Aan de slag met de Google Assistent op je apparaat

Je kunt naar informatie zoeken en taken uitvoeren met hulp van de Google Assistent. Je kunt de Assistent vragen stellen en opdrachten geven.

Meer informatie over aan de slag gaan met de Google Assistent op je Pixel 4.

Talen die je kunt gebruiken

Op Android-apparaten is de Google Assistent beschikbaar in het Arabisch, Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Deens, Duits, Engels, Frans, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal), Russisch, Spaans, Thai, Turks, Vietnamees en Zweeds. Meer talen volgen binnenkort.

Wat je nodig hebt

Als je de Google Assistent wilt gebruiken, heb je een apparaat nodig met het volgende:

• Android 5.0 of hoger
  • Versie 6.13 of hoger van de Google-app
  • Google Play-services
  • 1,0 GB geheugen
  • De taal van het apparaat moet zijn ingesteld op een van de bovenstaande talen
Controleren of je apparaat over alle benodigdheden beschikt

Je Android-versie controleren

De versie van je Google-app controleren

1. Open de Google-app Google Zoeken op je apparaat.
  2. Tik op het startscherm op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Over.
  3. Kijk naar het versienummer bovenaan.
  4. Als het versienummer lager is dan 6.13, ga je naar de pagina van de Google-app en tik je op Updaten

Controleren of je Google Play-services gebruikt

1. Ga op je apparaat naar de pagina Google Play-services.
  2. Tik op Installeren. Als je Verwijderen, Uitschakelen of Deactiveren ziet staan, betekent dit dat je Google Play-services al gebruikt.

Een gesprek beginnen

1. Tik op je apparaat op de startknop en houd deze vast of zeg 'Oké Google'. Als de Google Assistent is uitgeschakeld, wordt je gevraagd deze in te schakelen.
    Tip: Op bepaalde apparaten kun je ook 'Hey Google' zeggen.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Tip: Op apparaten met Android 8.0 en hoger kun je door 'Oké Google' te zeggen ook met de Google Assistent praten terwijl je apparaat is vergrendeld. Meer informatie over hoe je beheert welke informatie je ziet en hoort op het vergrendelingsscherm.

Andere manieren om je Assistent te activeren

Typen
  1. Tik op je apparaat op de startknop en houd deze vast.
  2. Tik op Toetsenbord Typen.
  3. Typ een vraag of opdracht en vervolgens Verzenden Verzenden
De Google Assistent-app openen

Download eerst de Google Assistent-app.

1. Open op je apparaat de Google Assistent-app Google Assistent .
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.
In de telefoon knijpen (Pixel 2, 3, 3a en 4)
  1. Knijp in de onderste helft van je telefoon.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Bekijk het knijpgebaar of lees meer informatie over hoe je kunt wijzigen hoe hard je in de telefoon moet knijpen.

Wat je kunt vragen

Vraag de Assistent 'Wat kun je doen?' om ideeën op te doen. Hier volgen meer voorbeelden van wat je kunt vragen.

Gerelateerde pagina's: