Aan de slag met de Google Assistent op je apparaat

Je kunt naar informatie zoeken en taken uitvoeren met hulp van de Google Assistent. Je kunt de Assistent vragen stellen en opdrachten geven.

Talen die je kunt gebruiken

Op Android-telefoons en -tablets is de Google Assistent beschikbaar in het Arabisch, Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Deens, Duits, Engels, Frans, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees (Brazilië), Russisch, Spaans, Thai, Turks, Vietnamees en Zweeds. Meer talen volgen binnenkort.

Wat je nodig hebt

Als je de Google Assistent wilt gebruiken, heb je een telefoon of tablet nodig met het volgende:

• Android 5.0 of hoger
  • Versie 6.13 of hoger van de Google-app
  • Google Play-services
  • 1,0 GB geheugen
  • De taal van het apparaat moet zijn ingesteld op een van de bovenstaande talen
Controleer of je apparaat alles heeft wat nodig is

Je Android-versie controleren

De versie van je Google-app controleren

1. Open de Google-app Google Zoeken op je telefoon of tablet.
  2. Tik op het startscherm op Menu Menu en dan Instellingen en dan Over.
  3. Kijk naar het versienummer bovenaan.
  4. Als het versienummer lager is dan 6.13, ga je naar de pagina van de Google-app en tik je op Updaten

Controleren of je Google Play-services gebruikt

1. Ga op je telefoon naar de pagina voor Google Play-services.
  2. Tik op Installeren. Als je Verwijderen, Uitschakelen of Deactiveren ziet staan, betekent dit dat je Google Play-services al gebruikt.

Een gesprek beginnen

1. Tik op de startknop van je telefoon of tablet en houd deze vast, of zeg 'Oké Google'. Als de Google Assistent is uitgeschakeld, word je gevraagd deze in te schakelen.
    Tip: Op bepaalde telefoons kun je ook 'Hey Google' zeggen.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Tip: Op telefoons met Android 8.0 of hoger kun je door 'Oké Google' te zeggen ook met de Google Assistent praten wanneer je telefoon is vergrendeld. Leer hoe je kunt bepalen welke informatie je ziet en hoort op je vergrendelingsscherm.

Andere manieren om je Assistent te activeren

Type
  1. Tik op je telefoon of tablet op de startknop en houd deze vast.
  2. Tik op Toetsenbord Typen.
  3. Typ een vraag of opdracht en dan Verzenden Verzenden
De Google Assistent-app openen

Download eerst de Google Assistent-app.

1. Open de Google Assistent-app Google Assistent op je telefoon of tablet.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.
In je telefoon knijpen (Pixel 2, 3 en 3a)
  1. Knijp in de onderste helft van je telefoon.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Bekijk het knijpgebaar of lees meer informatie over hoe je kunt wijzigen hoe hard je in de telefoon moet knijpen.

Wat je kunt vragen

Vraag je Assistent 'Wat kun je doen?' om ideeën te krijgen. Hier volgen meer voorbeelden van wat je kunt vragen.

Gerelateerde pagina's: