Je Android TV en afstandsbediening instellen

Als je een nieuwe Android TV hebt, moet je deze instellen en verbinding maken met je afstandsbediening.

Voordat je begint

Zorg dat je over het volgende beschikt:

• Een wifi-internetverbinding
  • Een Google-account

Als je tv geen Android TV heeft ingebouwd, heb je het volgende nodig:

• Een extern apparaat met Android TV
  • Eén tv of monitor met HDMI-poorten die HDCP ondersteunt
  • Eén HDMI-kabel

Stap 1: Sluit je Android TV aan

Als Android TV is ingebouwd in je tv, steek je de stekker van de tv in een stopcontact en ga je door naar stap 2.

Als je een afzonderlijk Android TV-apparaat hebt, moet je dit aansluiten op je tv of beeldscherm:

1. Zet je tv of monitor uit.
  2. Sluit je Android TV-apparaat met de HDMI-kabel aan op je tv of monitor.
  3. Sluit je Android TV aan op een stopcontact.

Stap 2: Koppel je afstandsbediening

1. Zet je tv of beeldscherm aan.
  2. Druk op Source (Bron) of Input (Ingang) om de juiste ingang voor je Android TV-apparaat te selecteren. Je ziet een afbeelding van een tv, een afstandsbediening en een timer.
  3. Volg de instructies op het scherm om je afstandsbediening te koppelen.

Als de afstandsbediening verbinding maakt met de tv, zie je een vinkje op het scherm. Als er niet meteen verbinding wordt gemaakt, probeer je stap 3 opnieuw.

Stap 3: Stel je Android TV in

Je kunt je tv op 2 manieren instellen:

• Snel aan de slag met een Android-telefoon
  • Instellen met de afstandsbediening

Als je dit nog niet hebt gedaan, kies je een taal voordat je het aanmeldingsproces start.

Instellen met Snel aan de slag

1. Als je op je tv het bericht 'Je tv snel instellen met je Android-telefoon?' ziet, gebruik je de afstandsbediening om Doorgaan of Ja te kiezen.
  2. Open de Google-app Google Android TV-logo op je Android-telefoon.
  3. Typ of zeg 'stel mijn apparaat in'.
  4. Volg de instructies op je telefoon totdat je een code krijgt. Geef de code op je tv op.
  5. Tik op je telefoon op de naam van je tv als deze wordt getoond.
  6. Volg de instructies op je tv om het instellen af te ronden.

Tip: Je tv logt automatisch in op je Google-account en maakt verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als je telefoon.

Instellen met de afstandsbediening

1. Kies Overslaan met de afstandsbediening als je het bericht 'Je tv snel instellen met je Android-telefoon?' ziet.
  2. Maak verbinding met wifi.
    • Het kan even duren voordat je systeem is geüpdatet.
  3. Kies Inloggen en dan Je afstandsbediening gebruiken.
  4. Log in op je Google-account.
  5. Volg de instructies op het scherm om het instellen af te ronden.