Slik er Google-assistenten laget for å ivareta personvernet

Google-assistenten er utviklet for å holde brukernes informasjon privat og sikker. Du kan bruke funksjoner som er innebygd i Google Assistent-kompatible enheter, for eksempel knappene for å slå av mikrofonen og kameraet, samt Google Assistent-innstillingene for å kontrollere når Google-assistenten sender data til Google.

Slik holder Google-assistenten dataene dine private

Vi vil gjerne svare på noen av de vanligste spørsmålene vi får om personvern og sikkerhet knyttet til Google-assistenten og Google Assistent-kompatible enheter som blant annet Google Home, Nest Mini, Nest Hub og Nest Audio.

Spørsmål: Strømmer kameraet i Google Assistent-enheten min alltid?

Spørsmål: Lytter Google-assistenten alltid?

Google-assistenten venter i hvilemodus til den registrerer en aktivering, for eksempel når den hører «Hey Google». Statusindikatoren på enheten viser deg når Google-assistenten er aktivert. Når den er i ventemodus, sender den ikke det du sier, til verken Googles tjenere eller noen andre. Når Google-assistenten registrerer en aktivering, avslutter den hvilemodus og sender forespørselen til Google-tjenere. Dette kan også skje hvis en lyd høres ut som «Hey Google» eller du aktiverer den manuelt ved et uhell.

Hvis du ikke vil aktivere Google-assistenten med stemmen, kan du slå av enten mikrofonen på enheten eller «Hey Google». Finn ut hvordan du slår av taleaktivering.

Spørsmål: Hvorfor aktiveres Google-assistenten når jeg ikke har bedt om det?

Google-assistenten kan aktiveres ved et uhell, fordi den tok feil og trodde du ba den om hjelp. Det kan for eksempel hende at Google-assistenten aktiveres når den registrerer en lyd som høres ut som «Hey Google», eller hvis du aktiverer den manuelt ved et uhell. Vi jobber hele tiden med å redusere antallet utilsiktede aktiveringer. Hvis Google-assistenten aktiveres ved et uhell, kan du si «Hey Google, det var ikke til deg». Da sletter Google-assistenten det siste den sendte til Google, fra Min aktivitet. Finn ut hvordan du justerer hvor følsom Google-assistenten er for «Hey Google».

Du kan finne ut mer om hvordan Google-assistenten holder informasjonen din privat og sikker, i sikkerhetssenteret.

Kontrollér Google Assistent-enheten din

Slå av kameraet

Google Nest-smarthjemenheter med kamera kan du slå av kameraet på Google Nest Hub Max når som helst. Hvis du har en enhet fra en tredjepart, bør du kontakte produsenten av Google Assistent-enheten.

Slå av taleaktivering for Google-assistenten

Når Google-assistenten er i hvilemodus, behandler enheten korte lydklipp for å registrere aktiveringer, for eksempel når den hører «Hey Google». Hvis du vil sette behandlingen av slike lydklipp på enheten på pause, kan du gjøre dette:

• Slå av mikrofonen på høyttaleren, smartskjermen eller smartklokken. Slå av bryteren for mikrofonen på baksiden av enheten. Bryteren er ofte oransje eller rød når mikrofonen er slått av. Finn ut hvordan du slår av mikrofonen på Google Nest- eller Home-enheter.
  • Slå av «Hey Google» på Android-enheten din.
    1. Si «Hey Google, åpne Google Assistent-innstillingene».
    2. Trykk på Voice Match.
    3. Slå av Hey Google.

Tips: Hvis du slår av «Hey Google», kan du aktivere assistenten på andre måter. Finn ut hvordan du aktiverer Google-assistenten på enheten din.

Juster «Hey Google»-følsomheten for Google-assistenten

Ulike lydmiljøer kan påvirke hvor følsomme Google Assistent-kompatible enheter er for fraser som høres ut som «Hey Google». På høyttalere og smartskjermer kan du justere følsomheten for enheten din, slik at den fungerer best for deg og omgivelsene du bruker den i. Finn ut hvordan du endrer «Hey Google»-følsomheten for Google-assistenten.

Slett Google Assistent-aktiviteten din

Hvis du har slått på Nett- og appaktivitet, kan det hende interaksjonene du har med Google-assistenten, lagres i Google-kontoen din og vises i Google Assistent-aktiviteten på Min aktivitet-siden. Du kan slette Google Assistent-aktiviteten din når som helst, og du kan også velge å slette aktiviteten automatisk etter en viss periode. Finn ut hvordan du sletter Google Assistent-aktiviteten din.

Finn ut hvordan aktiviteten din slettes.