Komma igång med Google Assistent på enheten

Med hjälp av Google Assistent kan du hitta information och få saker gjorda. Ställ frågor och säg vad du vill ha hjälp med.

Läs mer om nya Google Assistent.

Språk som du kan använda

På Android-enheter är Google Assistent tillgängligt på arabiska, bengali, danska, engelska, franska, gujarati, hindi, indonesiska, italienska, japanska, kannada, kinesiska (förenklad och traditionell), koreanska, malayalam, marathi, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien), portugisiska (Portugal), ryska, spanska, svenska, tamil, telugu, thai, turkiska, tyska, urdu och vietnamesiska. Fler språk kommer snart.

Detta behövs

För att använda Google Assistent krävs en enhet med följande:

• Android 5.0 eller senare med minst 1 GB tillgängligt minne
  • Android 6.0 eller senare med minst 1,5 GB tillgängligt minne
  • version 6.13 eller senare av Google-appen
  • Google Play-tjänster
  • en skärmupplösning på 720p eller högre
  • något av språken ovan som språkinställning
Kontrollera om enheten uppfyller kraven

Kontrollera Android-versionen

Kontrollera versionen av Google-appen

1. Öppna Google-appen Google Sök på enheten.
  2. Tryck på menyn Menu på startskärmen följt avInställningar följt av Om.
  3. Titta efter versionsnumret högst upp.
  4. Om du har en tidigare version än 6.13 öppnar du Google-appens sida och trycker på Uppdatera

Kontrollera om du använder Google Play-tjänster

1. Öppna sidan Google Play-tjänster på enheten.
  2. Tryck på Installera. Om Avinstallera eller Inaktivera visas har du redan Google Play-tjänster.

Starta en konversation

1. Tryck länge på hemknappen eller säg ”Ok Google”. Du blir ombedd att aktivera Google Assistent om du inte redan har gjort det.
    Tips! På vissa enheter kan du även säga ”Hey Google”.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Tips! På enheter med Android 8.0 eller senare kan du även prata med Google-assistenten när enheten är låst genom att säga ”Ok Google”. Läs mer om hur du kontrollerar vilken information du kan se och höra på låsskärmen.

Andra sätt att öppna assistenten på

Typ
  1. Tryck länge på hemknappen på enheten.
  2. Tryck på Tangentbord Typ.
  3. Skriv en fråga eller ett kommando följt av Skicka Send Arrow
Öppna Google Assistent-appen

Ladda först ned Google Assistent-appen.

1. Öppna Google Assistent-appen Assistent (iOS) på enheten.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.
Klämma på telefonen (Pixel 2, 3, 3a och 4)
  1. Kläm nedtill på telefonen.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Visa klämrörelsen eller läs mer om hur du ändrar hur hårt du behöver klämma på telefonen.

Detta kan du be eller fråga om:

Om du vill veta vad assistenten kan göra frågar du: ”Vad kan du göra?” Här finns fler exempel på sådant du kan be eller fråga om.

Relaterade sidor: