De Google Assistent instellen en gebruiken op je Android TV

Je kunt vragen stellen en taken uitvoeren op je Android TV-apparaat.

De Google Assistent is vooraf geïnstalleerd op je Android TV-apparaat. Je kunt de Google Assistent aanzetten als je het apparaat voor het eerst instelt, of je kunt dit later doen.

Op Android TV's is de Google Assistent beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees (Brazilië) en Spaans. Er komen binnenkort meer talen beschikbaar.

Voordat je begint

Stel eerst je Android TV in.

Als je tv al is ingesteld, check je op updates:

1. Kies op je tv de optie Instellingen Instellingen En dan Over.
  2. Selecteer Systeemupgrade En dan Checken op update En dan Nu checken.
    • Selecteer Downloaden als je systeem een update nodig heeft.
    • Als je geen update nodig hebt, zie je het bericht Je systeem is up-to-date.

De Assistent instellen

1. Druk op de afstandsbediening van je Android TV op de Assistent-knop Assistent of de microfoonknop Assistent-microfoon.
  2. Je ziet een introductie op je tv-scherm. Volg de stappen om het instellen af te ronden.

Praten tegen de Assistent

• Druk op de afstandsbediening van je Android TV op de Assistent-knop Assistent of de microfoonknop Assistent-microfoon. Stel dan je vraag. Spreek in de microfoon op je afstandsbediening zodat de Assistent je kan horen.
  • Op sommige apparaten heb je de afstandsbediening niet nodig. Zeg 'Hey Google' om de Assistent te activeren.

Meer doen met de Assistent op je Android TV:

• Vraag de Assistent: 'Wat kun je doen?'
  • Download de Assistent-app Assistent op je telefoon.

Als je geen Android TV-apparaat hebt maar je tv wel met de Assistent werkt, bekijk je meer informatie over hoe je de Assistent gebruikt op andere tv's.