Anpassa startskärmen på Android TV

Du kan söka efter serier och filmer på startskärmen i Android TV. Där hittar du serier och filmer som du har påbörjat, förslag på videor och anpassade rekommendationer. Du kan ändra några av dessa alternativ.

Obs! De här inställningarna finns inte på alla Android TV-enheter.

Ändra inställningarna för startskärmen

Lägga till, ta bort och ändra ordning på kanalrader

Lägga till eller ta bort rader

1. Öppna startskärmen på Android TV. Välj Inställningar högst upp.
  2. Välj Enhetsinställningar följt av Startskärm.
  3. Välj Anpassa kanaler.
  4. Välj en kanal att aktivera eller inaktivera.

Ändra ordning på rader

1. På fliken Hem scrollar du ned till raden som du vill flytta på.
  2. Scrolla åt vänster två gånger med styrkorset på fjärrkontrollen.
  3. Välj Ändra ordning ändra ordning.
  4. Flytta raden dit du vill ha den och tryck sedan på knappen mitt på styrkorset.
Styra förslag på serier och filmer

Obs! På fliken Hem visas förslag på filmer och serier att titta på. Förslagen baseras på populärt innehåll eller sponsras av mediepartner. De kan inte inaktiveras.

Få bättre förslag

1. Öppna google.com på en telefon eller dator.
  2. Kontrollera uppe till höger att du är inloggad på samma konto som du använder på Android TV.
  3. Sök efter något att titta på
  4. Klicka på Tjänster högst upp i sökresultaten.
  5. Välj dina prenumerationer i listan. Du får förslag från dessa tjänster i personalens val inom Google Play och i andra Google-produkter. Läs mer om rekommendationer om tv och film.
  6. Klicka på Spara.

Stäng av förhandsgranskning av ljud eller video

1. Öppna startskärmen på Android TV. Välj Inställningar högst upp.
  2. Välj Enhetsinställningar följt av Startskärm.
  3. Stäng av Aktivera förhandsgranskning av video eller Aktivera förhandsgranskning av ljud.

Läs mer om sponsrade förslag

1. Navigera till den annons du vill läsa mer om.
  2. Tryck länge på Välj på fjärrkontrollen.
  3. Välj Varför visas annonsen?

Tips! Läs mer om annonser på Android TV.

Styra anpassade rekommendationer
Obs! Under Förslag hittar du anpassade rekommendationer utifrån de tjänster du använder, vad du har tittat på, att se-listan med mera. Läs mer om rekommendationer för film och tv.

Konfigurera anpassade rekommendationer

1. Navigera till Förslag.
  2. Välj Kom igång.
  3. Logga in på ditt Google-konto. Rekommendationerna baseras på kontots aktivitet.
  4. När du ser Aktivera webb- och appaktivitet väljer du Aktivera. Läs mer om webb- och appaktivitet.
  5. Välj de tjänster du använder för att titta på filmer och serier följt av Bekräfta.
    • Vissa tjänster är markerade som standard, inklusive tjänster som är länkade till kontot.

Inaktivera anpassade rekommendationer

1. Öppna startskärmen på Android TV. Välj Inställningar högst upp.
  2. Välj Enhetsinställningar följt av Startskärm.
  3. Under Förslag väljer du Logga ut följt av Ja, logga ut.
Hantera att se-listan

Du kan lägga till tv-program eller filmer du vill titta på senare i att se-listan. Titlarna visas som en rad på fliken Förslag.

1. Bläddra efter det du vill lägga till i Att se-listan på fliken Upptäck.
  2. Öppna informationssidan för titeln.
  3. Välj Att se-lista .
Tips! När du lägger till innehåll i att se-listan hittar du det på alla enheter där du är inloggad.
Lägga till och hitta appar
På fliken Appar visas alla appar som du har installerat. Du väljer en app med styrkorset på fjärrkontrollen. Läs mer om hur du hämtar och hanterar appar.
Vad finns på startskärmen?

Högst upp hittar du flera flikar som du kan navigera till:

• Sök: Skriv eller tala in sökningen. Läs mer om Google Assistent på Android TV.
  • Hem: Hitta snabbt innehållsförslag, appar som du har laddat ned och filmer och serier som du inte har tittat klart på än.
  • Förslag: Få anpassade rekommendationer utifrån visningshistoriken, intressen och nya trender.
  • Appar : Hitta alla appar som du har laddat ned och förslag på appar. Läs mer om hur du laddar ned appar.
  • Inställningar: Ändra inställningarna för kontot eller enheten.