Je Google Assistent-apparaat instellen

Je kunt de Google Assistent gebruiken om vragen te stellen en taken uit te voeren op je:

• Speaker
  • Smartdisplay
  • Smartklok

Belangrijk: Niet alle Google Assistent-apparaten werken hetzelfde. Voor apparaatspecifieke instructies neem je contact op met de fabrikant.

Talen die je kunt gebruiken

Belangrijk: Sommige functies zijn niet in alle talen of landen en regio's beschikbaar.

Op speakers is de Google Assistent beschikbaar in het:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Noors
  • Portugees (Braziliaans)
  • Spaans
  • Zweeds

Op smartklokken kun je de Google Assistent gebruiken in het:

• Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Japans
  • Noors
  • Spaans
  • Zweeds

Wat je nodig hebt

• Een speaker, smartdisplay of smartklok met de Google Assistent ingebouwd.
  • Versie 2.12.5 of nieuwer van de Google Home-app Google Home.
  • Versie 8.10 of nieuwer van de Google Assistent-app Assistent .
  • Een Google-account.
  • Een telefoon of tablet:
    • met Android-versie 5.0 of nieuwer (mobiel) of Android-versie 6.0 of nieuwer (tablet)
    • waarop de taal is ingesteld op een hierboven genoemde optie
    • die met een wifi-netwerk van 5 GHz werkt
      • Tip: Dit is niet beschikbaar op het WPA2 Enterprise-netwerk.
    • waarop bluetooth aanstaat
  • met een internetverbinding en verbonden met een privé draadloos netwerk
  • Voor smartdisplays: als je Duo al gebruikt voor videogesprekken, zorg je ervoor dat je bent ingelogd bij Duo met hetzelfde Google-account als op je smartdisplay.

Aan de slag

1. Sluit je Google Assistent-apparaat aan op een stroombron.
  2. Download de nieuwste versie van de Google Home-app en de Google-app:
  3. Zorg ervoor dat je apparaat Android 5.0 of nieuwer gebruikt. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt en updatet
  4. Open de Google Home-app Google Home op je mobiele apparaat of tablet.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Tip: Als je de stappen niet vindt om je apparaat in te stellen, tik je onderaan op Huis Home en dan Toevoegen Toevoegen.

Problemen tijdens het instellen oplossen

Kan geen Google Assistent-apparaat vinden in de Home-app

Start je apparaat opnieuw op
  1. Haal de stekker van het apparaat uit de stroombron.
  2. Sluit het apparaat na 10 seconden weer aan op de stroombron.
Start de Home-app opnieuw op
  1. Sluit de Google Home-app Google Home
  2. Open de Google Home-app Google Home.

De instelling loopt vast of kan niet afgerond worden

Start je apparaat opnieuw op
  1. Haal de stekker van het apparaat uit de stroombron.
  2. Sluit het apparaat na 10 seconden weer aan op de stroombron.
Zet je apparaat terug op de fabrieksinstellingen (smartdisplays)

Houd de knoppen voor volume omhoog en volume omlaag bovenop je smartdisplay ongeveer 20 seconden ingedrukt.

Je apparaat start het installatieproces opnieuw.

Meer informatie over de lampjes op je speaker

Aan de lampjes kun je zien wat de speaker doet of wat de status is.

Je apparaat kiezen

De kleuren van de lampjes en hoe ze bewegen, hangen af van het apparaat. Als je wilt weten wat de lampjes op je apparaat betekenen, kies je hieronder je apparaat.

Google Home Google Nest Mini Google Home Max Google Nest Audio
Google Home Google Home Mini (1e generatie) of Nest Mini (2e generatie) Google Home
Max
Google Nest
Audio
Andere speakers die werken met 'Hey Google'

Google Home

Google Assistent

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Veelkleurige lampjes draaien rechtsom en pulseren

Listening

De Google Assistent heeft 'Hey Google' gehoord en wacht op je vraag of opdracht.

Meer informatie over wat je aan de Google Assistent kunt vragen

Veelkleurige lampjes draaien continu rechtsom

Thinking

De Google Assistent denkt na.

Veelkleurige lampjes knipperen continu

Responding

De Google Assistent reageert.

4 continu brandende oranje lampjes

Mic muted

De microfoon staat uit. De Google Assistent kan 'Hey Google' niet horen of erop reageren.

Als je de microfoon op de Google Home aan of uit wilt zetten, druk je op de knop Microfoon dempen op de achterkant van het apparaat.

Meer informatie over hoe je je apparaat bedient via tikken

Meer informatie over gegevensbeveiliging en -privacy op Google-apparaten

Instellen

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

4 witte lampjes knipperen langzaam

Ready to set up

De Google Home kan worden ingesteld.

