Kom i gang med Google-assistenten på enheten din

Du kan finne informasjon og få ting gjort ved hjelp av Google-assistenten din. Still den spørsmål og be den om å gjøre ting.

Støttede språk

På Android-enheter er Google-assistenten tilgjengelig på arabisk, dansk, engelsk, fransk, hindi, indonesisk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk (Brasil) , portugisisk (Portugal), russisk, spansk, svensk, thai, tyrkisk, tysk og vietnamesisk. Flere språk kommer snart.

Dette trenger du

For å bruke Google-assistenten må du ha en enhet med

• Android 5.0 eller nyere
  • versjon 6.13 eller nyere av Google-appen
  • Google Play-tjenester
  • 1,0 GB minne
  • et av språkene ovenfor angitt som enhetsspråk
Sjekk at enheten har det som trengs

Sjekk hvilken Android-versjon du har

Sjekk hvilken versjon av Google-appen du har

1. På enheten din åpner du Google-appen Google Søk
  2. På startskjermen trykker du på menyen Meny etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Om.
  3. Se etter versjonsnummeret øverst.
  4. Hvis du har en eldre versjon enn 6.13, bør du gå til siden for Google-appen og trykke på Oppdater

Sjekk om du har Google Play-tjenester

1. Gå til siden for Google Play-tjenester på enheten din.
  2. Trykk på Installer. Hvis du ser «Avinstaller» eller «Deaktiver», har du Google Play Tjenester allerede.

Start en samtale

1. Trykk og hold på hjemknappen på enheten din, eller si «Ok Google». Hvis Google-assistenten er av, blir du bedt om å slå den på.
    Tip: På enkelte enheter kan du også si «Hey Google».
  2. Still et spørsmål eller si en kommando.

Tips: På enheter som kjører Android 8.0 eller nyere, kan du også si «Ok Google» for å snakke med Google-assistenten når enheten din er låst. Finn ut hvordan du kontrollerer hvilken informasjon du ser og hører på låseskjermen.

Andre måter du kan nå assistenten på

Type
  1. Trykk og hold på hjemknappen på enheten din.
  2. Trykk på Tastatur Type.
  3. Skriv inn et spørsmål eller en kommando etterfulgt av Send Send
Åpne Google Assistent-appen

Først må du installere Google Assistent-appen.

1. På enheten din åpner du Google Assistent-appen Google Assistent .
  2. Still et spørsmål eller si en kommando.
Klem sammen telefonen din (Pixel 2, 3, 3a og 4)
  1. Klem sammen på nedre halvdel av telefonen.
  2. Still et spørsmål eller si en kommando.

Se hvordan du klemmer sammen telefonen, eller finn ut hvordan du endrer hvor hardt du må klemme sammen telefonen.

Dette kan du spørre om

For å få ideer, spør assistenten «Hva kan du gjøre?» Her er flere eksempler på hva du kan spørre om.

Relaterte sider: