med enheten skickas röstmodellen till Google som behandlar frågan och avgör om det är du som ställer den genom att jämföra frågan med röstmodellen. Google raderar röstmodellen och jämförelsedata direkt efter att frågan har behandlats.
  • Om Google identifierar dig kan du få personliga resultat från enheten.
  • Om röstmodellen inte matchar behandlas frågan som en gästfråga på enheten och inga personliga resultat läses upp.
Voice Match och personliga resultat
  • Om ingen aktiverar Voice Match för Google Assistent-enheten och den som konfigurerade enheten tillåter personliga resultat kan vem som helst få tillgång till dessa personliga resultat.
  • När du har aktiverat Voice Match svarar inte Google-assistenten med dina personliga resultat om rösten inte identifieras som din.
Voice Match och medietjänster
Voice Match och sparad röst- och ljudaktivitet

Google kan även tillfälligt bearbeta en modell av din röst från ljudinspelningar som sparats på Googles servrar i syfte att utveckla och förbättra Googles röstteknik om du

Den här inställningen hjälper Google att förbättra sin ljudteknik och de tjänster från Google som använder den.