Söka i Android TV

Om du letar efter något särskilt i Android TV eller vill hitta mer innehåll kan du göra en sökning. Du kan också söka fram fakta och få snabba svar via tv:n.

Att söka

Om fjärrkontrollen har en mikrofon

1. Tryck på röstsökningsknappen Mikrofon på fjärrkontrollen medan startskärmen visas.
    • Om du trycker på röstsökningsknappen på fjärrkontrollen när du har en app öppen söker du i appen.
  2. Håll fjärrkontrollen framför dig och säg sökfrågan. Sökresultatet visas direkt när du har pratat klart.

Om fjärrkontrollen inte har någon mikrofon

1. Scrolla högst upp på startskärmen och välj sökikonen Sök. En textruta öppnas.
  2. Öppna tangentbordet på skärmen genom att dra åt höger.
Det här kan du söka efter

Kolla in exemplen på vad du kan söka efter i Android TV nedan.

Obs! Du kan säga de flesta av exempelsökningarna på engelska, franska, italienska, japanska, koreanska, ryska, spanska, tyska eller brasiliansk portugisiska, men stöd för vissa av exemplen kan saknas på vissa språk.

Underhållning

Om du vill söka efter en film, ett tv-program, en artist eller en låt säger du bara namnet:

• ”Batman” eller ”Robin Hood”.
  • ”Ghostbusters” eller ”Game of Thrones”.
  • ”Billie Jean”.
  • ”Matt Damon” eller ”Madonna”.

Du kan också göra följande:

• Söka efter innehåll där en viss skådespelare är med. Säg ”Visa filmer som Meryl Streep är med i”.
  • Söka efter en viss genre. Säg ”Romantiska komedier”.
  • Söka efter när filmer visas på bio. Säg ”Visa bioprogrammet i närheten” eller ”Visa bioprogrammet i Hermosa Beach”.

Fakta och snabba svar

• Ta reda på vad klockan är: ”Vad är klockan i London?”
  • Kolla vädret: ”Vad är det för väder i Seattle?”
  • Svara på faktafrågor: ”Hur stor befolkning har Rumänien?” eller ”Hur högt är Kilimanjaro?” eller ”Var föddes Albert Einstein?”
  • Räkna ut mattetal: ”Vad är 34 gånger 94?”
  • Få sportresultat och matchtabeller: ”Hur gick det i matchen mellan Leksand och Brynäs?”
  • Sök efter bilder: ”Visa bilder på Öresundsbron”.

Vilka appar visas i sökresultaten

Sökresultaten kan även komma från appar som du har installerat i Android TV. De visas på en egen rad. Några av sökresultaten går att öppna i olika appar. När du väljer innehållet kan du ange vilken app som ska användas.

Blockera olämpliga eller stötande bilder med SafeSearch

Med SafeSearch kan du blockera olämpliga eller stötande bilder så att de inte visas i sökresultaten på Google Search. SafeSearch-filtret är inte hundraprocentigt tillförlitligt men gör så att du slipper merparten av det barnförbjudna innehållet. Läs mer om hur SafeSearch fungerar.

Aktivera eller inaktivera SafeSearch

Obs! Med de här instruktionerna aktiveras SafeSearch bara i Android TV.

1. Scrolla nedåt tills du kommer till Inställningar Inställningar på startskärmen för Android TV.
  2. Välj Inställningar  Inställningar.
  3. Välj Sök Sök under Inställningar.
  4. Välj SafeSearch-filter SafeSearch-filter
  5. Välj eller Av.
Ändra vilka appar som visas i sökresultaten

Du kan välja från vilka appar innehåll visas när du söker. Om en app inte är sökbar visas inget innehåll från appen i sökresultaten.

Aktivera eller inaktivera sökbara appar

1. Välj Inställningar Inställningar på Android TV-enheten.
  2. Välj Google följt av Sökbara appar.
  3. Aktivera eller inaktivera appen.