Je stem aan je Google Assistent-apparaat koppelen met Voice Match

Je kunt de Google Assistent trainen om je stem te herkennen met Voice Match. Daarna kun je je stem aan een speaker, smartdisplay of smartklok koppelen zodat je spraakopdrachten kunt gebruiken om persoonlijke resultaten te ontvangen. Je kunt met Voice Match de stemmen van maximaal zes mensen aan één speaker, smartdisplay of smartklok koppelen.

Meer informatie over Voice Match en persoonlijke resultaten .

Als je wilt upgraden naar de nieuwe versie van Voice Match, moet iedereen die zijn of haar stem aan je apparaat heeft gekoppeld, de upgrade voltooien.

Deze functie werkt niet op Bose- of Sonos-speakers met de Google Assistent.

Belangrijk: De talen die je kunt gebruiken, zijn afhankelijk van het apparaat. Meer informatie over welke talen op je apparaat werken

Je stem koppelen

Als je Voice Match wilt gebruiken, moet je een Google-account aan het Google Assistent-apparaat koppelen. Als je meerdere Google-accounts hebt, kun je kiezen welk account je wilt gebruiken.

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Assistent en dan Voice Match.
  3. Tik op Apparaten toevoegen en volg de stappen.

Wanneer je je stem koppelt en de Google Assistent in het Amerikaans Engels gebruikt, bedankt de Google Assistent je automatisch wanneer je iets op een beleefde manier vraagt.

Zoeken welke apparaten aan je stem zijn gekoppeld

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op Huis Home en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik onder 'Google Assistent-services' op 'Meer instellingen'.
  4. Tik op 'Assistent' en dan 'Voice Match'.

Je krijgt een lijst met speakers, smartdisplays en smartklokken die aan je stem zijn gekoppeld.

De Google Assistent opnieuw trainen om je stem te herkennen

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op Huis Home en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik onder 'Google Assistent-services' op 'Meer instellingen'.
  4. Tik op 'Assistent'en dan'Voice Match' en dan 'De Assistent opnieuw je stem leren herkennen' en dan 'Opnieuw trainen'.

Je stem ontkoppelen van je apparaat

Wanneer je je stem ontkoppelt, ontvang je geen persoonlijke resultaten meer op je speaker of smartdisplay.

Belangrijk: Als jouw apparaat gebruikmaakt van versie 1.36 of lager, of je hebt deze stappen uitgevoerd en je apparaat is nog steeds gekoppeld, dan moet je je apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen om je stem te ontkoppelen.

1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op Huis Home en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik onder 'Google Assistent-services' op 'Meer instellingen'.
  4. Tik op 'Assistent' en dan 'Voice Match'.
  5. Kies welk apparaat je wilt ontkoppelen.
    • Je stem ontkoppelen van een specifiek apparaat: Tik naast het apparaat dat je wilt ontkoppelen op Wissen Remove en dan Verwijderen.
    • Ontkoppel je stem van alle geschikte apparaten: Tik op 'Verwijderen van geschikte apparaten' en dan Verwijderen.

Je ontvangt een bericht dat je spraakmodel wordt verwijderd.

Hoe je stem werkt met andere instellingen

Nieuwe versie van Voice Match
  • Nadat je de Google Assistent hebt getraind om je stem te herkennen, wordt er een uniek spraakmodel gemaakt. Dit spraakmodel wordt gemaakt op de servers van Google en daarna alleen opgeslagen op de apparaten waarop je Voice Match hebt ingeschakeld.
  • Wanneer iemand tegen je apparaat spreekt, stuurt het apparaat het spraakmodel naar Google om de opdracht te verwerken. Hier wordt vastgesteld of het jouw stem is door het spraakmodel te vergelijken met jouw spraakmodel. Google verwijdert het spraakmodel en de vergelijkingsgegevens onmiddellijk na de verwerking.
  • Als Google je herkent, biedt het apparaat je persoonlijke resultaten aan.
  • Zonder match beschouwt het apparaat de spraakopdracht als een opdracht van een gast en biedt het geen persoonlijke resultaten aan.

Voice Match en persoonlijke resultaten
  • Als niemand zijn of haar stem via Voice Match aan het Google Assistent-apparaat heeft gekoppeld en degene die het apparaat heeft ingesteld persoonlijke resultaten toestaat, heeft iedereen toegang tot die persoonlijke resultaten.
  • Als je je stem via Voice Match hebt gekoppeld, reageert de Google Assistent niet met je persoonlijke resultaten op een stem die niet als de jouwe wordt herkend.
  • Een stem die klinkt als die van jou heeft mogelijk toegang tot je persoonlijke resultaten. Deze persoon kan dan mogelijk in jouw naam een e-mail sturen of je agenda bekijken. Als je dit niet prettig vindt, kun je persoonlijke resultaten uitschakelen .

In het privacybeleid van Google vind je meer informatie over wat er gebeurt als je persoonlijke resultaten inschakelt.

Voice Match en mediaservices
  • Als je je stem koppelt via Voice Match en bepaalde muziek- en videoservices kiest, kan de Google Assistent je gepersonaliseerde suggesties voor muziek en video's geven.
  • Wanneer andere mensen het Google Assistent-apparaat gebruiken dat aan jouw stem is gekoppeld, kunnen daardoor je mediageschiedenis en je aanbevelingen van deze services veranderen.
  • Als je niet meer wilt dat anderen gebruikmaken van je muziek- en videoservices, kun je ze vragen hun eigen muziek- en videoservices te koppelen.