Gør Android TV mere tilgængeligt

Du kan bruge den indbyggede skærmlæser, undertekster m.m. til at gøre din Android TV-brugeroplevelse endnu bedre.

Vigtigt! De funktioner og valgmuligheder, du finder på din enhed, kan variere, afhængigt af hvilken Android-version og tv-model du bruger.

Brug en skærmlæser

Når du bruger en skærmlæser, kan du høre, hvad der foregår på dit fjernsyn eller din skærm.

Vigtigt! Du skal have hjælp fra en seende for at aktivere skærmlæseren.

1. Gå til enhedsindstillingerne Indstillinger på dit Android TV.
  2. Under "Enhedspræferencer" skal du vælge Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner og så TalkBack og så Aktivér.

Skift indstillinger for skærmlæseren

1. Gå til enhedsindstillingerne Indstillinger på dit Android TV.

2. Under "Enhedspræferencer" skal du vælge Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner og så TalkBack og så Konfiguration.
  3. Vælg dine foretrukne indstillinger for:
    • Talelydstyrke
    • Detaljering
      • Tastaturekko
      • Brugstips
    • Oplæsning af adgangskoder
Tip! Du kan finde flere valgmuligheder og indstillinger for TalkBack, f.eks. talehastighed og intonation, ved at gå til menuen Hjælpefunktioner og vælge Oplæsning.

Brug undertekster

1. Gå til enhedsindstillingerne Indstillinger på dit Android TV.
  2. Under "Enhedspræferencer" skal du vælge Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner og så Undertekster.
  3. Vælg kilden.
  4. Vælg blandt valgmulighederne.

Brug synstolkning

1. Gå til enhedsindstillingerne Indstillinger på dit Android TV.
  2. Under "Enhedspræferencer" skal du vælge Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner og så Synstolkning.
  3. Vælg en mulighed.

Skift skriftstørrelse

Vigtigt! Indstillingen for skriftstørrelse gælder ikke for Google Chrome-appen, der har sine egne indstillinger.

Sådan gør du skriftstørrelsen mindre eller større:

1. Gå til enhedsindstillingerne Indstillinger på dit Android TV.
  2. Under "Enhedspræferencer" skal du vælge Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner og så Tekst og visning.
  3. Vælg Skriftstørrelse.
  4. Brug skyderen til at vælge din skriftstørrelse.

Aktivér Tekst med stor kontrast

1. Gå til enhedsindstillingerne Indstillinger på dit Android TV.
  2. Vælg Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner under "Enhedspræferencer"
  3. Aktivér Tekst med stor kontrast (eksperimentel).

Aktivér kontaktadgang

1. Gå til enhedsindstillingerne Indstillinger på dit Android TV.
  2. Vælg Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner under "Enhedspræferencer".
  3. Under "Tjenester" skal du vælge Kontaktadgang og så Aktivér og så OK.

Tip! Få flere oplysninger om Kontaktadgang til Android.

Brug genveje til hjælpefunktioner

Med genveje til hjælpefunktioner kan du hurtigt aktivere hjælpefunktioner.

Vigtigt! Du skal aktivere genveje til hjælpefunktioner, før du kan bruge dem.

1. Gå til enhedsindstillingerne Indstillinger på dit Android TV.
  2. Vælg Hjælpefunktioner Hjælpefunktioner under "Enhedspræferencer".
  3. Vælg Aktivér genvej til hjælpefunktioner.
    • Genvejen aktiverer som standard TalkBack.
  4. Hvis du vil ændre den genvej, du vil medtage, skal du vælge Genvejstjeneste.
  5. Vælg en genvej, du vil medtage.
  6. Vælg OK.

Du kan bruge genvejen ved at holde fingeren på tilbagepilen og pil ned på din fjernbetjening på samme tid i 3 sekunder.