Hoe de Google Assistent is ontwikkeld voor je privacy

De Google Assistent is gemaakt om je informatie privé, veilig en beschermd te houden. Je kunt zelf bepalen wanneer de Google Assistent gegevens naar Google stuurt. Dit kun je doen via de Google Assistent-instellingen en via functies die zijn ingebouwd in apparaten met de Google Assistent, zoals de knop om de microfoon uit te zetten en de cameraschakelaar.

Hoe de Google Assistent je gegevens privé houdt

Op basis van een aantal van de belangrijkste vragen willen we graag duidelijkheid geven over privacy en beveiliging bij de Google Assistent en apparaten met de Google Assistent, zoals Google Home, Nest Mini, Nest Hub, Nest Audio en andere apparaten.

Jullie vroegen: Streamt de camera van een apparaat met de Google Assistent de hele tijd?

Jullie vroegen: Luistert de Google Assistent de hele tijd naar me?

De Google Assistent is ontworpen om in stand-bymodus te wachten totdat deze wordt geactiveerd, bijvoorbeeld wanneer je 'Hey Google' zegt. Aan de statusindicator op je apparaat kun je zien of de Assistent is geactiveerd. Als de stand-bymodus aanstaat, wordt wat je zegt niet naar de servers van Google gestuurd of naar iemand anders. Zodra de Google Assistent activering waarneemt, wordt de stand-bymodus beëindigd en stuurt de Assistent je verzoek naar Google-servers. Dit kan ook gebeuren als er geluid klinkt dat op 'Hey Google' lijkt of als je de Assistent per ongeluk met de hand activeert.

Als je de Google Assistent niet met je stem wilt activeren, kun je de microfoon op je apparaat uitzetten of 'Hey Google' uitzetten. Lees hoe je spraakactiveringen uitzet.

Jullie vroegen: Waarom reageert de Google Assistent ook als ik niets heb gevraagd?

De Google Assistent kan reageren terwijl dat niet de bedoeling was. In dit geval heeft de Assistent onterecht herkend dat je iets vroeg. De Google Assistent kan bijvoorbeeld reageren als er geluid klinkt dat op 'Hey Google' lijkt of als je de Assistent per ongeluk met de hand activeert. We werken er voortdurend aan om onbedoelde activeringen te verminderen. Als de Google Assistent per ongeluk wordt geactiveerd, kun je zeggen 'Hey Google, dat was niet voor jou'. De Google Assistent verwijdert dan het laatste wat naar Google werd gestuurd uit Mijn activiteit. Lees hoe je de gevoeligheid van de Google Assistent voor 'Hey Google' kunt aanpassen.

Ga naar het Veiligheidscentrum voor meer informatie over hoe de Google Assistent je informatie privé, veilig en beschermd houdt.

Je apparaat met de Google Assistent bedienen

De camera uitzetten

Voor smarthome-apparaten met camera's die aan Google Nest verbonden zijn kun je je camera op een Google Nest Hub Max uitzetten op elk gewenst moment. Als je een apparaat hebt dat is gemaakt door derden, neem je contact op met de fabrikant van je Google Assistent-apparaat.

Spraakactiveringen voor de Google Assistent uitzetten

Als de Google Assistent in de stand-bymodus staat, verwerkt je apparaat korte audiofragmenten om een activering te herkennen, bijvoorbeeld als je 'Hey Google' zegt. Als je wilt dat je apparaat de verwerking van deze audiofragmenten pauzeert, kun je het volgende doen:

• De microfoon uitzetten op je speaker, smartdisplay of smartklok. Zet de schakelaar voor de microfoon op de achterkant van het apparaat op uit. De schakelaar is vaak oranje of rood als de microfoon uitstaat. Lees hoe je de microfoon uitzet op Google Nest- of smarthome-apparaten.
  • 'Hey Google' uitzetten op je Android-telefoon of -tablet.
    1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Google Assistent'.
    2. Tik op Voice Match.
    3. Zet 'Hey Google' uit.

Tip: Als je 'Hey Google' uitzet, kun je de Assistent op andere manieren activeren. Lees hoe je de Google Assistent activeert op je apparaat.

De gevoeligheid van de Google Assistent voor 'Hey Google' aanpassen

Verschillende geluidsomgevingen kunnen van invloed zijn op hoe gevoelig apparaten met de Google Assistent zijn voor woordgroepen die klinken als 'Hey Google'. Op speakers of smartdisplays kun je de gevoeligheid van je apparaat aanpassen zodat dit het beste werkt voor jou en je omgeving. Lees hoe je de gevoeligheid van de Google Assistent voor 'Hey Google' aanpast.

Je activiteit van de Google Assistent verwijderen

Als je Web- en app-activiteit hebt aangezet, kunnen je interacties met de Google Assistent worden opgeslagen in je Google-account en worden weergegeven in je Google Assistent-activiteit in Mijn activiteit. Je kunt de activiteit van de Google Assistent op elk moment verwijderen of kiezen dat je activiteit na een bepaalde periode automatisch wordt verwijderd. Lees hoe je je Google Assistent-activiteit verwijdert.

Lees hoe je activiteit wordt verwijderd.