Hantera aviseringar i hörlurar med Google Assistent

Google-assistenten kan meddela dig när du har fått ett meddelande, ett e-postmeddelande eller har en kommande kalenderhändelse i vissa hörlurar som är anslutna till en telefon eller surfplatta med Android. Google Assistent kan även läsa upp nya meddelanden från vissa meddelande- eller chattappar.

Lyssna på en avisering

1. Tryck på knappen eller tryckområdet på hörlurarna och be att Google Assistent läser upp aviseringarna.
  2. Google Assistent läser upp alla aviseringar du har.

Aktivera eller inaktivera upplästa aviseringar

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Enheter.
  3. Tryck på hörlurarna under Personligt följt av Upplästa aviseringar .
  4. Aktivera eller inaktivera Upplästa aviseringar.
    • Tips! Du kan även inaktivera upplästa aviseringar för specifika appar.

Aktivera och inaktivera Stör ej

• Om du inte vill höra ljudsignaler för nya aviseringar på telefonen kan du läsa mer om hur du aktiverar Stör ej.
  • Om du har inaktiverat Stör ej och fortfarande inte hör ljudsignaler för nya aviseringar kontrollerar du att medievolymen är tillräckligt hög och att telefonen inte är inställd på ljudlöst.

Svara på ett meddelande

När du får ett nytt meddelande kan du snabbt tala in ett svar via Google Assistent som sedan skickar det till avsändaren.

1. När du har fått ett nytt meddelande väntar du tills du hör ett pip. Google Assistent väntar några sekunder på att du ska utföra en rörelse.
  2. När du hör pipet utför du rörelsen du använder för att starta en konversation med Google Assistent och talar in svaret du vill skicka.
  3. Google Assistent läser upp meddelandet och frågar om du vill skicka eller ändra det.

Så här fungerar språkinställningarna för aviseringar och Google Assistent

Om du har konfigurerat olika språk på telefonen och i inställningarna försöker Google Assistent att läsa aviseringarna på det språk som meddelandet togs emot på.

Det fungerar bäst om det primära språket för assistenten är samma som visningsspråket för telefonens system.