Naar muziek luisteren

Belangrijk: Welke talen je kunt gebruiken, hangt af van het apparaat. Meer informatie over welke talen op je apparaat werken

1. Als je muziek wilt afspelen, kun je het aan de Google Assistent vragen. Als je met een assistent wilt praten, zeg je 'Hey Google' of houd je je vinger op de startknop om met de Assistent te praten.
  2. Geef een van de onderstaande opdrachten.

Deze opdrachten proberen

Bedienen wat er wordt afgespeeld

• Nummers: 'Zet [naam van nummer] op.' 'Speel [naam van nummer] van [naam van artiest] af.' 'Speel [naam van nummer] af op [muziekservice].'
  • Artiesten: 'Zet [naam van artiest] op.' 'Speel [naam van artiest] af op [muziekservice].'
  • Albums: 'Zet [albumnaam] op.' 'Speel [albumnaam] af op [muziekservice].'
  • Genre of stemming: 'Zet klassieke muziek op.' 'Speel muziek af voor bij het koken.' 'Speel vrolijke muziek af op [muziekservice].'
  • Gepersonaliseerde suggesties: 'Zet een muziekje op.'

Bedienen wat er wordt afgespeeld

Belangrijk: Deze functie kan per apparaat verschillen. Niet alle opdrachten werken met alle apparaten. Check de handleiding van je apparaat voor meer informatie.

• Onderbreken of stoppen: 'Pauze'. 'Pauzeer de muziek.' 'Stop de muziek.'
  • Hervatten: 'Hervat.' 'Ga verder met afspelen.'
  • Volgende: 'Volgende.' 'Overslaan.' 'Volgend nummer.'
  • Vorige: 'Vorige.' 'Speel vorige af.'
  • Informatie krijgen: 'Wat wordt er afgespeeld?'

Het volume aanpassen

Je kunt het volume instellen op een specifiek niveau (1-10) of percentage (1-100%).

• Verhogen: 'Volume hoger.' (Het volume wordt verhoogd met 10%.)
  • Verlagen: 'Volume lager.' (Het volume wordt verlaagd met 10%.)
  • Stel een niveau in: 'Volume 5.'
  • Stel een percentage in: 'Volume op 65%.'

Je standaard muziekservice kiezen

Belangrijk: In augustus 2020 kan een aantal van de services van Google Play Muziek worden beëindigd en in september 2020 is de toegang tot Google Play Muziek misschien niet meer beschikbaar voor sommige gebruikers. Als Google Play Muziek je standaardservice is, moet je deze updaten. Meer informatie over het overzetten van je Google Play Muziek-account naar YouTube Music.

Ga naar de instellingen voor de Google Assistent op je telefoon of tablet om een standaard muziekservice te kiezen, zoals:

• YouTube Music
  • Spotify

Belangrijk: Voor sommige services moet je inloggen op je Google-account.

Voor je horloge, telefoon, tablet of auto

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Muziek.
  3. Kies een muziekservice.

Speakers, smartdisplays, smartklokken en tv-apparaten

1. Open de Google Home-app op je Android-telefoon of -tablet Google Home.
  2. Tik onderaan op Huis Home en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik onder 'Services' op Muziek.
  4. Kies een muziekservice. Bij sommige services word je gevraagd in te loggen op je account.

Je nieuwsvoorkeuren aanpassen

Als je je voorkeuren voor nieuws wilt aangeven, ga je op je telefoon of tablet naar de instellingen voor de Google Assistent.

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Jij en dan Nieuws.
  3. Voeg nieuwsbronnen toe of verwijder ze.
  4. Als je wilt bepalen welke nieuwsbronnen je het eerst te horen krijgt, houd je je vinger op de bron die je wilt. Sleep dan de bron naar boven.

Je indeling voor nieuwsplaylists wijzigen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in de VS.

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Jij en dan Nieuws.
  3. Tik op Indeling van nieuwsplaylist wijzigen om aan te geven welke nieuwsindeling je wilt.

Luisteren naar nieuws of podcasts

Belangrijk: Sommige functies zijn niet in alle talen, landen of regio's beschikbaar of op alle in aanmerking komende Android-apparaten.

Je kunt de Google Assistent vragen om je favoriete nieuwszenders en podcasts af te spelen.