Meer informatie over hoe je je apparaat instelt

4 blauwe lampjes knipperen langzaam

Verify device

De Google Home moet door jou worden geverifieerd.

4 witte lampjes draaien rechtsom

Connecting Wi-Fi

De Google Home maakt verbinding met wifi.

Witte lampjes branden van boven naar beneden

Downloading

De Google Home downloadt een update.

6 witte lampjes draaien rechtsom

Installing

De Google Home installeert een update.

Meer informatie over hoe je problemen met apparaatupdates oplost

Systeem

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Witte en veelkleurige lampjes draaien en knipperen

Bootup

De Google Home wordt opgestart.

Aftellen met oranje lampjes

FDR

De Google Home bevestigt dat je het apparaat wilt terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Meer informatie over hoe je je apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen

Witte lampjes knipperen langzaam

Alarm ringing

Er gaat een wekker af.

Meer informatie over hoe je wekkers zet en beheert

Witte lampjes draaien

Timer ringing

Er gaat een timer af.

Meer informatie over hoe je timers instelt en beheert

Er wordt ongeveer 10 minuten een continu brandend wit lampje weergegeven

Reminder / volume mute

De Google Home herinnert je eraan dat er een melding is. Als je de melding wilt krijgen, zeg je 'Hey Google, wat is er?'

Meer informatie over hoe je meldingen aan- of uitzet

Volume

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Er verschijnt 1 wit lampje in het midden als je een gebaar maakt om het volume te regelen

Reminder / volume mute

Het volume is gedempt.

Meer informatie over hoe je je apparaat bedient via tikken

Er gaan 1 tot 10 witte lampjes branden als je een gebaar maakt om het volume te regelen

volume level

Het volumeniveau is 1 tot 10.

Fout

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

6 continu brandende oranje lampjes

Long update

Een update duurt langer dan verwacht.

Meer informatie over hoe je problemen met apparaatupdates oplost

Google Home Mini (1e generatie) of Nest Mini (2e generatie)

Google Assistent

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

4 witte lampjes

Listening

De Google Assistent heeft 'Hey Google' gehoord en wacht op je vraag of opdracht.

Meer informatie over wat je aan de Google Assistent kunt vragen

4 witte lampjes knipperen en vervagen

De Google Assistent heeft 'Hey Google' gehoord, maar heeft geen vraag of opdracht herkend.

Als je iets wilde vragen, probeer het dan opnieuw.

Witte lampjes branden voortdurend van links naar rechts

Thinking

De Google Assistent denkt na.

Witte lampjes knipperen voortdurend

Responding

De Google Assistent reageert.

4 witte lampjes knipperen 2 keer en vervagen

De Google Assistent begrijpt je verzoek, maar heeft niet verbaal gereageerd. Nadat je bijvoorbeeld 'Volgende' hebt gezegd terwijl er een nummer wordt afgespeeld.

4 continu brandende oranje lampjes

Mic off

De microfoon staat uit. De Google Assistent kan 'Hey Google' niet horen of erop reageren.

Als je de microfoon aan of uit wilt zetten, schuif je de microfoonschakelaar naast de stroomkabel.

Meer informatie over hoe je je apparaat bedient via tikken

Meer informatie over gegevensbeveiliging en -privacy op Google-apparaten

Instellen

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Witte lampjes knipperen langzaam

Ready to set up

Je speaker kan ingesteld worden.

Meer informatie over hoe je je apparaat instelt

4 continu brandende blauwe lampjes

Verify device

Je speaker moet door jou worden geverifieerd.

Witte lampjes die heen en weer gaan

Wi-Fi

Je speaker maakt verbinding met wifi.

Witte lampjes branden van links naar rechts

Downloading

Je speaker downloadt of installeert een update.

Meer informatie over hoe je problemen met apparaatupdates oplost

Systeem

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Google Nest Mini: afhankelijk van de kleur van je apparaat branden veelkleurige of witte lampjes van links naar rechts

Google Home Mini: veelkleurige lampjes branden van links naar rechts

Bootup

Je speaker wordt opgestart.

Alleen Google Home Mini: Aftellen met oranje lampjes

factory reset

Je speaker bevestigt dat je de fabrieksinstellingen wilt terugzetten.

Terugzetten wordt bevestigd als er 4 oranje lampjes branden.

Meer informatie over hoe je je apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen

Witte lampjes knipperen langzaam

Alarm ringing

Er loopt een wekker of timer af.

Meer informatie over:

Er wordt ongeveer 10 minuten een continu brandend wit lampje weergegeven

Reminder

Je speaker herinnert je eraan dat er een melding is. Als je de melding wilt horen, zeg je 'Hey Google, wat is er?'

