Kom godt i gang med Google Assistent-køretilstand

Du kan bruge Google Assistents køretilstand til at hjælpe dig med at udføre handlinger, mens du kører. Du kan læse og sende beskeder, foretage opkald og styre medier med din stemme.

Vigtigt! Visse funktioner er ikke tilgængelige på alle sprog, i alle lande eller på alle kvalificerede Android-enheder.

Du skal bruge følgende

En Android-telefon med:

• Android-version 9.0 eller nyere
  • Mindst 4 GB RAM
  • Kun portrættilstand
  • Lokationer:
    • Australien
    • Canada
    • Frankrig
    • Tyskland
    • Indien
    • Italien
    • Mexico
    • Spanien
    • Storbritannien
    • USA

Tips!

• Af hensyn til din sikkerhed og bekvemmelighed bør du fastgøre din telefon, mens du anvender Assistent-køretilstand.
  • Sådan får du notifikationer om beskeder:
    • Tryk på Indstillinger  og derefter Apps og notifikationer og derefter Avanceret og derefter Særlig appadgang og derefter Notifikationsadgang og derefter Google.
    • Aktivér Giv adgang til notifikationer.
  • Sådan foretager du opkald og sender beskeder til dine kontakter: Giv tilladelse til kontakter på enheden.

Start køretilstand

Når du navigerer i Google Maps, starter køretilstand automatisk.

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon.
  2. Søg efter din destination, eller tryk på den på kortet.
  3. Tryk på Start.

Tip! Du kan også sige "Hey Google, gå til [destination]".

Hvad du kan spørge om i Assistent-køretilstand

• Foretag et opkald: Sig "Foretag et opkald" eller "Ring til [kontakt]".
  • Besvar et opkald: Assistent siger "Opkald fra [kontakt]. Vil du besvare det?"
  • Send en besked: "Send en besked til [kontakt]" eller "Send en besked".
  • Se dine beskeder: "Læs mine beskeder".
  • Lyt til musik: "Afspil [kunstner]" eller "Afspil [genre]".

Tip! Du kan bruge kommandoer ved enten at sige "Hey Google" eller trykke på mikrofonen Mikrofon, før du taler.

Se, hvordan du bruger musikkommandoer.

Adgangsindstillinger

Vigtigt! Hvis du aktiverer opkaldsindstillingerne for køretilstand, annonceres indgående opkald automatisk.

Under kørsel kan du:

• Administrere kørerelaterede indstillinger for Assistent.
  • Slå køretilstand til eller fra.
  • Give Assistent tilladelse til at administrere dine indgående opkald samt læse og besvare dine beskeder.
  1. Sig "Hey Google, åbn indstillingerne for Assistent" på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Transport og derefter Køretilstand.

Tip! Du kan også få adgang til indstillingerne via køretilstand eller Google Maps-appen Maps.

• Indstillinger via køretilstand: Tryk på Indstillinger Indstillinger.
  • Indstillinger via Google Maps-appen: Tryk på Dit profilbillede eller forbogstav og derefter Indstillinger og derefter Navigationsindstillinger og derefter Indstillinger for Google Assistent.

Brug Google Assistent, mens du bruger navigation

Google Assistent kan hjælpe dig med at finde oplysninger og få ting gjort, mens du kører. Stil spørgsmål, og bed den om at gøre noget i Google Maps, så du kan fokusere på trafikken.

Tip! Denne funktion er ikke tilgængelig på alle sprog og i alle lande/regioner.

Slå køretilstand til eller fra i Google Maps

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav Kontocirkel og derefter Indstillinger og derefter Navigationsindstillinger og derefter Indstillinger for Google Assistent.
  3. Slå køretilstand til eller fra.

Få flere oplysninger om, hvordan du bruger Google Assistents køretilstand.

Tal til Google Assistent

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet. Hvis du ikke har brugt Google Assistent før, skal du konfigurere Google Assistent.
  2. Naviger til et sted. Du kan også sige "Hey Google, vis vej hjem".
  3. Sig "Hey Google" i navigationstilstand, eller tryk på Assistent-mikrofonen Mikrofon.
  4. Bed Google Assistent om hjælp til noget.

