Komma igång med Google Assistent på mobilen eller surfplattan

Med hjälp av Google Assistent kan du hitta information och få saker gjorda. Ställ frågor till den och be den att göra saker.

Språk som du kan använda

På mobiler och surfplattor med Android är Google Assistent tillgängligt på danska, engelska, franska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, norska, portugisiska (Brasilien), ryska, spanska, svenska, thai och tyska. Fler språk kommer snart.

Detta behövs

För att använda Google Assistent krävs en mobil eller surfplatta med följande:

• Android 5.0 eller senare
  • version 6.13 eller senare av Google-appen
  • Google Play-tjänster
  • 1,0 GB minne
  • något av språken ovan som språkinställning.
Kontrollera om enheten uppfyller kraven.

Kontrollera Android-versionen

Kontrollera versionen av Google-appen

1. Öppna Google-appen på en mobil eller surfplatta Google Sök
  2. Tryck på menyn Meny på startskärmen och sedan Inställningar och sedan Om.
  3. Titta efter versionsnumret högst upp.
  4. Besök sidan för Google-appen och tryck på Uppdatera om du har en tidigare version än 6.13.

Kontrollera om du använder Google Play-tjänster

1. Öppna sidan Google Play-tjänster på mobilen.
  2. Tryck på Installera. Om Avinstallera eller Inaktivera visas har du redan Google Play-tjänster.

Steg 1: Aktivera Google Assistent

Android-enheter (utom Pixel)
  1. Öppna Google-appen på en mobil eller surfplatta Google Sök.
  2. På startsidan trycker du på menyn Meny och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Inställningar under Google Assistent och sedan  Aktivera
Pixel-mobiler
  1. Tryck länge på knappen startsida på mobilen eller säg ”Ok Google”.
  2. När du får frågan om du vill aktivera Google Assistent trycker du på Aktivera.

Steg 2: Starta en konversation

1. Tryck länge på knappen startsida på mobilen eller surfplattan, eller säg ”Ok Google”.
    Tips! På vissa enheter kan du även säga ”Hey Google”.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Tips! På Pixel 3-mobiler kan du även prata med Google-assistenten när mobilen är låst genom att säga ”Ok Google”. Läs mer om hur du styr vilken information som kan visas och läsas upp på låsskärmen.

Andra sätt att öppna assistenten på

Skriv
  1. Tryck länge på knappen startsida på mobilen eller surfplattan.
  2. Tryck på Tangentbord Typ.
  3. Skriv en fråga eller ett kommando och sedan Skicka Skicka
Öppna Google Assistent-appen

Ladda först ned Google Assistent-appen.

1. Öppna Google Assistent-appen Google Assistent på mobilen eller surfplattan.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.
Klämma på mobilen (endast Pixel 2 och 3)
  1. Kläm nedtill på mobilen.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Visa klämrörelsen eller läs mer om hur du ändrar hur hårt du behöver klämma på mobilen.

Detta kan du be eller fråga om

Om du vill veta vad Google Assistent kan göra frågar du: ”Vad kan du göra?”Här finns fler exempel på sådant du kan be eller fråga om.

Relaterade sidor: