Komma igång med Google Assistent på mobilen eller surfplattan

Med hjälp av Google Assistent kan du hitta information och få saker gjorda. Ställ frågor till den och be den att göra saker.

Språk som du kan använda

På mobiler och surfplattor med Android är Google Assistent tillgängligt på arabiska, danska, engelska, franska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, kinesiska (traditionell), koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien), ryska, spanska, svenska, thai, tyska, turkiska och vietnamesiska. Fler språk kommer snart.

Detta behövs

För att använda Google Assistent krävs en mobil eller surfplatta med följande:

• Android 5.0 eller senare
  • version 6.13 eller senare av Google-appen
  • Google Play-tjänster
  • 1,0 GB minne
  • något av språken ovan som språkinställning
Kontrollera om enheten uppfyller kraven.

Kontrollera Android-versionen

Kontrollera versionen av Google-appen

1. Öppna Google-appen Google Sök på en mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på menyn Meny på startskärmen följt av Inställningar följt av Om.
  3. Titta efter versionsnumret högst upp.
  4. Öppna Google-appens sida och tryck på Uppdatera om du har en tidigare version än 6.13.

Kontrollera om du använder Google Play-tjänster

1. Öppna sidan Google Play-tjänster på mobilen.
  2. Tryck på Installera. Om Avinstallera eller Inaktivera visas har du redan Google Play-tjänster.

Starta en konversation

1. Tryck länge på hemknappen på mobilen eller surfplattan, eller säg ”Ok Google”. Om Google-assistenten har inaktiverats ombeds du att aktivera den.
    Tips! På vissa enheter kan du även säga ”Hey Google”.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Tips! På mobiler med version 8.0 eller senare av Android kan du även prata med Google-assistenten när mobilen är låst genom att säga ”Ok Google”. Läs mer om hur du styr vilken information som kan visas och läsas upp på låsskärmen.

Andra sätt att öppna assistenten på

Skriv
  1. Tryck länge på knappen startsida på mobilen eller surfplattan.
  2. Tryck på Tangentbord Typ.
  3. Skriv en fråga eller ett kommando följt av Skicka Skicka
Öppna Google Assistent-appen

Ladda först ned Google Assistent-appen.

1. Öppna Google Assistent-appen Google Assistent på mobilen eller surfplattan.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.
Klämma på mobilen (endast Pixel 2 och 3)
  1. Kläm nedtill på mobilen.
  2. Ställ en fråga eller ge ett röstkommando.

Visa klämrörelsen eller läs mer om hur du ändrar hur hårt du behöver klämma på mobilen.

Detta kan du be eller fråga om

Om du vill veta vad Google Assistent kan göra frågar du: ”Vad kan du göra?”Här finns fler exempel på sådant du kan be eller fråga om.

Relaterade sidor: