Kom i gang med Google-assistenten på telefonen eller nettbrettet

Du kan finne informasjon og få ting gjort ved hjelp av Google-assistenten din. Still spørsmål, og be assistenten om å gjøre ting.

Språk du kan bruke

På Android-enheter er Google-assistenten tilgjengelig på arabisk, dansk, engelsk, fransk, hindi, indonesisk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk (Brasil), russisk, spansk, svensk, thai, tyrkisk, tysk og vietnamesisk. Flere språk kommer snart.

Dette trenger du

For å bruke Google-assistenten må du ha en telefon eller et nettbrett med følgende:

• Android 5.0 eller nyere
  • versjon 6.13 eller nyere av Google-appen
  • Google Play Tjenester
  • 1,0 GB minne
  • et av språkene ovenfor angitt som enhetsspråk
Sjekk at enheten har det som trengs

Sjekk hvilken Android-versjon du har

Sjekk hvilken versjon av Google-appen du har

1. Åpne Google-appen Google Søk på enheten din.
  2. På startskjermen trykker du på menyen Meny og så Innstillinger og så Om.
  3. Se etter versjonsnummeret øverst.
  4. Hvis du har en eldre versjon enn 6.13, kan du gå til siden for Google-appen og trykke på Oppdater

Sjekk om du har Google Play Tjenester

1. Gå til Google Play Tjenester-siden på telefonen.
  2. Trykk på Installer. Hvis du ser «Avinstaller» eller «Deaktiver», har du Google Play Tjenester allerede.

Snakk til assistenten

1. Trykk og hold på hjemknappen på enheten, eller si «Ok Google». Hvis Google-assistenten er av, blir du bedt om å slå den på.
    Tips: På enkelte enheter kan du også si «Hey Google».
  2. Still et spørsmål, eller si en kommando.

Tips: På telefoner med Android 8.0 og nyere kan du også si «Ok Google» for å snakke til Google-assistenten når telefonen er låst. Finn ut hvordan du kontrollerer hvilken informasjon du ser og hører på låseskjermen.

Andre måter du kan nå assistenten på

Skriv
  1. Trykk og hold på startsideknappen på enheten.
  2. Trykk på Tastatur Type.
  3. Skriv inn et spørsmål eller en kommando og så Send Send
Åpne Google Assistent-appen

Først må du installere Google Assistent-appen.

1. Åpne Google Assistent-appen Google Assistent på enheten din.
  2. Still et spørsmål, eller si en kommando.
Klem sammen telefonen (bare Pixel 2 og 3)
  1. Klem sammen på nedre halvdel av telefonen.
  2. Still et spørsmål, eller si en kommando.

Se hvordan du klemmer sammen telefonen, eller finn ut hvordan du endrer hvor hardt du må klemme sammen telefonen.

Dette kan du spørre om

For å få ideer, spør assistenten «Hva kan du gjøre?» Her er flere eksempler på hva du kan spørre om.

Relaterte sider: