Sådan bruger Google Assistent dine data

Google Assistent bruger dine oplysninger til at give dig mere personligt tilpasset indhold. I afsnittene nedenfor kan du få flere oplysninger om, hvad Google Assistent gør med dine data, og hvordan du kan styre, hvilke data der bruges.

Sådan forstår og reagerer Assistent på det, du siger

Assistent bruger det, du siger, og oplysninger fra dine tilknyttede enheder og tjenester til at forstå og svare dig. Assistent bruger også disse oplysninger til andre formål, der er angivet i Googles privatlivspolitik, f.eks. til at forbedre Googles tjenester. Eksempler på oplysninger fra dine tilknyttede enheder og tjenester omfatter:

• Lokation (få flere oplysninger)
  • Enhedsnavne
  • Opgaver, hændelser og alarmer
  • Installerede apps, kontakter og playlister

Gå til Min konto og indstillingerne for Assistent for at få adgang til indstillinger og værktøjer, der giver dig mulighed for at beskytte dine data og dit privatliv.

Hvis Web- og appaktivitet er aktiveret, gemmes teksten fra dine Assistent-interaktioner og relaterede oplysninger fra dine tilknyttede enheder og tjenester på din Google-konto. Du kan gennemgå og slette dine Assistent-interaktioner i Min aktivitet.

Du kan få dine aktivitetsdata slettet automatisk fra Min aktivitet. Vælg en tidsgrænse på 3, 18 eller 36 måneder. Data, der er ældre end den valgte tidsgrænse, slettes løbende fra Min aktivitet automatisk.

For at hjælpe med at forbedre kvaliteten af Assistent læser, annoterer og gennemgår menneskelige kontrollanter teksten fra dine Assistent-forespørgsler og relaterede oplysninger. Vi sørger for at beskytte dit privatliv i forbindelse med denne proces. Dette omfatter fjernelse af tilknytningen mellem dine forespørgsler og din Google-konto, før kontrollanterne kan se eller annotere forespørgslerne.

Læs vores principper for privatliv og sikkerhed for at få bedre indblik i, hvordan vi beskytter og holder vores brugeres data private.

Sådan bruges dine data til at tilpasse din brugeroplevelse i Google Assistent

Google Assistent har styringselementer, der er nemme at bruge, så du kan vælge de privatlivsindstillinger, der passer til dine behov. Alt efter hvilken enhed du har, og hvilke indstillinger du bruger, kan Google Assistent bruge dine data til at give en mere personlig og nyttig brugeroplevelse. Hvis Web- og appaktivitet er aktiveret, bruges transskriptionerne af det, du siger til Google Assistent, samt oplysningerne fra dine tilknyttede enheder og tjenester til at give dig mere tilpassede svar. Nedenfor kan du se nogle ofte stillede spørgsmål om, hvordan Google Assistent kan bruge dine data.

I spurgte: Har Google Assistent adgang til mine mails?

Google Assistent viser dig muligvis oplysninger fra Gmail for at hjælpe dig med at løse opgaver, f.eks. bestille mad igen. Gmail-indhold bruges ikke til annoncer. Få flere oplysninger om privatlivs- og sikkerhedsfunktioner i Gmail.

I spurgte: Har Google Assistent adgang til mine billeder?

Afhængigt af dine indstillinger kan Google Fotos vises på enheder som f.eks. fjernsyn og smartskærme med Google Assistent. Du kan:

I spurgte: Hvordan bruger Google Assistent mine oplysninger på min Google-konto?

Afhængigt af dine indstillinger i Dine data i Google Assistent og andre Google Assistent-indstillinger som f.eks. Personligt indhold og Voice Match kan Google Assistent henvise til data på din Google-konto for at give dig det, du har brug for, når du beder om hjælp.

Se, hvordan du styrer, hvilke data Google Assistent har adgang til.

Hvilke data registrerer Google Assistent?

I spurgte: Gemmer Google Assistent mine data på min Google-konto?

