Så har Google Assistent utformats för att skydda din integritet

Google Assistent är utformad för att hålla din information privat och skyddad. Du kan använda funktioner som är inbyggda i enheter med Google Assistent, till exempel knappen för mikrofonavstängning och kamerabrytaren, samt inställningarna för Google Assistent för att styra när data skickas till Google.

Så här ser Google Assistent till att din data förblir privat

Vi vill på ett tydligt sätt bemöta de vanligaste frågorna om integritet och säkerhet som rör Google Assistent och enheter med Google Assistent, till exempel Google Home, Nest Mini, Nest Hub, Nest Audio med flera.

Fråga: Streamar Google Assistent-enhetens kamera hela tiden?

Fråga: Lyssnar Google Assistent på mig hela tiden?

Google Assistent är i viloläge tills den aktiveras, t.ex. genom att du säger ”Hey Google”. Statusindikatorn på enheten visar när Google-assistenten är aktiverad. I viloläget skickar den ingenting du säger till Googles servrar eller någon annan. När Google-assistenten har aktiverats avslutas viloläget och begäran skickas till Googles servrar. Detta kan även hända om något skulle låta som ”Hey Google” eller vid en oavsiktlig manuell aktivering.

Om du inte vill aktivera Google-assistenten med rösten kan du stänga av mikrofonen på enheten eller inaktivera Hey Google. Läs mer om hur du stänger av röstaktiveringar.

Fråga: Varför aktiverades Google Assistent fastän jag inte bad om det?

Det händer att Google-assistenten aktiveras oavsiktligt. Det sker om assistenten felaktigt registrerar att du vill ha hjälp. Google Assistent kan till exempel aktiveras när det finns ett ljud som låter som ”Hey Google” eller om enheten aktiveras manuellt av misstag. Vi arbetar ständigt med att minska oönskade aktiveringar. Om Google Assistent aktiveras av misstag kan du säga ”Hey Google, det där var inte till dig”, så raderas det senaste som skickades till Google från Min aktivitet. Läs mer om hur du ändrar Google-assistentens känslighet för ”Hey Google”.

Om du vill veta mer om hur dina uppgifter förblir skyddade i Google Assistent besöker du säkerhetscentret.

Styra Google Assistent-enheten

Stänga av kameran

Google Nests enheter för uppkopplade hem med kamera kan du inaktivera kameran på Google Nest Hub Max när som helst. Om du har en enhet från en tredje part kontaktar du tillverkaren av Google Assistent-enheten.

Inaktivera röstaktiveringar för Google Assistent

När Google-assistenten är i viloläget bearbetas korta ljudklipp på enheten så att aktiveringen ska fungera, till exempel när du säger ”Hey Google”. Om du inte vill att enheten ska bearbeta ljudklippen kan du

• stänga av mikrofonen på högtalaren, Smart Display-enheten eller den smarta väckarklockan. Stäng av mikrofonen med reglaget på baksidan av enheten. Reglaget är ofta rött eller orange när mikrofonen är av. Läs mer om hur du stänger av mikrofonen på Google Nest- eller Home-enheter.
  • inaktivera ”Hey Google” på en telefon eller surfplatta med Android.
    1. Säg ”Hey Google, öppna inställningarna för Google Assistent”.
    2. Tryck på Voice Match.
    3. Inaktivera Hey Google.

Tips! Om du inaktiverar ”Hey Google” kan du aktivera assistenten på andra sätt. Läs mer om hur du aktiverar Google-assistenten på enheten.

Justera känsligheten för ”Hey Google” i Google Assistent

Olika ljudmiljöer kan påverka hur känsliga enheter med Google Assistent är för fraser som låter som ”Hey Google”. På högtalare och Smart Display-enheter kan du justera enhetens känslighet efter vad som passar bäst för dig och din omgivning. Läs mer om hur du ändrar känsligheten för ”Hey Google” i Google Assistent.

Radera aktivitet i Google Assistent

Om du har aktiverat Webb- och appaktivitet kan det hända att interaktioner med assistenten sparas i Google-kontot och visas på sidan Min aktivitet. Du kan när som helst radera aktiviteten med Google Assistent eller välja att radera aktivitet automatiskt efter en viss tid. Läs mer om hur du raderar din aktivitet med Google-assistenten.

Läs mer om hur aktiviteten raderas.