De Google Assistent instellen voor de app Persoonlijke veiligheid

Met de Google Assistent kun je met je stem snel en makkelijk hulp vragen aan je vertrouwde contacten via de Pixel-app Persoonlijke veiligheid. Deze app bevat functies zoals Veiligheidscheck en Informatie delen in noodgevallen.

Je locatie delen via Informatie delen in noodgevallen

Je kunt je realtime locatie delen met een aantal contacten voor noodgevallen. Deze contacten krijgen een sms met een link waarmee ze jou kunnen volgen via Google Maps. Je kunt ook een reden opgeven voor het delen van informatie in noodgevallen en de hulpdiensten rechtstreeks vanuit de app bellen.

De veiligheidscheck voorbereiden

Je kunt een veiligheidscheck aanzetten voor een bepaalde tijdsduur. Als je niet op tijd reageert, zet de veiligheidscheck automatisch Informatie delen in noodgevallen aan. Je live locatie wordt gedeeld met een aantal contacten voor noodgevallen. Tijdens de veiligheidscheck kun je ook handmatig Informatie delen in noodgevallen activeren en de hulpdiensten bellen.

Wat werkt met de veiligheidscheck en Informatie delen in noodgevallen

• De Google Assistent op ondersteunde Pixel-apparaten (Pixel 4+)

Veiligheidscheck en Informatie delen in noodgevallen instellen

Zo gebruik je de Google Assistent met de app Persoonlijke veiligheid:

1. Zorg dat de Google Assistent aanstaat op je apparaat.
  2. Open Persoonlijke veiligheid App Veiligheid
  3. Volg de instructies op het scherm voor het instellen van de veiligheidsfuncties die je wilt gebruiken.

Tip: Als je de veiligheidscheck of Informatie delen in noodgevallen wilt gebruiken als je telefoon is vergrendeld, doe je het volgende:

Veiligheidscheck starten en stoppen met de Assistent

Je kunt de Assistent vragen een veiligheidscheck te starten of te stoppen in de app Persoonlijke veiligheid. Als je de veiligheidscheck op je apparaat wilt starten, zeg je:

• 'Hey Google, begin veiligheidscheck.'
    • Als je geen tijd of datum opgeeft, vraagt de Assistent je hoelang. De maximale duur is 24 uur.
  • 'Hey Google, begin veiligheidscheck voor 30 minuten.'

Als je de Veiligheidscheck op je apparaat wilt stoppen, zeg je:

• 'Hey Google, stop veiligheidscheck.'

Tip: Als je de veiligheidscheck niet stopt, wordt Informatie delen in noodgevallen aangezet. De Assistent laat je weten dat Informatie delen in noodgevallen aanstaat en je locatie wordt gedeeld met je contacten voor noodgevallen.

Informatie delen in noodgevallen starten en stoppen met de Assistent

Je kunt de Assistent vragen om Informatie delen in noodgevallen te starten of te stoppen in de app Persoonlijke veiligheid. Je live locatie wordt gedeeld met een reeks contacten voor noodgevallen.

Als je Informatie delen in noodgevallen op je apparaat wilt starten, zeg je:

• 'Hey Google, begin Informatie delen in noodgevallen.'

Als je Informatie delen in noodgevallen op je apparaat wilt stoppen, zeg je:

• 'Hey Google, stop Informatie delen in noodgevallen.'