Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Hoe de Google Assistent met je gegevens werkt

De Google Assistent gebruikt je gegevens om je meer gepersonaliseerde resultaten te bieden. Hieronder vind je meer informatie over wat de Google Assistent met je gegevens doet en hoe je kunt bepalen welke gegevens worden gebruikt.

Hoe de Assistent je begrijpt en reageert

De Assistent gebruikt wat je zegt en informatie van je gekoppelde apparaten en services om je te begrijpen en op je te reageren. De Assistent gebruikt deze informatie ook voor andere doeleinden die worden vermeld in het Privacybeleid van Google, zoals verbeteringen aan de Google-services. Voorbeelden van informatie over je gekoppelde apparaten en services zijn:

• locatie (meer informatie)
  • apparaatnamen
  • taken, gebeurtenissen en wekkers
  • geïnstalleerde apps, contacten en playlists

Ga naar de instellingen van Mijn account en de Assistent voor toegang tot instellingen en tools waarmee je je gegevens kunt beveiligen en je privacy kunt beschermen.

Als Web- en app-activiteit aanstaat, wordt de tekst van je Assistent-interacties en gerelateerde informatie van je gekoppelde apparaten en services opgeslagen in je Google-account. Je kunt je Assistent-interacties nagaan in en verwijderen uit Mijn activiteit.

Je kunt je activiteitsgegevens automatisch laten verwijderen uit Mijn activiteit. Kies een tijdslimiet van 3, 18 of 36 maanden. Gegevens ouder dan de selectie worden voortdurend automatisch verwijderd uit Mijn activiteit.

Menselijke reviewers lezen, annoteren en verwerken de teksten van je Assistent-opdrachten en gerelateerde informatie om de kwaliteit te bewaken en te verbeteren. We zorgen dat je privacy tijdens dit proces beschermd is. Dit geldt ook als je je opdrachten ontkoppelt van je Google-account voordat reviewers ze zien of annoteren.

Lees onze Privacy- en beveiligingsprincipes om beter te begrijpen hoe we de gegevens van onze gebruikers privé en beveiligd houden.

Hoe je gegevens worden gebruikt om de functionaliteit van de Google Assistent te personaliseren

De Google Assistent heeft ingebouwde en gebruiksvriendelijke opties, zodat je de privacyinstellingen kunt kiezen die bij je passen. Afhankelijk van je apparaat- en accountinstellingen kan de Google Assistent je gegevens gebruiken om de functionaliteit te personaliseren en nuttiger te maken. Als Web- en app-activiteit aanstaat, wordt de tekst van wat je tegen de Assistent zegt en informatie van je gekoppelde apparaten en services gebruikt om je meer gepersonaliseerde antwoorden te geven. Hieronder volgen een paar vragen die ons vaak gesteld worden over de manier waarop de Google Assistent je gegevens kan gebruiken.

Jullie vroegen: Heeft de Google Assistent toegang tot mijn e-mails?

De Google Assistent kan je informatie uit Gmail tonen om je te helpen taken uit te voeren, zoals eten bestellen. Gmail-content wordt niet gebruikt voor advertenties. Meer informatie over privacy- en beveiligingsfuncties van Gmail

Jullie vroegen: Heeft de Google Assistent toegang tot mijn foto's?

Afhankelijk van je instellingen kunnen foto's uit Google Foto's worden weergegeven op je apparaten, zoals tv's en smartdisplays met de Google Assistent. Je kunt:

Jullie vroegen: Hoe gebruikt de Google Assistent de gegevens in mijn Google-account?

De Google Assistent kan gegevens in je Google-account gebruiken om je te helpen als je dat vraagt. Dit is afhankelijk van je instellingen in Je gegevens in de Google Assistent en andere instellingen voor de Google Assistent, zoals Persoonlijke resultaten en Voice Match.

Hoe je bepaalt welke gegevens de Google Assistent kan gebruiken

Welke gegevens de Google Assistent registreert

Jullie vroegen: Slaat de Google Assistent mijn gegevens op in mijn Google-account?

