Kiezen wanneer je Android-telefoon ontgrendeld kan blijven

U kunt uw telefoon in sommige situaties ontgrendeld houden, bijvoorbeeld als uw telefoon in uw zak zit of als u vlak bij uw huis bent. Als u 'Smart Lock' gebruikt, hoeft u slechts één keer te ontgrendelen met uw pincode, patroon of wachtwoord.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Uw telefoon ontgrendeld houden

1. Zorg dat u een schermvergrendeling heeft ingesteld. Meer informatie over het instellen van schermvergrendeling.
  2. Open de app 'Instellingen' op uw telefoon.
  3. Tik op Beveiliging En dan Smart Lock. Als 'Beveiliging' niet wordt weergegeven, tikt u op Beveiliging en locatie.
  4. Geef uw pincode, patroon of wachtwoord op.
  5. Kies een optie en volg de stappen op het scherm.

Als u het scherm inschakelt nadat u uw telefoon heeft ontgrendeld, geeft een knipperende cirkel rond 'Vergrendelen' Ontgrendeld aan dat uw telefoon nog steeds ontgrendeld is. Als u uw telefoon vier uur lang niet gebruikt of opnieuw opstart, moet u deze ontgrendelen.

Als u uw telefoon weer wilt vergrendelen, tikt u op 'Vergrendelen' Ontgrendeld en houdt u dit vast.

'Smart Lock' uitschakelen

1. Open de app 'Instellingen' op uw telefoon.
  2. Tik op Beveiliging En dan Smart Lock. Als 'Beveiliging' niet wordt weergegeven, tikt u op Beveiliging en locatie.
  3. Geef uw pincode, patroon of wachtwoord op.
  4. Tik op Lichaamsdetectie.
  5. Schakel Smart Lock-lichaamsdetectie uit.
  6. Verwijder alle veilige apparaten en plaatsen. ​Op sommige telefoons moet u mogelijk vertrouwde gezichten en Voice Match-stemmen verwijderen.
  7. Optioneel: Als u de schermvergrendeling wilt uitschakelen, bekijkt u meer informatie over de instellingen voor schermvergrendeling.

Meer informatie over vergrendelingsopties

Uw telefoon ontgrendeld houden wanneer u hem bij u draagt

Lichaamsdetectie in- of uitschakelen

1. Tik in het menu 'Smart Lock' op Lichaamsdetectie.
  2. Schakel Smart Lock-lichaamsdetectie in of uit.

Hoe lichaamsdetectie werkt

• Nadat u de telefoon heeft ontgrendeld, blijft deze ontgrendeld zolang hij detecteert dat u hem op uw lichaam draagt. Als u de telefoon neerlegt (bijvoorbeeld op tafel), kan het tot een minuut duren voordat hij automatisch wordt vergrendeld.
  • Sommige telefoons kunnen met lichaamsdetectie uw wandelpatroon leren kennen. Als een afwijkend wandelpatroon wordt gedetecteerd, kan uw telefoon worden vergrendeld. Als uw telefoon na het wandelen is vergrendeld, ontgrendelt u hem zodat hij de wijzigingen in uw wandelpatroon kan herkennen.
  • Als u instapt in een auto, bus, trein of ander voertuig, kan het vijf tot tien minuten duren voordat uw telefoon wordt vergrendeld.
    Belangrijk: Als u zich in een vliegtuig of boot bevindt, wordt uw telefoon mogelijk niet automatisch vergrendeld. Zorg ervoor dat u hem zo nodig handmatig vergrendelt. Meer informatie over hoe u uw telefoon handmatig ontgrendelt

Belangrijk: Er worden gegevens van de versnellingsmeter over uw wandelpatroon opgeslagen op uw telefoon om te bepalen wanneer u de telefoon bij u draagt. Als u lichaamsdetectie uitschakelt, worden deze gegevens door uw telefoon verwijderd.

Uw telefoon ontgrendeld houden wanneer hij zich op een veilige plaats bevindt

Veilige plaatsen gebruiken

Tip: Veilige plaatsen werken het beste als er een wifi-verbinding is.

Belangrijk: Uw veilige plaats is een schatting

Uw veilige locatie kan groter zijn dan uw huis of aangepaste plaats. Hierdoor kan uw telefoon ontgrendeld blijven binnen een straal van maximaal tachtig meter.

Locatiesignalen kunnen worden gekopieerd of gemanipuleerd. Iemand met toegang tot gespecialiseerde apparatuur kan uw telefoon ontgrendelen.

Geen meldingen meer weergeven op uw vergrendelingsscherm

De lockdown-optie weergeven in uw instellingen voor de aan/uit-knop

1. Open de app 'Instellingen' op uw telefoon.
  2. Tik op Scherm En dan Geavanceerd En dan Weergave op vergrendelingsscherm. Als Scherm niet wordt weergegeven, tikt u op Beveiliging en locatie En dan Voorkeuren schermvergrendeling.
  3. Schakel Lockdown-optie weergeven in. De lockdown-knop wordt weergegeven in de lijst met instellingen als u op de aan/uit-knop drukt.

Lockdown inschakelen

Belangrijk: De lockdown-optie werkt alleen totdat u uw telefoon ontgrendelt. Als u de lockdown-optie wilt blijven gebruiken, moet u deze optie telkens opnieuw inschakelen.
  1. Houd de aan/uit-knop een paar seconden ingedrukt.
  2. Tik op Lockdown. Hiermee kunt u meldingen, ontgrendelen via vingerafdruk of gezichtsherkenning en 'Smart Lock' uitschakelen terwijl lockdown actief is op het vergrendelingsscherm.
Uw thuislocatie toevoegen, verwijderen of bewerken

Uw thuislocatie toevoegen

1. Tik in het menu 'Smart Lock' op Vertrouwde plaatsen.
  2. Tik op Thuis.
  3. Volg de stappen op het scherm.
Tip: Hiermee wordt uw thuislocatie binnen Google geüpdatet. Bekijk meer informatie over uw woonadres in Google Maps.

Uw thuislocatie verwijderen

1. Tik in het menu 'Smart Lock' op Vertrouwde plaatsen.
  2. Tik op Thuis.
  3. Kies het type verwijdering:
    • Als u uw woonadres niet meer wilt instellen als veilige locatie, tikt u op Deze locatie uitschakelen.
    • Als u uw woonadres binnen Google wilt wissen, tikt u op Bewerken En dan Wissen Wissen En dan Wissen.

Uw thuislocatie bewerken

1. Tik in het menu 'Smart Lock' op Vertrouwde plaatsen.
  2. Tik op uw thuislocatie.
  3. Tik op Bewerken En dan uw woonadres of kaart.
  4. Geef het adres op dat u als thuislocatie wilt gebruiken.

Tip: Als uw huis uit meerdere gebouwen op hetzelfde adres bestaat, kan de gewenste veilige plaats anders zijn dan het adres. Voor betere locatienauwkeurigheid kunt u de daadwerkelijke locatie van uw eigen woning binnen het complex toevoegen. Bekijk hieronder hoe u aangepaste plaatsen kunt toevoegen.

Aangepaste plaatsen toevoegen, verwijderen of bewerken

Een aangepaste plaats toevoegen

1. Tik in het menu Smart Lock op Vertrouwde plaatsen.
  2. Tik op Vertrouwde plaats toevoegen. Er wordt een kaart geopend met uw huidige locatie.
    • Als u uw huidige locatie wilt gebruiken, tikt u op Deze locatie selecteren En dan Selecteren.
    • Tik op 'Zoeken' Zoeken om een andere locatie te kiezen.
  3. Geef een naam op voor de veilige plaats (zoals Werk). Tik op OK.

