Naar muziek luisteren

Opmerking: Welke talen je kunt gebruiken, is afhankelijk van het apparaat. Meer informatie over talen die op je apparaat werken.

Je kunt de Google Assistent vragen om muziek voor je af te spelen.

1. Zeg 'Oké Google' of druk op de knop om met de Assistent te praten.
  2. Spreek een opdracht uit.

Muziek afspelen

• Nummers: Speel [naam van nummer] af. Speel [naam van nummer] van [naam van artiest] af. Speel [naam van nummer] af op [muziekservice].
  • Artiesten: Speel [naam van artiest] af. Speel [naam van artiest] af op [muziekservice].
  • Albums: Speel [albumnaam] af. Speel [albumnaam] af op [muziekservice].
  • Genre of stemming: Speel klassieke muziek af. Speel muziek af om te koken. Speel vrolijke muziek af op [muziekservice].
  • Gepersonaliseerde suggesties: Speel wat muziek af.

Bepalen wat er wordt afgespeeld

• Onderbreken of stoppen: Zet op pauze. Pauzeer de muziek.
  • Hervatten: Hervat. Speel verder af.
  • Volgende: Volgende. Overslaan. Volgend nummer.
  • Vorige: Vorige. Speel de vorige af.
  • Informatie opzoeken: Waar luister ik nu naar?

Het volume aanpassen

Je kunt het volume instellen op een specifiek niveau (1-10) of percentage (1-100%).

• Verhogen: Volume hoger. (Het volume wordt verhoogd met 10%).
  • Verlagen: Volume lager. (Het volume wordt verlaagd met 10%.)
  • Een niveau of percentage instellen: Volume op 5. Volume naar 65%.
  • Meer informatie over hoe je het volume wijzigt.

Je standaard muziekservice kiezen

Als je een standaard muziekservice wilt kiezen (zoals Google Play Muziek of Spotify), ga je naar de instellingen voor de Google Assistent op je telefoon of tablet.

1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast, of zeg 'Oké Google'.
  2. Tik rechtsonder op en dan Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Services en dan Muziek.
  4. Kies een muziekservice. Bij sommige services word je gevraagd in te loggen op je account.

Google Assistent op speaker of smartdisplay

1. Open de Google Home-app Google Home op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Browsen Browse en dan Muziek.
    • Als deze optie niet wordt weergegeven, ben je mogelijk niet ingelogd op het account dat aan de Assistent is gekoppeld. Als je tussen accounts wilt schakelen, tik je op de pijl-omlaag naast je accountnaam en dan kies een account.
  3. Kies een muziekservice.
    • Opmerking: Bij sommige services wordt je gevraagd in te loggen op je account.