1. Als je met de Assistent wilt praten, zeg je 'Hey Google' of druk je op de knop.
  2. Geef een opdracht, bijvoorbeeld:

Zet het nieuws aan

• Speel het nieuws af
  • Vertel me het nieuws.
  • Wat is het nieuwste op het gebied van technologie?
  • Luisteren naar [naam van nieuwsbron].
  • Nieuws over de Olympische Spelen.

Een podcast afspelen

• Luister naar [naam van podcast].
  • Speel [naam van podcast] af.
  • Beluister de nieuwste aflevering van [naam van podcast]
  • Luister naar een comedypodcast
  • Zoek een podcast over koken.
  • Toon me een podcast over cryptocurrency.
  • Raad me een podcast aan.

Tip: Voor speakers, smartdisplays en smartklokken die je instelt, kun je de toegang tot nieuws en podcasts beheren via de instellingen voor digitaal welzijn. Hoe je het gebruik van je Google Assistent-apparaat beheert.

Browsen door aanbevelingen voor jou

Op smartdisplays kun je aanbevelingen voor podcasts ontvangen op basis van je web- en app-activiteit in andere Google-producten. Je krijgt ook uitleg over waarom je een specifieke suggestie hebt gekregen. Tik op Beschrijving Beschrijving om een podcastaanbeveling te verbergen.

Tip: Als je geen aanbevelingen voor podcasts wilt krijgen, check je hoe je persoonlijke resultaten beheert op je gedeelde apparaten.

Een aanbeveling verbergen

Naar de radio luisteren

Belangrijk: Sommige functies zijn niet in alle talen, landen of regio's beschikbaar of op alle in aanmerking komende Android-apparaten.

Je kunt de Google Assistent op je speaker, smartdisplay, smartklok of in je auto vragen om radiozenders af te spelen op naam of locatie.

1. Zeg 'Hey Google' of druk op de knop om met de Google Assistent te praten.
  2. Geef een opdracht.

Probeer deze opdrachten

Afspelen

• Zendernaam: 'Speel ESPN Radio af'. 'Zet Mega 97.9 FM op.' 'Speel Mega 97.9 af op iHeartRadio.'

• Frequentie: 'Speel 98.5 af.'

• Zendercode: 'Speel KQED af.' 'Zet KFOG op.'
  • Locatie: 'Speel Z100 af in New York.'
  • NPR-station in de buurt: 'Speel NPR af.'
  • Informatie opzoeken: 'Wat staat er nu op?'

Bedienen wat er wordt afgespeeld

• Pauzeren of stoppen:
    • 'Pauzeren.'
    • 'Stoppen.'
    • 'Stop de radio.'
  • Weer doorgaan:
    • 'Doorgaan.'
    • 'Ga door met afspelen.'

De radio bedienen via de Google Home-app

Als je de Assistent gebruikt op een speaker, smartdisplay of smartklok, kun je het volume aanpassen in de Google Home-app.

1. Open de Google Home-app Google Home op je telefoon of tablet.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Tik op je apparaat en danHet volume wijzigen.

Luisteren naar audioboeken

Belangrijk: De talen die je kunt gebruiken, zijn afhankelijk van het apparaat. Meer informatie over welke talen op je apparaat werken

Je kunt de Google Assistent vragen om je audioboeken af te spelen.

1. Koop een audioboek. Meer informatie over hoe je een boek koopt via Google Play Boeken.
  2. Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google' en spreek vervolgens een opdracht uit. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Deze functie werkt niet op Bose- of Sonos-speakers met de Google Assistent.

Afspelen

• Een boek: 'Lees [boektitel].'
  • Verder lezen in je meest recente boek: 'Lees mijn boek.'

Bedienen wat er wordt afgespeeld

• Pauzeren of stoppen: 'Pauzeer.' 'Stop.'

• Doorgaan: 'Ga door.' 'Ga verder.'

• Vooruitspringen: 'Sla [hoeveelheid tijd] over.' 'Volgende hoofdstuk.'
  • Terugspringen: 'Ga [hoeveelheid tijd] terug.' 'Vorige hoofdstuk.'
  • Informatie zoeken: 'Wie heeft dit geschreven?' 'Wat is de resterende tijd?'

Audioboeken bedienen via de Google Home-app

Als je de Google Assistent gebruikt op een speaker, smartdisplay of smartklok, kun je het volume aanpassen in de Google Home-app.

1. Open de Google Home-app Google Home op je telefoon of tablet.
  2. Tik onderaan op het huisje Home.
  3. Tik op je apparaat en dan Pauzeren, Afspelen of Volume wijzigen.