Hvis du har aktiveret Web- og appaktivitet, gemmes din Google Assistent-aktivitet, f.eks. din samtalehistorik og de spørgsmål, du har stillet Google Assistent, på din konto, og den vises i Min aktivitet. Du kan:

• Deaktivere Web- og appaktivitet til enhver tid.
  • Vælge, at din aktivitet skal slettes automatisk efter 3 eller 18 måneder, eller beholde aktiviteten, indtil du sletter den manuelt.
  • Til enhver tid slette din aktivitet manuelt.
  • Aktivere Gæstetilstand for at bruge Google Assistent, uden at din Google Assistent-aktivitet gemmes på din konto eller bruges til personlig tilpasning af din brugeroplevelse.

I spurgte: Gemmer Google Assistent mine lydoptagelser?

Se hvordan du administrerer dine lydoptagelser.

Du kan til enhver tid se eller slette Google Assistent-aktivitet på din konto. Se, hvordan du sletter din Google Assistent-historik.

Vælg, hvilke data du vil dele med Google Assistent

Google arbejder hele tiden på at hjælpe folk med at forstå og administrere deres data.

Vælg, hvad du vil dele med Google Assistent

Der er et par indstillinger, der hjælper med at give dig en mere personligt tilpasset brugeroplevelse i Google Assistent. Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere disse indstillinger:

Når du deaktiverer disse indstillinger, deaktiveres de for Google Assistent og andre Google-tjenester, du bruger. Se, hvordan disse indstillinger tilpasser din Google Assistent-oplevelse til dig personligt.

Bestem, hvilke data Google Assistent skal have adgang til

Hvis du ikke vil have, at Google Assistent skal læse eller vise resultater, der er specifikke for dig, på din enhed, kan du deaktivere personligt indhold for enheden. Når du deaktiverer personligt indhold, giver Assistent dig ikke personligt tilpassede resultater, herunder resultater fra andre Google-produkter og -tjenester som f.eks. Gmail eller Google Kalender. Se, hvordan du administrerer personligt indhold for dine enheder med indbygget Google Assistent.

Hvis du vil have, at Google Assistent skal levere personligt indhold, men ikke vil have, at dine billeder fra Google Fotos skal vises på din smartskærm eller dit fjernsyn, kan du deaktivere adgangen til Google Fotos:

1. Åbn Google Assistent-appen Assistent.
  2. Øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede eller forbogstav og derefter Videoer og billeder.
    • Hvis du ikke kan finde dit profilbillede eller forbogstav, skal du først trykke på Personlige opdateringer.
  3. Deaktiver Google Fotos.
Vælg, hvordan dine Google-data skal bruges til annoncer

I dine annonceindstillinger kan du styre, hvilke data Google bruger til at personligt tilpasse annoncer til dig.

Slet Google Assistent-aktiviteten fra din Google-konto

Hvis du har aktiveret Web- og appaktivitet, bliver dine interaktioner med Assistent gemt på din Google-konto og vist i din Google Assistent-aktivitet i Min aktivitet. Du kan til enhver tid slette din Google Assistent-aktivitet eller ændre dine indstillinger for automatisk sletning. Se, hvordan du sletter din Google Assistent-aktivitet.

Du kan også bede Google Assistent om at slette aktivitet fra din konto. Du kan f.eks. sige:

• "Hey Google, slet min sidste samtale."
  • "Hey Google, slet dagens aktivitet."

Få flere oplysninger om, hvordan din aktivitet slettes.

Tip! Du kan også fjerne Voice Match fra alle enheder. Tryk på Fjern Voice Match fra alle mine enheder for at fjerne Voice Match.

Fjern Voice Match fra alle enheder

Hvis du fjerner Voice Match fra alle dine enheder, kan Google Assistent ikke længere genkende din stemme. Google Assistent mister kernefunktioner og -egenskaber såsom:

• Den giver dig ikke personligt indhold som f.eks.:
    • Opgaver og kalenderbegivenheder på delte enheder såsom højttalere og smartskærme.
    • Personligt indhold vil muligvis stadig være tilgængeligt på din telefon.
  • Den reagerer ikke på "Hey Google" på din telefon, men reagerer på det på delte enheder.
  • Den genkender ikke længere dit ansigt, da Face Match også fjernes fra kvalificerede enheder.

Lydklip og billeder, du har optaget eller taget i forbindelse med tilmelding til disse tjenester, slettes. Der kan gå noget tid, før ændringen træder i kraft. Hvis du har en ældre enhed, skal du muligvis fjerne Voice Match på en anden måde.