Meer informatie over hoe je meldingen aan- of uitzet

Volume

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Er knipperen 4 gedimde witte lampjes als je een gebaar maakt om het volume te regelen

Volume mute

Het volume is gedempt.

Meer informatie over hoe je je apparaat via tikken kunt bedienen

Er gaan 1 tot 4 witte lampjes branden als je een gebaar maakt om het volume te regelen

Volume change

Het volumeniveau is 1 tot 10.

Alleen de Google Nest Mini: geeft licht als je hand in de buurt van het apparaat komt wanneer er muziek opstaat

De Nest Mini heeft een hand herkend.

Fout

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

2 continu brandende rode lampjes

Long update

Een update duurt langer dan verwacht.

Meer informatie over hoe je problemen met apparaatupdates oplost

Google Home Max

Google Assistent

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

4 witte lampjes

Listening

De Google Assistent heeft 'Hey Google' gehoord en wacht op je vraag of opdracht.

Meer informatie over wat je aan de Google Assistent kunt vragen

4 witte lampjes knipperen en vervagen

De Google Assistent heeft 'Hey Google' gehoord, maar heeft geen vraag of opdracht herkend.

Als je iets wilde vragen, probeer het dan opnieuw.

Witte lampjes branden voortdurend van links naar rechts

Thinking

De Google Assistent denkt na.

Witte lampjes knipperen voortdurend

Responding

De Google Assistent reageert.

4 witte lampjes knipperen 2 keer en vervagen

De Google Assistent begrijpt je verzoek, maar heeft niet verbaal gereageerd. Nadat je bijvoorbeeld 'Volgende' hebt gezegd terwijl er een nummer wordt afgespeeld.

4 continu brandende oranje lampjes

Mic off

De microfoon staat uit. De Google Assistent kan 'Hey Google' niet horen of erop reageren.

Als je de microfoon aan of uit wilt zetten, schuif je de microfoonschakelaar op de achterkant van de Google Home Max.

Meer informatie over hoe je je apparaat bedient via tikken

Meer informatie over gegevensbeveiliging en -privacy op Google-apparaten

Instellen

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Witte lampjes knipperen langzaam

Ready to set up

De Google Home Max kan worden ingesteld.

Meer informatie over hoe je je apparaat instelt

4 continu brandende blauwe lampjes

Verify device

Je moet de Google Home Max verifiëren.

Witte lampjes die heen en weer gaan

Wi-Fi

De Google Home Max maakt verbinding met wifi.

Witte lampjes branden van links naar rechts

Downloading

De Google Home Max downloadt of installeert een update.

Meer informatie over hoe je problemen met apparaatupdates oplost

Systeem

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Veelkleurige lampjes branden van links naar rechts

Bootup

De Google Home Max wordt opgestart.

Aftellen met oranje lampjes

factory reset

De Google Home Max bevestigt dat je het apparaat wilt terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Terugzetten wordt bevestigd als er 4 oranje lampjes branden.

Meer informatie over hoe je je apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen

Witte lampjes knipperen langzaam

Alarm ringing

Er loopt een wekker of timer af.

Meer informatie over:

Er wordt ongeveer 10 minuten een continu brandend wit lampje weergegeven

Reminder

De Google Home Max herinnert je eraan dat er een melding is. Als je de melding wilt krijgen, zeg je 'Hey Google, wat is er?'

Meer informatie over hoe je meldingen aan- of uitzet

Witte lampjes knipperen snel

Volume mute

De Google Home Max slaat een nummer over.

Meer informatie over hoe je muziek bedient op je apparaat

Witte lampjes knipperen langzaam

Alarm ringing

De Google Home Max koppelt zich aan een andere speaker voor stereogeluid.

Meer informatie over hoe je 2 speakers koppelt voor stereogeluid

Volume

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Er knipperen 4 gedimde witte lampjes als je een gebaar maakt om het volume te regelen

Volume mute

Het volume is gedempt.

Meer informatie over hoe je je apparaat via tikken kunt bedienen

Er gaan 1 tot 4 witte lampjes branden als je een gebaar maakt om het volume te regelen

Volume change

Het volumeniveau is 1 tot 10.

Fout

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

2 continu brandende rode lampjes

Long update

Een update duurt langer dan verwacht.

Meer informatie over hoe je problemen met apparaatupdates oplost

Google Nest Audio

Google Assistent

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

4 witte lampjes

Listening

De Google Assistent heeft 'Hey Google' gehoord en wacht op je vraag of opdracht.

