Naar muziek luisteren

Opmerking: De talen die je kunt gebruiken, zijn afhankelijk van het apparaat. Meer informatie over welke talen op je apparaat werken

Je kunt de Google Assistent vragen om muziek voor je af te spelen.

1. Zeg 'Oké Google' of druk op de knop om met de Assistent te praten.
  2. Spreek een opdracht uit.

Muziek afspelen

• Nummers: Speel [naam van nummer] af. Speel [naam van nummer] van [naam van artiest] af. Speel [naam van nummer] af op [muziekservice].
  • Artiesten: Speel [naam van artiest] af. Speel [naam van artiest] af op [muziekservice].
  • Albums: Speel [albumnaam] af. Speel [albumnaam] af op [muziekservice].
  • Genre of stemming: Speel klassieke muziek af. Speel muziek af om te koken. Speel vrolijke muziek af op [muziekservice].
  • Gepersonaliseerde suggesties: Speel wat muziek af.

Bepalen wat er wordt afgespeeld

• Onderbreken of stoppen: Zet op pauze. Pauzeer de muziek.
  • Hervatten: Hervat. Speel verder af.
  • Volgende: Volgende. Overslaan. Volgend nummer.
  • Vorige: Vorige. Speel de vorige af.
  • Informatie opzoeken: Waar luister ik nu naar?

Het volume aanpassen

Je kunt het volume instellen op een specifiek niveau (1-10) of percentage (1-100%).

• Verhogen: Volume hoger. (Het volume wordt verhoogd met 10%).
  • Verlagen: Volume lager. (Het volume wordt verlaagd met 10%.)
  • Een niveau of percentage instellen: Volume op 5. Volume naar 65%.
  • Meer informatie over hoe je het volume wijzigt.

Je standaard muziekservice kiezen

Als je een standaard muziekservice wilt kiezen (zoals Google Play Muziek of Spotify), ga je naar de instellingen voor de Google Assistent op je telefoon of tablet.

1. Open de Google Assistent-app Assistent​op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Services  Muziek.
  3. Kies een muziekservice. Bij sommige services wordt je gevraagd om in te loggen op je account.

De Google Assistent op een speaker, smartdisplay of smartklok

1. Open de Google Home-app Google Home op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Browsen Browse en dan Muziek.
  3. Kies een muziekservice. Bij sommige services wordt je gevraagd om in te loggen op je account.