Kom i gang med kjøremodusen til Google-assistenten

Du kan bruke kjøremodusen i Google-assistenten for å få hjelp med å gjøre ting når du kjører. Du kan høre og sende meldinger, ringe og kontrollere medieinnold ved bare å bruke stemmen.

Viktig: Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige på alle språk, i alle land eller på alle kompatible Android-enheter.

Du trenger

en Android-telefon med

• Android-versjon 9.0 eller nyere
  • minst 4 GB RAM
  • bare portrettmodus
  • Steder:
    • Australia
    • Canada
    • Frankrike
    • Tyskland
    • India
    • Italia
    • Mexico
    • Spania
    • Storbritannia
    • USA

Tips:

• Av praktiske og sikkerhetsmessige hensyn bør du dokke telefonen når du bruker kjøremodus for assistenten.
  • Slik får du varsler om meldinger:
    • Trykk på Innstillinger  og så Apper og varsler og så Avansert og så Spesiell apptilgang og så Tilgang til varsler og så Google.
    • Slå på Gi tilgang til varsler.
  • Slik kan du ringe og sende meldinger til kontaktene dine: Gi tilgang til kontaktene på enheten.

Start kjøremodusen

Når du navigerer i Google Maps, starter kjøremodusen automatisk.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen din.
  2. Søk etter destinasjonen din, eller trykk på den på kartet.
  3. Trykk på Start.

Tips: Du kan også si «Hey Google, naviger til [destinasjon]».

Dette kan du spørre om i kjøremodusen for assistenten

• Ring noen: Si «Ring» eller «Ring [kontakt]».
  • Svar på anrop: Assistenten sier «Anrop fra [kontakt]. Vil du svare?»
  • Send meldinger: «Send en melding til [kontakt]» eller «Send en melding».
  • Hør meldingene dine: «Les meldingene mine».
  • Hør på musikk: «Spill [artist]» eller «Spill [sjanger]».

Tips: For å bruke kommandoer kan du enten si «Hey Google» eller trykke på mikrofonen Mikrofon og så si noe.

Finn ut mer om hvordan du bruker musikkommandoer.

Tilgangsinnstillinger

Viktig: Hvis du slår på anropsinnstillinger for kjøremodus, blir innkommende anrop kunngjort automatisk.

Mens du kjører, kan du

• administrere kjørerelaterte innstillinger for assistenten
  • slå kjøremodus av eller på
  • la assistenten administrere innkommende anrop og lese og svare på meldinger
  1. På Android-enheter kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Trykk på Transport og så Kjøremodus.

Tips: Du kan også åpne innstillingene i kjøremodusen eller Google Maps-appen Kart.

• Innstillinger via kjøremodusen:Trykk på Innstillinger Innstillinger.
  • Innstillinger via Google Maps-appen: Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven dinog så Innstillinger og så Navigasjonsinnstillinger og så Google Assistent-innstillinger.

Bruk Google-assistenten mens du navigerer

Med Google-assistenten kan du finne informasjon og få ting gjort mens du kjører. Du kan stille spørsmål og be assistenten om å gjøre ting i Google Maps, så du kan konsentrere deg om kjøringen.

Tips: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på alle språk eller i alle land og områder.

Slå kjøremodusen av eller på i Google Maps

1. Åpne Google Maps-appen Kart på en Android-enhet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger og så Navigasjonsinnstillinger og så Google Assistent-innstillinger.
  3. Slå Kjøremodus av eller på.

Finn ut hvordan du bruker kjøremodusen i Google-assistenten.

Snakk med Google-assistenten

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten. Du må konfigurere Google-assistenten hvis du ikke har brukt den ennå.
  2. Naviger til et sted. Du kan også si «Ok Google, naviger hjem».
  3. Si «Ok Google» når du er i navigasjonsmodus, eller trykk på Assistent-mikrofonen Mikrofon.
  4. Be Google-assistenten om å hjelpe deg med noe.

Få hjelp fra Google-assistenten

• «Ring mamma».
  • «Send en melding til Lars» eller «Send en SMS til Joanna».
  • «Jeg prøver lykken».
  • «Hvordan er været?» eller «Hvordan er været i Bergen?»
  • «Spill litt jazz» eller «Slutt å spille musikk».
  • «Når er det neste møtet mitt?»

Reiser og steder i nærheten

• «Hvilken vei er dette?»
  • «Bensinstasjoner i nærheten».
  • «Når stenger [stedsnavn]?»
  • «Vis en ruteoversikt» eller «Vis alternative ruter».
  • «Restauranter i nærheten».

Veibeskrivelser og navigering

• «Hvor skal jeg ta av?» eller «Neste trinn».
  • «Hvor lenge er det til jeg er fremme?»
  • «Hvordan er trafikken lenger fremme?» eller «Hvordan er trafikken hjemover?»
  • «Vis trafikk» eller «Skjul trafikk».
  • «Vis satellittvisningen» eller «Skjul satellittvisningen».
  • «Unngå bomstasjoner» eller «Tillat bomstasjoner».
  • «Slå av lyd for taleveiledning» eller «Slå på lyd for taleveiledning».
  • «Sentrér på kartet».
  • «Vis veibeskrivelse».
  • «Unngå motorveier» eller «Tillat motorveier».
  • «Hva er destinasjonen min?» eller «Hvor langt er det til destinasjonen min?»
  • «Avslutt navigasjonen».
  • «Hvor er jeg?»
  • «Er vi fremme snart?»
  • «Hjelp».

Du kan også be Google-assistenten om informasjon og hjelp med oppgaver i hverdagen. Finn ut hva annet du kan spørre om.

Hør meldinger mens du kjører, med Google-assistenten

Med automatisk opplesning kan du høre og svare på nye meldinger etter hvert som de kommer inn. Når du er ferdig med å kjøre, slås automatisk opplesning av frem til neste kjøretur.

Viktig: Denne funksjonen er tilgjengelig på engelsk for følgende land eller region:

• Australia
  • India
  • Irland
  • Singapore
  • Storbritannia
  • USA

Slå på varsler

For å få meldingsvarsler automatisk må du slå på varsler for Google-appen.

1. På enheten går du til Innstillinger.
  2. Trykk på Apper og varsler og så Avansert og så Spesiell apptilgang og så Tilgang til varsler og så Google.
  3. Slå på Gi tilgang til varsler.

Hør meldinger automatisk

1. Før du begynner å kjøre, må du slå på kjøremodusen for Google-assistenten.
  2. Si «Hey Google, slå på automatisk opplesning».
  3. Når du får en ny melding, leser Google-assistenten den opp.
    • Når Google-assistenten leser opp meldingene dine, settes annet medieinnhold på pause før det gjenopptas.
  4. Når kjøreturen er over, slås automatisk opplesning av frem til neste kjøretur.

Svar på meldinger

1. Når Google-assistenten har lest opp en melding, kan du si «Hey Google, svar».
  2. Si meldingen din.
  3. Google-assistenten bekrefter meldingen med deg og sender den.

Finn ut mer om å sende meldinger med assistenten.

Slå automatisk opplesing av eller på

• For å stoppe: Si «Slå av automatisk opplesing» eller «Slutt å lese meldingene mine».
  • For å gjenoppta: Si «Slå på automatisk opplesning».

Tips: Den automatiske opplesingen settes av og til på pause, for eksempel når du er i en samtale eller når Maps gir deg en veibeskrivelse.

Dette leser Google-assistenten

• Nye meldinger fra kontaktene dine
    • Hopper over meldinger fra ukjente avsendere
    • Spør før lange meldinger leses opp
  • Nye meldinger fra gruppesamtaler