Stemherkenning aanzetten met Voice Match

Als je Voice Match aanzet, kun je de Google Assistent trainen om je stem te herkennen zodat die kan verifiëren wie je bent voordat je persoonlijke resultaten krijgt. Je kunt Voice Match aanzetten voor een huis of voor afzonderlijke apparaten met de Assistent, zoals een speaker, een smartdisplay of een smartklok. Maximaal 6 mensen kunnen Voice Match aanzetten voor één huis in de Google Home-app.

Meer informatie over Voice Match en persoonlijke resultaten

Belangrijk: Welke talen je kunt gebruiken, hangt af van het apparaat. Meer informatie over welke talen op je apparaat werken

Voice Match aanzetten

Belangrijk: Deze stappen werken niet met je Google Workspace-account. Meer informatie over hoe je een Google Workspace-account gebruikt op een apparaat
Als je Voice Match wilt gebruiken, moet je een Google-account aan het Google Assistent-apparaat koppelen. Als je meerdere Google-accounts hebt, kun je kiezen welk account je wilt gebruiken.
  1. Op de meeste apparaten met de Assistent open je de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen.
  3. Tik op Hey Google en Voice Match en dan Andere apparaten.
    • Als je meerdere huizen hebt, tik je op het huis waaraan je Voice Match wilt toevoegen.
  4. Tik op Aan de slag.
  5. Volg de instructies op het scherm.
    • Als je Voice Match automatisch wilt aanzetten voor een speaker, apparaat met de Assistent of smartklok die je later aan hetzelfde huis toevoegt, zet je Apparaten die je later toevoegt aan.

Tip: Als je een foutmelding krijgt wanneer je een apparaat probeert toe te voegen, zorg dan dat je deelneemt aan het huis dat aan het apparaat is gekoppeld.

Instellingen voor je stem en Voice Match beheren

Nagaan voor welke gedeelde apparaten je Voice Match hebt aangezet

Zo vind je een lijst met gedeelde apparaten, zoals speakers, apparaten met de Assistent en smartklokken:

1. Op de meeste apparaten met de Assistent open je de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Hey Google en Voice Match en dan Andere apparaten.
    • Als je meerdere huizen hebt, tik je op het huis dat je wilt checken.
  3. Scroll omlaag voor een lijst met gedeelde apparaten waarvoor je Voice Match hebt aangezet.
De Google Assistent opnieuw trainen om je stem te herkennen
  1. Op de meeste apparaten met de Assistent open je de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Hey Google en Voice Match en dan Andere apparaten.
  3. Tik op Train de Assistent opnieuw om je stem te herkennen en dan Opnieuw trainen.
Voice Match uitzetten voor je huis

Als je Voice Match uitzet voor je huis, krijg je geen persoonlijke resultaten meer op apparaten in dat huis, tenzij je persoonlijke resultaten opnieuw instelt. Als je deze instelling uitzet, worden andere audio- en personalisatie-instellingen voor de Assistent niet uitgezet.

1. Op de meeste apparaten met de Assistent open je de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Hey Google en Voice Match en dan Andere apparaten.
  3. Tik op het huis waarvan je je stem wilt verwijderen en dan Voice Match verwijderen van dit huis en dan Verwijderen.
Voice Match uitzetten voor een specifiek apparaat

Als je Voice Match uitzet voor een apparaat, krijg je geen persoonlijke resultaten meer op dat apparaat, tenzij je persoonlijke resultaten opnieuw instelt. Als je deze instelling uitzet, worden andere audio- en personalisatie-instellingen voor de Assistent niet uitgezet.

1. Op de meeste apparaten met de Assistent open je de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Hey Google en Voice Match en dan Andere apparaten.
    • Als je meerdere huizen hebt, tik je op het huis met het apparaat waarvoor je Voice Match wilt uitzetten.
  3. Vink het vakje uit naast het apparaat waarvoor je Voice Match wilt uitzetten.
  4. Volg de stappen op het scherm.
Voice Match uitzetten voor apparaten die je later toevoegt

Als je Voice Match uitzet voor apparaten die je later toevoegt, zal de Assistent je stem niet herkennen en krijg je geen persoonlijke resultaten op nieuwe apparaten die je aan je huis toevoegt.

1. Op de meeste apparaten met de Assistent open je de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Hey Google en Voice Match en dan Andere apparaten.
    • Als je meerdere huizen hebt, tik je op het huis waarvoor je de instellingen voor Voice Match wilt updaten.
  3. Zet Apparaten die je later toevoegt uit.

Tip: Je kunt Voice Match ook van alle apparaten verwijderen. Als je Voice Match wilt verwijderen, tik je op Voice Match verwijderen van al mijn apparaten.

Hoe je stem werkt met andere instellingen

Hoe Voice Match werkt
  • Nadat je de Google Assistent hebt getraind om je stem te herkennen, wordt er een uniek spraakmodel gemaakt. Dit spraakmodel wordt gemaakt op de servers van Google en daarna alleen opgeslagen op de apparaten waarop je Voice Match hebt aangezet.
  • Wanneer iemand tegen je apparaat spreekt, stuurt het apparaat het spraakmodel naar Google om de opdracht te verwerken. Dan wordt gecheckt of het jouw stem is door het spraakmodel te vergelijken met jouw spraakmodel. Google verwijdert het spraakmodel en de vergelijkingsgegevens onmiddellijk na de verwerking.
  • Als Google je herkent, geeft het apparaat je persoonlijke resultaten.
  • Zonder match beschouwt het apparaat de spraakopdracht als een opdracht van een gast en geeft het geen persoonlijke resultaten.
Voice Match en persoonlijke resultaten
  • Als niemand Voice Match aanzet voor het Google Assistent-apparaat, en degene die het apparaat heeft ingesteld persoonlijke resultaten toestaat, heeft iedereen toegang tot die persoonlijke resultaten.
  • Nadat je Voice Match hebt aangezet, reageert de Google Assistent niet met je persoonlijke resultaten op een stem die niet wordt herkend als de jouwe.
Voice Match en mediaservices
Voice Match en opgeslagen spraak- en audioactiviteit

Google kan ook tijdelijk een model van je stem verwerken (uit je audio die is opgeslagen op de servers van Google) om de spraaktechnologieën van Google te ontwikkelen en te verbeteren als je:

Met deze instelling kan Google de audiotechnologieën en de Google-services die deze technologieën gebruiken, verbeteren.