Få hjælp fra Google Assistent

• "Ring til mor".
  • "Send en besked til Lars" eller "Send en sms til Søren".
  • "Jeg prøver lykken".
  • "Hvordan er vejret?" eller "Hvordan er vejret i Seattle?"
  • "Spil noget jazz" eller "Stop med at spille musik".
  • "Hvornår er mit næste møde?"

Rejser og steder i nærheden

• "Hvilken vej er jeg på?"
  • "Tankstationer i nærheden".
  • "Hvornår lukker [navn på sted]?"
  • "Vis ruteoversigt" eller "Vis alternative ruter".
  • "Restauranter i nærheden".

Rutevejledning og navigation

• "Hvor skal jeg dreje næste gang?" eller "Næste trin".
  • "Hvornår er jeg fremme?"
  • "Hvordan er trafikken forude?" eller "Hvordan er trafikken på hjemturen?"
  • "Vis trafik" eller "Skjul trafik".
  • "Vis satellitvisning" eller "Skjul satellitvisning".
  • "Undgå betalingsveje" eller "Tillad betalingsveje".
  • "Slå talevejledning fra" eller "Slå talevejledning til".
  • "Centrér igen".
  • "Vis rutevejledning som en liste".
  • "Undgå motorveje" eller "Tillad motorveje".
  • "Hvad er min destination?" eller "Hvor langt er der til min destination?"
  • "Afslut navigation".
  • "Hvor er jeg?"
  • "Hvornår er vi der?"
  • "Hjælp".

Du kan også bede Google Assistent om oplysninger og hjælp til hverdagsopgaver. Få flere oplysninger om, hvad du ellers kan spørge om.

Få oplæst beskeder, mens du kører, med Google Assistent

Med automatisk oplæsning kan du få oplæst og besvare nye beskeder, efterhånden som de kommer. Når din køretur slutter, deaktiveres automatisk oplæsning, indtil din næste køretur.

Vigtigt! Denne funktion er tilgængelig på engelsk i følgende lande eller regioner:

• Australien
  • Indien
  • Irland
  • Singapore
  • Storbritannien
  • USA

Slå notifikationer til

Hvis du vil modtage beskednotifikationer automatisk, skal du aktivere notifikationer for Google-appen.

1. Gå til Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Avanceret og derefter Særlig appadgang og derefter Notifikationsadgang og derefter Google.
  3. Aktivér Giv adgang til notifikationer.

Få oplæst beskeder automatisk

1. Aktivér Google Assistent-køretilstand, inden du begynder at køre.
  2. Sig "Hey Google, aktivér automatisk oplæsning".
  3. Når du modtager en ny besked, læser Google Assistent den højt.
    • Når Google Assistent læser dine beskeder, sættes andre medier på pause og genoptages efterfølgende.
  4. Når din køretur slutter, deaktiveres automatisk oplæsning, indtil din næste køretur.

Svar på beskeder

1. Når Google Assistent har læst en besked højt, skal du sige "Hey Google, svar".
  2. Indtal din besked.
  3. Google Assistent bekræfter beskeden med dig og sender den.

Få flere oplysninger om, hvordan du sender beskeder med Assistent.

Slå automatisk oplæsning til eller fra

• Sådan stopper du automatisk oplæsning: Sig "Deaktiver automatisk oplæsning" eller "Stop med at læse mine beskeder højt".
  • Sådan genoptager du automatisk oplæsning: Sig "Aktivér automatisk oplæsning".

Tip! Automatisk oplæsning sættes nogle gange på pause, f.eks. når du er i et opkald, eller når Maps giver dig rutevejledning.

Hvad Google Assistent læser højt

• Nye beskeder fra dine kontakter
    • Beskeder fra ukendte afsendere læses ikke højt
    • Assistent spørger, før den læser lange beskeder højt
  • Nye beskeder fra gruppesamtaler