De Google Assistent instellen op je apparaat

Je kunt naar informatie zoeken en taken uitvoeren met hulp van de Google Assistent. Je kunt de Assistent vragen stellen en opdrachten geven.

Meer informatie over de nieuwe Google Assistent.

Op iPhones en iPads is de Google Assistent beschikbaar in het Arabisch, Bengaals, Chinees (Vereenvoudigd), Chinees (Traditioneel), Deens, Duits, Engels, Frans, Gujarati, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Kannada, Koreaans, Malayalam, Marathi, Nederlands, Noors, Pools, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal), Russisch, Spaans, Tamil, Telugu, Thais, Turks, Urdu, Vietnamees en Zweeds . Meer talen volgen binnenkort.

Wat je nodig hebt

• Een iPhone of iPad met iOS 11 of hoger
  • De taal van het apparaat moet zijn ingesteld op een van de bovenstaande talen
  • Google Assistent-app

Een gesprek beginnen

Praten

1. Open de Google Assistent-app Assistent (iOS) op je iPhone of iPad.
  2. Kies een optie:
    • Zeg 'Oké Google' of 'Hey Google'
    • Tik op Spreken Microfoon.
  3. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Typen

1. Open de Google Assistent-app Assistent (iOS) op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Toetsenbord Toetsenbord.
  3. Typ een vraag of opdracht en danVerzenden Send Arrow.

Wat je kunt vragen

Vraag de Assistent 'Wat kun je doen?' om ideeën te krijgen. Meer informatie over wat je de Google Assistent kunt vragen.