De Google Assistent instellen op je apparaat

Je kunt naar informatie zoeken en taken uitvoeren met hulp van de Google Assistent. Je kunt de Assistent vragen stellen en opdrachten geven.

Meer informatie over de nieuwe Google Assistent.

Talen die je kunt gebruiken

Op Android-apparaten is de Google Assistent beschikbaar in het Arabisch, Bengaals, Chinees (Vereenvoudigd), Chinees (Traditioneel), Deens, Duits, Engels, Frans, Gujarati, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Kannada, Koreaans, Malayalam, Marathi, Nederlands, Noors, Pools, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal), Russisch, Spaans, Tamil, Telugu, Thais , Turks, Urdu, Vietnamees en Zweeds . Meer talen volgen binnenkort.

Wat je nodig hebt

Als je de Google Assistent wilt gebruiken, heb je een apparaat nodig met het volgende:

• Android 5.0+ met minstens 1,0 GB beschikbaar geheugen of
  • Android 6.0+ met minstens 1,5 GB beschikbaar geheugen
  • Versie 6.13 of hoger van de Google-app
  • Google Play-services
  • Schermresolutie van 720p of hoger
  • De taal van het apparaat moet zijn ingesteld op een van de bovenstaande talen
Checken of je apparaat aan alle vereisten voldoet

Je Android-versie checken

De versie van je Google-app checken

1. Open de Google-app Google Zoeken op je apparaat.
  2. Tik op het startscherm op Menu Menu en dan Instellingen en dan Over.
  3. Kijk naar het versienummer bovenaan.
  4. Als het versienummer lager is dan 6.13, ga je naar de pagina van de Google-app en tik je op Updaten.

Checken of je Google Play-services gebruikt

1. Ga op je apparaat naar de pagina Google Play-services.
  2. Tik op Installeren. Als je Verwijderen of Deactiveren ziet staan, betekent dit dat je Google Play-services al gebruikt.

Een gesprek beginnen

1. Tik op je apparaat op de startknop en houd deze vast of zeg 'Hey Google'. Als de Google Assistent uitstaat, word je gevraagd deze aan te zetten.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Tip: Op apparaten met Android 8.0 en hoger kun je door 'Hey Google' te zeggen ook met de Google Assistent praten terwijl je apparaat is vergrendeld. Meer informatie over hoe je beheert welke informatie je te zien krijgt op je vergrendelscherm.

Andere manieren om de Assistent te activeren

Type
  1. Tik op je apparaat op de startknop en houd deze vast.
  2. Tik op Toetsenbord Typen.
  3. Typ een vraag of opdracht en dan Verzenden Send Arrow.
De Google Assistent-app openen

Download eerst de Google Assistent-app.

1. Open op je apparaat de Google Assistent-app Assistent (iOS).
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.
Knijp in je telefoon (Pixel 2, 3, 3a en 4)
  1. Knijp in de onderste helft van je telefoon.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Bekijk het knijpgebaar of lees meer informatie over hoe je kunt veranderen hoe hard je in de telefoon moet knijpen.

Press & hold the Power button

• Houd de aan/uit-knop op de Pixel 6 en hoger, waaronder Fold, ingedrukt.
  • Als je een Pixel 4a of hoger, waaronder Fold, hebt met Android 12 of hoger en met de Assistent wilt praten via de aan/uit-knop, open je Instellingen en dan Systeem en dan Gebaren en dan Houd de aan/uit-knop ingedrukt.

Kiezen hoe je wilt communiceren met de Google Assistent

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Alle instellingen op Algemeen en dan Gewenste invoer.
  3. Kies de gewenste invoer.
    • Als je je vraag of opdracht wilt zeggen: Tik je op Stem.
    • Als je een vraag of opdracht wilt typen: Tik je op Toetsenbord.
Tip: Op de Pixel 6 en hoger, waaronder Fold, kun je voor bepaalde taken met de Assistent praten zonder 'Hey Google' te zeggen. Meer informatie over hoe je Korte zinnen aanzet

Wat je kunt vragen

Vraag de Assistent 'Wat kun je doen?' om ideeën op te doen. Hier volgen meer voorbeelden van wat je kunt vragen.