Google Assistantin käyttöönotto laitteellasi

Google Assistantin avulla voit hakea tietoa ja hoitaa asioita. Kysy siltä tietoa tai pyydä apua.

Lue lisää uudesta Google Assistantista.

Käytettävissä olevat kielet

Google Assistant on käytettävissä Android-laitteilla arabiaksi, bengaliksi, brasilianportugaliksi, englanniksi, espanjaksi, gudžaratiksi, hindiksi, hollanniksi, iberianportugaliksi, indonesiaksi, italiaksi, japaniksi, kannadaksi, koreaksi, malajalamiksi, marathiksi, norjaksi, perinteiseksi kiinaksi, puolaksi, ranskaksi, ruotsiksi, saksaksi, tamiliksi, tanskaksi, teluguksi, thaiksi, turkiksi, urduksi, venäjäksi, vietnamiksi ja yksinkertaistetuksi kiinaksi. Lisää kieliä on tulossa pian.

Mitä tarvitset

Jotta voit käyttää Google Assistantia, laitteessasi on oltava

• Android 5.0+, jossa on vähintään 1,0 Gt muistia tai
  • Android 6.0+, jossa on vähintään 1,5 Gt muistia
  • Google-sovelluksen versio 6.13 tai uudempi
  • Google Play Palvelut
  • 720p tai korkeampi näytön resoluutio
  • kielenä jokin yllä mainituista.
Laitteen ominaisuuksien tarkistaminen

Android-version tarkistaminen

Google-sovelluksen version tarkistaminen

1. Avaa laitteen Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse aloitusnäytöltä Valikko Menu ja sitten Asetukset ja sitten Tietoja.
  3. Katso versionumero yläreunasta.
  4. Jos versio on vanhempi kuin 6.13, siirry Google-sovelluksen sivulle ja valitse Päivitä.

Google Play Palvelujen tarkistaminen

1. Avaa laitteellasi Google Play Palvelujen sivu.
  2. Valitse Asenna. Jos näet tekstin Asennettu tai Poista käytöstä, Google Play Palvelut on jo asennettu.

Keskustelun aloittaminen

1. Kosketa pitkään laitteen aloitusnäyttöpainiketta tai sano "Ok Google". Jos Google Assistant ei ole päällä, sinua pyydetään laittamaan se päälle.
  2. Kysy jotain tai sano komento.

Vinkki: Jos puhelimessa on Android 8.0 tai uudempi, voit puhua Google Assistantille sanomalla "Ok Google", vaikka puhelin olisi lukittu. Katso, miten valitset lukitusnäytöllä näkyvät tiedot.

Muita tapoja käynnistää Assistant

Kirjoittaminen
  1. Kosketa pitkään laitteen aloitusnäyttöpainiketta.
  2. Napauta näppäimistökuvaketta Kirjoita.
  3. Lisää komento tai kysymys ja sitten Lähetä Send Arrow.
Google Assistant ‑sovelluksen avaaminen

Lataa ensin Google Assistant ‑sovellus.

1. Avaa laitteen Google Assistant ‑sovellus Assistant (iOS).
  2. Kysy jotain tai sano komento.
Puhelimen puristaminen (Pixel 2, 3, 3a tai 4)
  1. Purista puhelimen alaosaa.
  2. Kysy jotain tai sano komento.

Tutustu puristuseleeseen tai puhelimen puristusvoimakkuuden muuttamiseen.

Kommunikaatio Google Assistantin kanssa

1. Sano Android-puhelimelle tai ‑tabletille "Hey Google, open Assistant settings".
  2. Valitse "Kaikki asetukset" ‑kohdasta Yleiset ja sitten Syöttötapa.
  3. Valitse haluamasi syöttötapa.
    • Näin voit sanoa kysymyksen tai komennon: Valitse Ääni.
    • Näin voit kirjoittaa kysymyksen tai komennon: Valitse Näppäimistö.

Mitä voit kysyä

Voit kysyä Google Assistantilta "Mitä osaat tehdä?". Lue lisää esimerkkejä kysymyksistä.