Automatiser daglige rutiner og opgaver med Google Assistent

Når du opretter rutiner, kan du og medlemmer af dit hjem få hjælp fra Google Assistent til opgaver i løbet af dagen. Sig en kommando, eller udfør en handling på en understøttet enhed, så kan Google Assistent automatisk udføre flere handlinger.

Du kan f.eks. oprette følgende:

• En personlig rutine, der starter, når du siger "Hey Google, godmorgen", hvor Google Assistent tænder dine kompatible smartlamper, fortæller dig om vejret, viser dagens kalenderbegivenheder og afspiller nyheder.
  • En rutine for husstanden, hvor Google Home tænder lyset på terrassen og indstiller termostaten til 24 °C hver dag ved solnedgang.
  • En rutine for husstanden, der starter, når nogen tænder fjernsynet i stuen, hvorefter Google Assistent udfører en tilpasset kommando som f.eks. "Tænd forstærkeren".
Vigtigt! Alle medlemmer af husstanden kan se, hvornår disse rutiner kører. Rutiner er kun beregnet til at gøre hverdagen nemmere og bør ikke bruges i forbindelse med nødsituationer eller sikkerhed. Opret ikke rutiner, der kan resultere i personskade eller anden skade, hvis de ikke starter eller stopper.

Hvem kan oprette og administrere rutiner?

• Personlige rutiner: Du opretter og redigerer rutiner til dig selv.
  • Rutiner for husstanden: Alle medlemmer af hjemmet kan oprette og redigere rutiner, der fungerer for alle i hjemmet.

Vigtigt! Visse funktioner er ikke tilgængelige på alle sprog, i alle lande eller på alle kvalificerede Android-enheder.

Opret en rutine

Vigtigt! Hvis du konfigurerer Digital balance, kan rutinerne være begrænset af Pause, filtre eller Forstyr ikke.

Tips!

• Du kan oprette en rutine for dig selv eller alle i dit hjem.
  • Du kan bruge din stemme til at oprette og tjekke rutiner med Google Assistent.
  • Du kan føje en genvej til rutiner på din startskærm:
    1. Åbn en rutine.
    2. Tryk på Føj til startskærm øverst til højre.
    3. Hold fingeren på ikonet.
Opret en personlig rutine

Vigtigt! Du skal aktivere personligt indhold for at få resultater såsom kalenderbegivenheder og trafikoplysninger.

I indstillingerne for Assistent kan du bruge og redigere standardrutiner eller oprette dine egne.

1. Sig "Hey Google, åbn indstillingerne for Assistent" på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Rutiner under "Populære indstillinger".
  3. Tryk øverst på Ny efterfulgt af Personlig.
  4. Tilføj mindst én aktiveringsfunktion og én handling.
  5. Hvis din rutine er indstillet til at starte automatisk, og den indeholder lydhandlinger, skal du vælge lydenheden:
    1. Tryk på Ingen lydenhed nederst.
    2. Vælg enheden.
    3. Tryk på Gem.
  6. Tryk på Gem nederst på skærmen.
Tip! Du kan også oprette personlige rutiner i Google Home-appen.

Eksempler

Her er nogle eksempler på personlige rutiner:

• Aktiveringsfunktion: Sig "Hey Google, lad os tage hjem".
  • Handling: Google Assistent giver en trafikopdatering, læser dine sms-beskeder op og afspiller en podcast.
  • Aktiveringsfunktion: Sig "Hey Google, sengetid".
  • Handling: Google Assistent indstiller en alarm, slukker lyset og afspiller søvndyssende lyde.
  • Aktiveringsfunktion: Du afviser din morgenalarm.
  • Handling: Google Assistent fortæller dig om begivenheder i din kalender, dagens vejr, og hvordan trafikken ser ud på vej til arbejdet.
Opret en rutine for husstanden
  1. Åbn Google Home-appen Google Home på din Android-telefon eller -tablet.
  2. På startskærmen Home skal du trykke på Rutiner efterfulgt af Ny efterfulgt af Husstand.
  3. Tilføj mindst én aktiveringsfunktion og én handling.
  4. Hvis din rutine er indstillet til at starte automatisk, og den indeholder lydhandlinger, skal du vælge lydenheden:
    1. Tryk på Ingen lydenhed nederst.
    2. Vælg enheden.
    3. Tryk på Gem.
  5. Tryk på Gem nederst på skærmen.