Meer informatie over wat je aan de Google Assistent kunt vragen

4 witte lampjes knipperen en vervagen

De Google Assistent heeft 'Hey Google' gehoord, maar heeft geen vraag of opdracht herkend.

Als je iets wilde vragen, probeer het dan opnieuw.

4 witte lampjes knipperen snel

De Google Assistent luistert.

Witte lampjes branden voortdurend van links naar rechts

Thinking

De Google Assistent denkt na.

Witte lampjes knipperen voortdurend

Responding

De Google Assistent reageert.

4 witte lampjes knipperen 2 keer en vervagen

De Google Assistent begrijpt je verzoek, maar heeft niet verbaal gereageerd. Nadat je bijvoorbeeld 'Volgende' hebt gezegd terwijl er een nummer wordt afgespeeld.

4 continu brandende oranje lampjes

Mic off

De microfoon staat uit. De Google Assistent kan 'Hey Google' niet horen of erop reageren.

Als je de microfoon aan of uit wilt zetten, schuif je de microfoonschakelaar naast de stroomkabel.

Meer informatie over hoe je je apparaat bedient via tikken

Meer informatie over gegevensbeveiliging en -privacy op Google-apparaten

Instellen

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Witte lampjes knipperen langzaam

Ready to set up

Je speaker kan ingesteld worden.

Meer informatie over hoe je je apparaat instelt

4 continu brandende blauwe lampjes

Verify device

Je speaker moet door jou worden geverifieerd.

Witte lampjes die heen en weer gaan

Wi-Fi

Je speaker maakt verbinding met wifi.

Witte lampjes branden van links naar rechts

Downloading

Je speaker downloadt of installeert een update.

Meer informatie over hoe je problemen met apparaatupdates oplost

Systeem

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Witte lampjes branden van links naar rechts

Je speaker wordt opgestart.

Witte lampjes knipperen langzaam

Alarm ringing

Er loopt een wekker of timer af.

Meer informatie over:

Er wordt ongeveer 10 minuten een continu brandend wit lampje weergegeven

Reminder

Je speaker herinnert je eraan dat er een melding is. Als je de melding wilt krijgen, zeg je 'Hey Google, wat is er?'

Meer informatie over hoe je meldingen aan- of uitzet

Volume

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Er knipperen 4 gedimde witte lampjes als je een gebaar maakt om het volume te regelen

Volume mute

Het volume is gedempt.

Meer informatie over hoe je je apparaat via tikken kunt bedienen

Er gaan 1 tot 4 witte lampjes branden als je een gebaar maakt om het volume te regelen

Volume change

Het volumeniveau is 1 tot 20.

Fout

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

2 continu brandende rode lampjes

Long update

Een update duurt langer dan verwacht.

Meer informatie over hoe je problemen met apparaatupdates oplost

Andere speakers die werken met 'Hey Google'

Google Assistent

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

4 witte lampjes

Listening

De Google Assistent heeft 'Hey Google' gehoord en wacht op je vraag of opdracht.

Meer informatie over wat je aan de Google Assistent kunt vragen

4 witte lampjes knipperen en vervagen

De Google Assistent heeft 'Hey Google' gehoord, maar heeft geen vraag of opdracht herkend.

Als je iets wilde vragen, probeer het dan opnieuw.

Witte lampjes branden voortdurend van links naar rechts

Thinking

De Google Assistent denkt na.

Witte lampjes knipperen voortdurend

Responding

De Google Assistent reageert.

4 witte lampjes knipperen 2 keer en vervagen

De Google Assistent begrijpt je verzoek, maar heeft niet verbaal gereageerd. Nadat je bijvoorbeeld 'Volgende' hebt gezegd terwijl er een nummer wordt afgespeeld.

4 continu brandende oranje lampjes

Mic off

De microfoon staat uit. De Google Assistent kan 'Hey Google' niet horen of erop reageren.

Systeem

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Witte lampjes knipperen langzaam

Ready to set up

Je speaker kan ingesteld worden.

Aftellen met oranje lampjes

factory reset

Je speaker bevestigt dat je de fabrieksinstellingen wilt terugzetten.

Terugzetten wordt bevestigd als er 4 oranje lampjes branden. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor meer informatie over het terugzetten van de speaker naar de fabrieksinstellingen.

Witte lampjes knipperen langzaam

Alarm ringing

Er loopt een wekker of timer af.

Meer informatie over:

Volume

Beschrijving van de lampjes Wat dit betekent

Er knipperen 4 gedimde witte lampjes als je een gebaar maakt om het volume te regelen

Volume mute

Het volume is gedempt.

Er gaan 1 tot 4 witte lampjes branden als je een gebaar maakt om het volume te regelen

Volume change

Het volumeniveau is 1 tot 10.