Als je Web- en app-activiteit hebt aangezet, wordt je Google Assistent-activiteit, zoals je gespreksgeschiedenis of de vragen die je hebt gesteld aan de Google Assistent, opgeslagen in je account en weergegeven in Mijn activiteit. Je kunt:

• Web- en app-activiteit op elk moment uitzetten.
  • Kiezen om je activiteit na 3 of 18 maanden automatisch te verwijderen of je activiteit te bewaren totdat je deze handmatig verwijdert.
  • Op elk moment handmatig je activiteit verwijderen.
  • De gastmodus aanzetten om de Google Assistent te gebruiken zonder dat je activiteiten met de Google Assistent in je account worden opgeslagen of gebruikt worden om je functionaliteit te personaliseren.

Jullie vroegen: Slaat de Google Assistent mijn audio-opnamen op?

Hoe je je audio-opnamen kunt beheren

Je kunt je Google Assistent-activiteit op elk moment bekijken of verwijderen in je account. Hoe je je Google Assistent-geschiedenis verwijdert

Kiezen welke gegevens je wilt delen met de Google Assistent

Google wil mensen altijd helpen hun gegevens te begrijpen en te beheren.

Kiezen wat je deelt met de Google Assistent

Er zijn een aantal instellingen die je meer gepersonaliseerde functies bieden bij de Google Assistent. Je kunt deze instellingen altijd aan- of uitzetten:

Als je deze instellingen uitzet, zet je ze uit voor de Assistent en andere Google-services die je gebruikt. Meer informatie over hoe deze instellingen de functionaliteit van de Google Assistent personaliseren

Bepalen welke gegevens de Google Assistent kan gebruiken

Als je niet wilt dat de Google Assistent resultaten die specifiek zijn voor jou voorleest of weergeeft op je apparaat, kun je Persoonlijke resultaten uitzetten voor dat apparaat. Als je Persoonlijke resultaten uitzet, geeft de Assistent je geen gepersonaliseerde resultaten. Hieronder vallen resultaten uit andere Google-producten en -services, zoals Gmail of Google Agenda. Meer informatie over hoe je persoonlijke resultaten beheert voor je apparaten met de Google Assistent

Als je wilt dat de Google Assistent persoonlijke resultaten geeft, maar niet wilt dat je foto's van Google Foto's worden weergegeven op je smartdisplays of tv's, kun je de toegang tot Google Foto's uitzetten:

1. Open de Google Assistent-app Assistent.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Video's en foto's.
    • Als je je profielfoto of initiaal niet kunt vinden, tik je eerst op Persoonlijke updates.
  3. Zet Google Foto's uit.
Bepalen hoe je Google-gegevens worden gebruikt voor advertenties

Je kunt via je advertentie-instellingen bepalen welke gegevens Google gebruikt om advertenties voor je te personaliseren.

Je activiteiten met de Google Assistent verwijderen uit je Google-account

Als je Web- en app-activiteit hebt aangezet, worden je interacties met de Assistent opgeslagen in je Google-account en weergegeven in je Activiteiten met de Google Assistent in Mijn activiteit. Je kunt de Google Assistent-activiteit op elk moment verwijderen of je instellingen voor automatisch verwijderen wijzigen. Hoe je je activiteiten met de Google Assistent verwijdert

Je kunt de Google Assistent ook vragen activiteit uit je account te verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

• 'Hey Google, verwijder mijn laatste gesprek.'
  • 'Hey Google, verwijder de activiteit van vandaag.'

Hoe je activiteit wordt verwijderd

Tip: Je kunt Voice Match ook van alle apparaten verwijderen. Als je Voice Match wilt verwijderen, tik je op Voice Match verwijderen van al mijn apparaten.

Voice Match verwijderen van alle apparaten

Als je Voice Match van al je apparaten verwijdert, herkent de Google Assistent je stem niet meer. De Google Assistent verliest kernfuncties en -mogelijkheden, zoals:

• Je krijgt geen persoonlijke resultaten meer waaronder:
    • Taken en agenda-afspraken op gedeelde apparaten, bijvoorbeeld op speakers en smartdisplays.
    • Persoonlijke resultaten kunnen nog steeds beschikbaar zijn op je telefoon.
  • De Assistent reageert niet op Hey Google op je telefoon, maar wel op gedeelde apparaten.
  • De Assistent herkent je gezicht niet meer omdat Face Match ook van geschikte apparaten verwijderd wordt.

Audiofragmenten en foto's die je hebt gemaakt om je in te schrijven voor deze services, worden verwijderd. Het kan even duren voordat deze wijzigingen doorgevoerd worden. Voor sommige oudere apparaten heb je misschien een andere manier nodig om Voice Match te verwijderen.

true
Deursoek Hulpsentrum