Tip! Hvis du ikke kan finde "Rutiner" på startskærmen, kan du få flere oplysninger om, hvorfor rutiner muligvis ikke vises.

Eksempler

Du kan oprette en rutine for husstanden for at:

• Tænde eller slukke en lampe, et kamera, en kontakt eller et stik på et bestemt tidspunkt hver dag.
  • Indstille lysstyrken og farven på dine smartlamper, når fjernsynet tændes.
  • Tænde lampen ved indgangen, når en bevægelsessensor registrerer bevægelse, eller slukke lyset, når der ikke er registreret nogen bevægelse i 10 minutter.
  • Tænde udendørslamperne og indstille lysstyrken til 75 %, hvis nogen ringer på døren om aftenen.

Tip! Konfigurationen af rutinerne Hjemme og Ikke hjemme er anderledes i forhold til andre rutiner for husstanden. Se, hvordan du konfigurerer rutinerne Hjemme og Ikke hjemme

Administrer rutiner

Rediger en rutine

I Google Assistent-appen

1. Sig "Hey Google, åbn indstillingerne for Assistent" på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Rutiner under "Populære indstillinger".
  3. Vælg den rutine, du vil redigere.
  4. Rediger din rutine:
    • Sådan redigerer du en aktiveringsfunktion eller en handling: Tryk på den.
    • Sådan tilføjer du en aktiveringsfunktion med en stemmekommando: Tryk på Tilføj aktiveringsfunktion efterfulgt af Når jeg siger til min Assistent.
    • Sådan tilføjer du en aktiveringsfunktion uden stemmekommando: Tryk på Tilføj aktiveringsfunktion efterfulgt af en aktiveringsfunktion uden stemmekommando.
    • Sådan tilføjer du en handling: Tryk på Tilføj handling.
  5. Tryk på Gem nederst til højre.

I Google Home-appen

1. Åbn Google Home-appen Google Home på din telefon eller tablet.
  2. Tryk på Rutiner på startskærmen.
  3. Vælg den rutine, du vil redigere.
  4. Rediger din rutine:
    • Sådan redigerer du en aktiveringsfunktion eller en handling: Tryk på den.
    • Sådan tilføjer du en aktiveringsfunktion med en stemmekommando: Tryk på Tilføj aktiveringsfunktion efterfulgt af Når jeg siger til min Assistent.
    • Sådan tilføjer du en aktiveringsfunktion uden stemmekommando: Tryk på Tilføj aktiveringsfunktion efterfulgt af en aktiveringsfunktion uden stemmekommando.
    • Sådan tilføjer du en handling: Tryk på Tilføj handling.
  5. Tryk på Gem nederst til højre.

Tip! Hvis du ikke kan finde "Rutiner" på startskærmen, kan du få flere oplysninger om, hvorfor rutiner muligvis ikke vises

Sæt en rutine på pause

Hvis du ikke vil have en rutine til at køre i et stykke tid, kan du deaktivere den midlertidigt.

I Google Assistent-appen

1. Sig "Hey Google, åbn indstillingerne for Assistent" på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Rutiner under "Populære indstillinger".
  3. Vælg den rutine, du vil sætte på pause.
  4. Slå Aktivér rutine fra øverst på skærmen.
  5. Tryk på Gem nederst til højre.

I Google Home-appen

1. Åbn Google Home-appen Google Home på din Android-telefon.
  2. Tryk på Rutiner på startskærmen.
  3. Vælg den rutine, du vil sætte på pause.
  4. Slå Aktivér rutine fra øverst på skærmen.
  5. Tryk på Gem nederst til højre.

Tip! Hvis du ikke kan finde "Rutiner" på startskærmen, kan du få flere oplysninger om, hvorfor rutiner muligvis ikke vises

Opret en genvej til en rutine

Du kan tilføje en genvej på din startskærm, som du kan trykke på for at køre din rutine.

I Google Assistent-appen

1. Sig "Hey Google, åbn indstillingerne for Assistent" på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Rutiner under "Populære indstillinger"
  3. Vælg den rutine, du vil oprette en genvej til.
  4. Tryk på Opret en genvej på startskærmen øverst til højre.
  5. Følg vejledningen på skærmen.

