Komma igång med Google Assistent på enheten

Med hjälp av Google Assistent kan du hitta information och få saker gjorda. Ställ frågor och säg vad du vill ha hjälp med.

Språk som du kan använda

På mobiler och surfplattor med Android är Google Assistent tillgängligt på arabiska, danska, engelska, franska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, kinesiska (traditionell), koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien), ryska, spanska, svenska, thai, tyska, turkiska och vietnamesiska. Fler språk kommer snart.

Detta behövs

För att använda Google Assistent krävs en mobil eller surfplatta med följande:

• Android 5.0 eller senare
  • version 6.13 eller senare av Google-appen
  • Google Play-tjänster
  • 1,0 GB minne
  • något av språken ovan som språkinställning
Kontrollera att enheten har vad som krävs

Kontrollera Android-versionen

Kontrollera versionen på Google-appen

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på menyn Meny på startskärmen följt av Inställningar följt av Om.
  3. Titta efter versionsnumret högst upp.
  4. Öppna sidan för Google-appen och tryck på Uppdatera om du har en tidigare version än 6.13.

Kontrollera om du använder Google Play-tjänster

1. Öppna sidan Google Play-tjänster på mobilen.
  2. Tryck på Installera. Om Avinstallera eller Inaktivera visas har du redan Google Play-tjänster.

Starta en konversation

1. Tryck länge på hemknappen på mobilen eller surfplattan, eller säg ”Ok Google”. Om Google-assistenten har inaktiverats ombeds du att aktivera den.
    Tips! På vissa enheter kan du även säga ”Hey Google”.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Tips! På telefoner med version 8.0 eller senare av Android kan du även prata med Google-assistenten när telefonen är låst genom att säga ”Ok Google”. Läs mer om hur du styr vilken information som kan visas och läsas upp på låsskärmen.

Andra sätt att öppna assistenten på

Skriva
  1. Tryck länge på knappen startsida på en mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på Tangentbord Typ.
  3. Skriv en fråga eller ett kommando följt av Skicka Skicka
Öppna appen Google Assistent

Skaffa först appen Google Assistent.

1. Öppna Google Assistent-appen Google Assistent  på en telefon eller surfplatta.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.
Klämma på telefonen (Pixel 2, 3 och 3a)
  1. Kläm nedtill på mobilen.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Visa klämrörelsen eller läs mer om hur du ändrar hur hårt du behöver klämma på telefonen.

Detta kan du fråga

Om du behöver förslag kan du fråga assistenten ”Vad kan du göra?Här finns fler exempel på sådant du kan be eller fråga om.

Relaterade sidor: