Ändra annonsinställningarna för Android TV

Android TV-enheter har ett reklam-id som är unikt för varje enhet. Du kan när som helst återställa eller radera ditt reklam-id. Med hjälp av reklam-id:t kan du få en mer anpassad annonsupplevelse i appar på enheten. Läs mer om anpassade annonser på Google.

Obs! Du kan inte inaktivera annonser, men du kan styra användningen av ditt reklam-id för anpassade annonser i installerade appar.

Återställa reklam-id:t på Android TV

Viktigt! När du återställer enhetens reklam-id ersätts det nuvarande id:t med ett nytt. Du kan fortfarande få anpassade annonser från appar, men till en början är de kanske inte lika relevanta för dig.

1. Öppna startskärmen på Android TV.
  2. Välj Inställningar Inställningar högst upp.
  3. Välj Enhet följt av Inställningar följt av Om.
  4. Välj Juridisk information följt av Annonser följt av Återställ reklam-id.

Radera reklam-id:t på Android TV

Obs! När du raderar enhetens reklam-id tilldelas inget nytt. Du kan fortfarande få annonser från appar, men de är kanske inte lika relevanta för dig. Du får inga annonser som baseras på detta reklam-id, men du kan fortfarande få annonser utifrån andra faktorer, till exempel information som du har delat med appar. Du kan när du vill skapa ett nytt reklam-id.

1. Öppna startskärmen på Android TV.
  2. Välj Inställningar Inställningar högst upp.
  3. Välj Enhet följt av Inställningar följt av Om.
  4. För att fokusera på Radera reklam-id trycker du på styrkorset två gånger. Tryck sedan på Välj