Åtgärda problem med Google Assistent på hörlurar

Du får svar och aviseringar av Google-assistenten i hörlurarna när de är anslutna till en telefon eller surfplatta med Android. Om Google Assistent inte fungerar på hörlurarna följer du dessa steg för att åtgärda problemet.

Åtgärda ett problem med Assistent på hörlurar

Google Assistent svarar inte på rörelser

Om Google-assistenten inte svarar när du rör vid hörlurarna följer du dessa steg för att åtgärda problemet.

Steg 1: Kontrollera att hörlurarna är anslutna till telefonen

1. Säg ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna” på en Android-telefon.
  2. Tryck på Enheter följt av hörlurarna.
  3. Titta efter Ansluten under Status.
    • Om de inte är anslutna fortsätter du till steg 2.

Steg 2: Kontrollera om Bluetooth är aktiverat

1. Svep nedåt från överkanten på Android-telefonens skärm.
  2. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat.
  3. Tryck länge på Bluetooth .
  4. Kontrollera att hörlurarna är anslutna eller visas som aktiva.

Steg 3: Starta om hörlurarna

Stäng av och slå på hörlurarna.

Steg 4: Återställ hörlurarna

Om du vill återställa hörlurarna till standardinställningarna läser du bruksanvisningen eller på förpackningen. När du har återställt hörlurarna måste du konfigurera hörlurarna på nytt.

Google-assistenten svarar inte på ”Hey Google”

Obs! Voice Match är inte tillgängligt för alla hörlurar.

När du har aktiverat kommandoordet ”Hey Google” för hörlurarna kan du prata med Google Assistent via Voice Match. Om hörlurarna har stöd för Voice Match men assistenten inte svarar när du säger ”Hey Google” följer du dessa steg.

Steg 1: Kontrollera om Google Assistent svarar på rörelser

1. Använd en rörelse och kontrollera om Google Assistent svarar.
    • Om det finns möjlighet kan du trycka länge på Google Assistent-knappen på hörlurarna.
  2. Om Google Assistent inte svarar på rörelser följer du stegen för när Google Assistent inte svarar på rörelser.

Steg 2: Kontrollera om ”Hey Google” har aktiverats för hörlurarna

1. Säg ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna” på en Android-telefon.
  2. Tryck på Enheter följt av hörlurarna.
  3. Kontrollera att ”Hey Google” har aktiverats.

Steg 3: Kontrollera om Voice Match fungerar på telefonen

Hörlurarna och telefonen delar röstmodell. Om telefonen inte svarar på Voice Match kan du lära Google att känna igen din röst på nytt.

1. Koppla från hörlurarna från telefonen.
  2. Säg ”Hey Google” på telefonen.
  3. Om Google-assistenten inte svarar lär du Google att känna igen din röst på nytt.

Jag får inga aviseringar från Google Assistent

Steg 1: Kontrollera om du har aktiverat aviseringar från assistenten

1. Säg ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna” på en Android-telefon.
  2. Tryck på Enheter följt av dina hörlurar följt av Upplästa aviseringar.
  3. Kontrollera om du har aktiverat Upplästa aviseringar.

Steg 2: Kontrollera att du är ansluten till internet

Du måste vara ansluten till internet för att ta emot de flesta aviseringar.

1. Svep nedåt från överkanten på Android-telefonens skärm.
  2. Kontrollera att du är ansluten till wifi eller mobildata.

Steg 3: Kontrollera om Stör ej är aktiverat och medieljud är inaktiverat

De flesta aviseringar hörs även om du har aktiverat Stör ej, såvida du inte har blockerat medieljud.

1. Öppna appen Inställningar på en Android-telefon.
  2. Tryck på Ljud och vibration följt av Stör ej följt av Alarm och andra störande avbrott.
  3. Kontrollera att medieljud är aktiverat.