Konfigurer Google-assistenten på enheten din

Du kan finne informasjon og få ting gjort ved hjelp av Google-assistenten. Still den spørsmål og be den gjøre ting.

Finn ut mer om den nye Google-assistenten.

Støttede språk

På Android-enheter er Google-assistenten tilgjengelig på arabisk, bengalsk, dansk, engelsk, fransk, gujarati, hindi, indonesisk, italiensk, japansk, kannada, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, malayalam, marathi, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk (Brasil), portugisisk (Portugal), russisk, spansk, svensk, tamilsk, telugu, thai, tyrkisk, tysk, urdu og vietnamesisk. Flere språk kommer snart.

Dette trenger du

For å bruke Google-assistenten må du ha en enhet med

• Android 5.0 eller nyere og minst 1 GB minne eller
  • Android 6.0 eller nyere og minst 1,5 GB minne
  • versjon 6.13 eller nyere av Google-appen
  • Google Play-tjenester
  • 720p skjermoppløsning eller bedre
  • et av språkene ovenfor angitt som enhetsspråk
Sjekk om enheten din har det som trengs

Sjekk hvilken Android-versjon du har

Sjekk hvilken versjon av Google-appen du har

1. Åpne Google-appen Google Søk på enheten din.
  2. På startskjermen trykker du på menyen Menu og så Innstillinger og så Om.
  3. Se etter versjonsnummeret øverst.
  4. Hvis du har en eldre versjon enn 6.13, kan du gå til siden for Google-appen og trykke på Oppdater.

Sjekk om du har Google Play-tjenester

1. Gå til siden for Google Play-tjenester på enheten.
  2. Trykk på Installer. Hvis du ser «Avinstaller» eller «Deaktiver», har du Google Play-tjenester allerede.

Start en samtale

1. Trykk og hold på hjemknappen på enheten din. Eventuelt kan du si «Hey Google». Hvis Google-assistenten er av, blir du bedt om å slå den på.
  2. Still et spørsmål eller si en kommando.

Tips: På enheter med Android 8.0 eller nyere kan du også snakke med Google-assistenten når enheten er låst. Bare si «Hey Google». Finn ut hvordan du kontrollerer hvilken informasjon som vises på låseskjermen.

Andre måter du kan nå assistenten på

Skriv
  1. Trykk og hold på hjemknappen på enheten.
  2. Trykk på tastaturet Type.
  3. Skriv inn et spørsmål eller en kommando og så Send Send Arrow.
Åpne Google Assistent-appen

Først må du installere Google Assistent-appen.

1. Åpne Google Assistent-appen Assistent (iOS) på enheten.
  2. Still et spørsmål eller si en kommando.
Klem sammen på telefonen (Pixel 2, 3, 3a og 4)
  1. Klem sammen på nedre halvdel av telefonen.
  2. Still et spørsmål eller si en kommando.

Se hvordan du klemmer sammen telefonen, eller finn ut hvordan du endrer hvor hardt du må klemme sammen telefonen.

Press & hold the Power button

• På Pixel 6 eller nyere – også Fold – trykk og hold på av/på-knappen.
  • Hvis du har en Pixel 4a eller nyere, inkludert Fold, med minst Android 12 og du vil snakke med assistenten via av/på-knappen, kan du åpne Innstillinger og så System og så Bevegelser og så Trykk og hold av/på-knappen.

Velg hvordan du vil kommunisere med Google-assistenten

1. På Android kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Gå til «Alle innstillinger», og trykk på Generelt og så Foretrukket inndatametode.
  3. Velg hvilken inndatametode du foretrekker.
    • For å stille et spørsmål eller si en kommando, trykk på Tale.
    • For å skrive inn spørsmål eller kommandoer, trykk på Tastatur.
Tips: På Pixel 6 og nyere kan du i visse tilfeller snakke til assistenten uten å si «Hey Google». Finn ut hvordan du slår på hurtigfraser.

Dette kan du spørre om

For å få ideer kan du si «Hva kan du gjøre?» til assistenten. Her er flere eksempler på hva du kan spørre om.