Een aangepaste plaats bewerken of verwijderen

1. Tik in het menu Smart Lock op Vertrouwde plaatsen.
  2. Kies de plaats in de lijst met veilige opties voor Smart Lock.
  3. Kies het type bewerking:
    • Verwijderen
    • Naam wijzigen
    • Adres bewerken
Uw apparaat ontgrendeld houden als u verbinding heeft met een veilig apparaat

Een veilig bluetooth-apparaat toevoegen

1. Controleer of bluetooth is ingeschakeld op uw apparaat. Meer informatie over hoe u bluetooth inschakelt.
  2. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  3. Tik op Beveiligingen dan Smart Lock. Als 'Beveiliging' niet wordt weergegeven, tikt u op Beveiliging en locatie.
  4. Tik op Veilige apparaten en dan Veilig apparaat toevoegen.
  5. Tik op een apparaat in de lijst met apparaten.
    • U kunt uw telefoon langer ontgrendeld houden als deze is verbonden met een veilig apparaat, zoals een bluetooth-horloge of een bluetooth-speakersysteem voor in de auto. U kunt beter geen apparaten gebruiken die zich altijd bij uw telefoon of tablet bevinden, zoals bluetooth-toetsenborden of -cases.
  6. Optioneel: Als u een bluetooth-apparaat wilt verwijderen, tikt u op het apparaat dat u wilt verwijderen. Tik vervolgens op OK.
  7. Ontgrendel uw telefoon. Als uw telefoon is verbonden met het vertrouwde apparaat, blijft deze ontgrendeld.

Belangrijk: Zorg ervoor dat u beveiligd bent wanneer u veilige Bluetooth-apparaten gebruikt

Het is mogelijk dat iemand uw telefoon ontgrendeld kan houden door uw bluetooth-verbinding na te bootsen.

Als u een melding ontvangt op uw telefoon: Als uw telefoon niet kan vaststellen of u een beveiligde verbinding gebruikt, ontvangt u een melding. U moet mogelijk uw telefoon ontgrendelen.

Het bereik van bluetooth-verbindingen kan verschillen. Het bereik is afhankelijk van factoren zoals het model van uw telefoon, het gekoppelde bluetooth-apparaat en de omgeving. De bluetooth-verbinding kan tot honderd meter werken. Als iemand uw telefoon pakt terwijl deze zich in de buurt van uw veilige apparaat bevindt en uw veilige apparaat de telefoon heeft ontgrendeld, heeft deze persoon mogelijk toegang tot uw telefoon.

Oudere Android-versies

Als u Android 9 of lager gebruikt, kunt u deze opties mogelijk op uw apparaat vinden.

'Oké Google' gebruiken
Zeg 'Oké Google' vanuit een beveiligd vergrendelingsscherm. Als we het geluid van uw stem herkennen, kunt u Google vragen acties voor u uit te voeren of sites te bezoeken zonder uw telefoon handmatig te ontgrendelen. Meer informatie over hoe u 'Oké Google' kunt inschakelen.
Een vertrouwd gezicht instellen, verbeteren of verwijderen

Belangrijk: Deze methode is minder veilig dan een pincode, patroon of wachtwoord. Iemand die op u lijkt, kan uw telefoon mogelijk ook ontgrendelen.

Een vertrouwd gezicht instellen en gebruiken

1. Tik in het menu 'Smart Lock' op Vertrouwd gezicht.
  2. Tik op Instellen en volg de stappen op het scherm. Nadat u een vertrouwd gezicht heeft ingesteld, zoekt uw telefoon naar uw gezicht zodra u de telefoon inschakelt. Als u wordt herkend, wordt de telefoon ontgrendeld.
    • 'Smart Lock' slaat geen foto's van u op. De gegevens die worden gebruikt om uw gezicht te herkennen, worden alleen op uw telefoon opgeslagen. Deze gegevens kunnen niet worden gezien of gebruikt door apps en er wordt geen back-up van deze gegevens opgeslagen op servers van Google.

Tip: Als uw telefoon uw gezicht zoekt, wordt het pictogram 'Vertrouwd gezicht' Vertrouwd gezicht weergegeven. Als uw telefoon uw gezicht niet herkent, kunt u de telefoon ontgrendelen met uw pincode, patroon of wachtwoord.

De gezichtsherkenning van uw telefoon verbeteren

1. Tik in het menu 'Smart Lock' op Vertrouwd gezicht.
  2. Tik op Gezichtsvergelijking verbeteren.
  3. Tik op Volgende en volg de stappen op het scherm.

Een vertrouwd gezicht verwijderen

1. Tik in het menu 'Smart Lock' op Vertrouwd gezicht.
  2. Tik op Vertrouwd gezicht verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen wanneer u wordt gevraagd of u het vertrouwde gezicht wilt verwijderen.