Konfigurera Google Assistent på din enhet

Med hjälp av Google Assistent kan du hitta information och få saker gjorda. Ställ frågor och säg vad du vill ha hjälp med.

Läs mer om nya Google Assistent.

Språk som du kan använda

På Android-enheter är Google Assistent tillgängligt på arabiska, bengali, danska, engelska, franska, gujarati, hindi, indonesiska, italienska, japanska, kannada, kinesiska (förenklad och traditionell), koreanska, malayalam, marathi, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien), portugisiska (Portugal), ryska, spanska, svenska, tamil, telugu, thai, turkiska, tyska, urdu och vietnamesiska. Fler språk kommer snart.

Detta behövs

För att använda Google Assistent krävs en enhet med följande:

• Android 5.0 eller senare med minst 1 GB tillgängligt minne
  • Android 6.0 eller senare med minst 1,5 GB tillgängligt minne
  • version 6.13 eller senare av Google-appen
  • Google Play-tjänster
  • en skärmupplösning på 720p eller högre
  • något av språken ovan som språkinställning
Kontrollera om enheten uppfyller kraven

Kontrollera Android-versionen

Kontrollera versionen av Google-appen

1. Öppna Google-appen Google Sök på enheten.
  2. Tryck på menyn Menu på startskärmen följt av Inställningar följt av Om.
  3. Titta efter versionsnumret högst upp.
  4. Om du har en tidigare version än 6.13 öppnar du Google-appens sida och trycker på Uppdatera.

Kontrollera om du använder Google Play-tjänster

1. Öppna sidan Google Play-tjänster på enheten.
  2. Tryck på Installera. Om Avinstallera eller Inaktivera visas har du redan Google Play-tjänster.

Starta en konversation

1. Tryck länge på hemknappen eller säg ”Hey Google”. Du blir ombedd att aktivera Google Assistent om du inte redan har gjort det.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Tips! På enheter med Android 8.0 eller senare kan du även prata med Google-assistenten när enheten är låst genom att säga ”Hey Google”. Läs mer om hur du kontrollerar vilken information som visas på låsskärmen.

Andra sätt att öppna assistenten på

Typ
  1. Tryck länge på hemknappen på enheten.
  2. Tryck på Tangentbord Typ.
  3. Skriv en fråga eller ett kommando följt av Skicka Send Arrow.
Öppna Google Assistent-appen

Ladda först ned Google Assistent-appen.

1. Öppna Google Assistent-appen Assistent (iOS) på enheten.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.
Klämma på telefonen (Pixel 2, 3, 3a och 4)
  1. Kläm nedtill på telefonen.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Visa klämrörelsen eller läs mer om hur du ändrar hur hårt du behöver klämma på telefonen.

Håll strömbrytaren nedtryckt

• Håll nere av/på-knappen på Pixel 6 och senare, inklusive Fold.
  • Om du har en Pixel 4a eller senare, inklusive Fold, som kör Android 12 eller senare och du vill kunna prata med assistenten när du håller av/på-knappen nedtryckt öppnar du Inställningar följt av System följt av Rörelser följt av Håll av/på-knappen nedtryckt.

Välja hur du vill kommunicera med Google-assistenten

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Allmänt under Alla inställningar följt av Föredraget inmatningssätt.
  3. Välj föredraget inmatningssätt.
    • Säga en fråga eller ett kommando: Tryck på Röst.
    • Skriva en fråga eller ett kommando: Tryck på Tangentbord.
Tips! På Pixel 6 och senare, inklusive Fold, kan du prata med assistenten utan att säga ”Hey Google” för vissa uppgifter. Läs mer om hur du aktiverar snabbfraser.

Detta kan du be eller fråga om

Om du vill veta vad assistenten kan göra frågar du: ”Vad kan du göra?” Här finns fler exempel på sådant du kan be eller fråga om.