I Google Home-appen

1. Åbn Google Home-appen Google Home på din Android-telefon.
  2. Tryk på Rutiner på startskærmen.
  3. Vælg den rutine, du vil oprette en genvej til.
  4. Tryk på Opret en genvej på startskærmen øverst til højre.
  5. Følg vejledningen på skærmen.
Slet en rutine

Vigtigt! Hvis du vil stoppe en rutine midlertidigt, kan du se, hvordan du sætter rutinen på pause.

I Google Assistent-appen

1. Sig "Hey Google, åbn indstillingerne for Assistent" på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Rutiner under "Populære indstillinger".
  3. Vælg den rutine, du vil slette.
  4. Øverst skal du trykke på Slet efterfulgt af Slet rutine.

I Google Home-appen

1. Åbn Google Home-appen Google Home på din Android-telefon.
  2. Tryk på Rutiner på startskærmen.
  3. Vælg den rutine, du vil slette.

Øverst skal du trykke på Slet efterfulgt af Slet rutine.

Tip! Hvis du ikke kan finde "Rutiner" på startskærmen, kan du få flere oplysninger om, hvorfor rutiner muligvis ikke vises

Få flere oplysninger om de forskellige rutiner

Personlige rutiner

Personlige rutiner hjælper dig med at automatisere opgaver i løbet af dagen. Google Assistent kan f.eks. afspille nyheder om morgenen, når du afviser en alarm.

Personlige rutiner:

• Det er kun dig, der kan oprette, redigere og starte personlige rutiner til dig selv.
  • Det er kun dig, der kan se, hvornår din personlige rutine kører, i Min aktivitet.
  • Du kan få personligt indhold som f.eks. begivenheder og påmindelser fra din kalender.
Husstandens rutiner

Rutiner i husstanden hjælper alle i dit hjem med at automatisere delte enheder i hjemmet.  Hvis du f.eks. har aktiveret registrering af tilstedeværelse på din telefon, deaktiveres dine kameraer automatisk, når du kommer hjem, eller når du manuelt har angivet statussen for dit hjem til Hjemme.

Rutiner for husstanden:

• Det er kun kvalificerede medlemmer af hjemmet med administratoradgang, der kan oprette eller redigere en rutine for husstanden.
  • Alle i hjemmet, inklusive gæster, kan starte de fleste rutiner for husstanden.
  • Alle medlemmer af hjemmet kan tjekke, hvornår en rutine for husstanden starter. Disse oplysninger kan ses i Google Home-appen i Historik for hjem.
  • De kan starte, når en enhed tænder eller slukker.
  • De kan ikke give personligt indhold som f.eks. begivenheder eller påmindelser fra en kalender, der tilhører et medlem af hjemmet.

Få flere oplysninger om aktiveringsfunktioner og handlinger til rutiner

Vigtigt! De aktiveringsfunktioner og handlinger, der er tilgængelige for en rutine, afhænger af rutinetypen, forbundne enheder, indstillinger og andre begrænsninger.

Sådan kan du starte en rutine

Du kan starte en rutine, når du angiver en "aktiveringsfunktion". Eksempel:

• Stemmekommando: Start en rutine, når du siger en tilpasset stemmekommando.
  • Tidspunkt: Start en rutine automatisk på det tidspunkt og på de dage, du vælger.
  • Solopgang eller solnedgang: Start en rutine automatisk omkring solopgang eller solnedgang for de dage, du vælger.
  • Når en alarm afvises: Start en rutine, når du afviser en alarm på din højttaler, din smartskærm eller i appen Ur.
  • Når en enhed gør noget: Start en rutine, når en enhed gør noget, f.eks. når et lys tændes, eller en bevægelsessensor registrerer bevægelse.
  • Registrering af tilstedeværelse: Start rutinen Hjemme og Ikke hjemme, når der ikke er nogen hjemme, eller når nogen kommer hjem. Du kan også administrere din status for Hjemme og Ikke hjemme manuelt. Få flere oplysninger om registrering af tilstedeværelse.
  • Google Home-appen: Start en rutine ved at trykke på Afspil Play arrow ud for navnet på rutinen i Google Home-appen.
  • Ankomst eller afgang fra et sted: Start en rutine, når du ankommer til eller forlader et bestemt sted. Få flere oplysninger om starter for lokation.
Årsager til, at en aktiveringsfunktion kan være utilgængelig

