Komma åt Google Assistent med hjälp av rösten

Viktigt! Du måste ha Voice Match för att få åtkomst till funktionen.

På så sätt kan du få röststyrd hjälp på din telefon, surfplatta eller smartklocka med Google Assistent när du säger ”Hey Google”.

Du kan använda en högtalare eller Smart Display med Google Assistent integrerad.

Obs! Voice Match är inte tillgängligt på iPhone eller iPad.

Använda Google Assistent i hörlurarna med Voice Match

Du kan använda Voice Match för att prata med Google Assistent i hörlurarna när du har anslutit en telefon eller surfplatta med Android. Du kan lära Google Assistent att känna igen din röst med Voice Match och sedan använda röstkommandon för att få personliga resultat. Du kan använda Voice Match med hörlurarna även om funktionen är inaktiverad på telefonen.

Viktigt! Voice Match är inte tillgängligt på alla enheter. Det står i bruksanvisningen eller på förpackningen om hörlurarna har stöd för Voice Match.

Aktivera eller inaktivera Voice Match

1. Säg ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten” på en telefon eller surfplatta med Android.

2. Tryck på Enheter följt av hörlurarna.

3. Aktivera eller inaktivera Säg ”Hey Google”.

Lära Google Assistent att känna igen din röst

1. Säg ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten” på en telefon eller surfplatta med Android.

2. Tryck på Enheter följt av hörlurarna.

3. Kontrollera att Google Assistent har aktiverats.

4. Aktivera Säg ”Hey Google”.

5. Träna röstmodellen enligt anvisningarna.

Så fungerar språkinställningarna för Voice Match och Google Assistent

Assistenten lyssnar efter att ”Hey Google” eller "Ok Google" sägs med en accent som liknar det primära Assistent-språket. Om du till exempel har ställt in spanska som primärt Assistent-språk lyssnar assistenten efter att ”Hey Google” eller ”Ok Google” sägs med spansk accent. Läs mer om hur du ändrar språk eller använder flera språk.

Viktigt! Voice Match kanske inte stöds på hörlurarna på alla Google Assistent-språk som stöds av telefonen.

Så här använder du Voice Match med flera Google Assistent-enheter

• Om du säger ”Hey Google” eller ”Ok Google” när du har på dig hörlurarna svarar Google-assistenten i hörlurarna, även om det finns en annan Google Assistent-enhet i närheten.
  • Om fler än en enhet svarar kontrollerar du att du har länkat samma Google-konto på telefonen som på de andra enheterna. Läs mer om hur du åtgärdar problem med att Hey Google/Ok Google inte fungerar.
  • Om du vill prata med en annan enhet när du har på dig hörlurarna inkluderar du enhetens namn i kommandot. Du kan till exempel säga ”spela upp musik på högtalaren i vardagsrummet.”
  • Om det inte fungerar kan du ta av dig hörlurarna och säga ett kommando till en annan enhet.