En aktiveringsfunktion er muligvis ikke tilgængelig i følgende tilfælde:

• Du har ikke angivet en adresse til dit hjem. Hvis du vil bruge aktiveringsfunktioner baseret på klokkeslæt, solopgang og solnedgang, og når nogen ankommer til eller forlader et hjem, skal du angive en adresse for dit hjem.
  • Du har allerede valgt en aktiveringsfunktion uden stemmekommando. Du kan kun vælge én aktiveringsfunktion uden stemmekommando for hver rutine.
  • Du har ikke tilknyttet en enhed, der understøtter aktiveringsfunktionen. Hvis du f.eks. vil starte en personlig rutine, når du afviser en alarm, skal du have en højttaler, en smartskærm eller et smartvækkeur, som du kan indstille en alarm på.
  • Du har ikke konfigureret rutinerne Hjemme og Ikke hjemme. Hvis du vil starte en rutine, når alle er taget hjemmefra, eller når nogen kommer hjem, skal du først konfigurere rutinerne Hjemme og Ikke hjemme.
  • Det påvirker din sikkerhed. Du kan f.eks. ikke bruge "lås op" til at starte en rutine, men du kan bruge "lås".

Tip! Det er ikke alle enheder, der kan bruges som aktiveringsfunktioner. Sørg for at føje enheden til det hjem, du vil oprette en rutine for.

Handlinger, du kan føje til en rutine

Du kan få en rutine til at gøre følgende:

• Justere enheder i hjemmet: Tænd, sluk, eller juster smartenheder til hjemmet som f.eks. lamper, stik, kontakter eller termostater.
  • Afspille og styre medier: Afspil medier som f.eks. musik, nyheder, radio og podcasts.
  • Hente oplysninger og påmindelser: Få oplysninger som f.eks. vejret, din rejsetid til arbejdet, dine kalenderbegivenheder og påmindelser.
  • Kommunikere og give beskeder: Udsend fællesbeskeder, og send og læs sms-beskeder.
  • Justere lydstyrken for Google Assistent: Juster lydstyrken på din enhed med indbygget Google Assistent.
  • Justere telefonindstillingerne: På Android-enheder kan du justere telefonens lydstyrke, modtage en notifikation om batteriniveauet og aktivere eller deaktivere Forstyr ikke.
  • Udføre en handling baseret på en kommando: Angiv en kommando, der fungerer sammen med Google Assistent. Find eksempler på kommandoer:
Årsager til, at en handling kan være utilgængelig

Visse handlinger er muligvis ikke tilgængelige, hvis:

• Handlingen kun er tilgængelig for personlige rutiner.
    • Handlinger, der omfatter personligt indhold, f.eks. begivenheder fra din kalender eller din rejsetid til arbejdet.
    • Handlinger, der kan afsløre personlige oplysninger, f.eks. en fællesbesked til dine enheder i hjemmet eller oplæsning af en sms.
    • Handlinger, der justerer telefonindstillinger, f.eks. lydstyrken på telefonen og notifikationer om batteriniveau.
  • Du har allerede tilføjet en mediehandling. Du kan kun tilføje én mediehandling for hver rutine.
  • Handlingen påvirker din sikkerhed. Det er f.eks. ikke muligt at vælge "lås op" som aktiveringsfunktion, men du kan angive "lås" som en handling.

Tip! Nogle handlinger er ikke tilgængelige, fordi totrinsgodkendelse er påkrævet.

Årsager til, at en kombination af en aktiveringsfunktion og en handling kan være utilgængelig

Nogle kombinationer af aktiveringsfunktioner og handlinger er muligvis ikke tilgængelige. Eksempel:

• Du kan kun angive kamerahandlinger, når du starter på et planlagt tidspunkt.
  • Hvis noget kræver totrinsgodkendelse, kan det ikke bruges som aktiveringsfunktion eller handling.
  • En kombination af en aktiveringsfunktion og en handling er muligvis ikke tilgængelig på grund af begrænsninger for enheden eller producenten.